thuna

Hade du verkligen viljat så hade du gjort det - åtminstone försökt!

1000 Bilder?

Kategori: En vardag

Jag förstår verkligen inte alla som lägger upp tusen bilder per dag på sina bloggar. Jag glömmer alltid bort att ta bilder, men när jag väl gör det så känns det bara omständigt att plocka fram sladd, koppla in, kopiera över, säkra uttagning, lägga dem i rätt mapp för att sedan lägga in dem på bloggen.

Hade varit mycket smidigare att bara skicka in dem direkt från mobilen.


Och nej, jag har inte den blekaste aning om hur man gör när man mobilbloggar.

Gekås

Kategori: En vardag

Ullared igår! Blev inte allt för mycket kan jag väl påstå. Dyrt, men inte mycket. Åandra sidan var jag ju där för inte allt för länge sedan. Hittade iallafall ett par übersköna vårskor till billigt pris. Uppmärksammade ju att de enda vårskorna jag har är deär converseliknande. Men även de blir varma när solen ligger på. Richard bara suckade åt mig och sa "nehe, så ovanligt..". Han tycker att jag är skoberoende, vilket jag kan förstå att han tycker. Jag ser det nog snarare som att jag behöver dem. 

Iallafall, en lista på vad jag kom hem med:
- Tjocktröja
- Ozzy linne (långt)
- Nättights (svårt att förklara dem)
- Monopol i Dinseyversion
- 8 stycken wallander filmer
- Sportväska åt far (då han brukar låna min)
- Röda sailorskor

Sen fick jag även "flytta hemifrån saker" av mor:
- 8 sycken überfina skålar
- Större sätt med bestick
- En osthyvel


Har ju hur mycket flytta hemifrån saker som helst både på vinden och i källaren. Dock saknas det ju saker som kastruller och liknande. Men vi började lite smått med dessa!

Hatar känslan av att jag ska åka!

Kategori: En vardag

Har varit i skåne hela helgen. Har varit riktigt underbart, precis som varje gång! Skåne ÄR btw varmare än Norrköping, utan tvekan. Satt i shorts och linne, svetten bara rann. Och då ska man tänka på att för en månad sedan hade jag vinterjacka på mig och övervägde om jag skulle frysa eller inte!

Tyvärr åker jag hem idag. Ska till ullared med mor och syster imorgon, så åker nu ikväll. Jag ogillar den här känslan man har samma dag som man ska åka hem. Det känns verkligen i hela kroppen, och då är det ändå ett antal timmar kvar innan jag åker! Tråkigt ändå, speciellt när alla jobbar så man inte har chansen att umgås med dem in i det sista. Men så är det ju när man bokar hemresan på en vardag. Lite dumt av mig kanske, men det fanns inga biljetter som gick hem igår. Men åandra sidan så fick jag ju sova brevid älsklingen en natt extra! 

Btw! Vi låg och tittade på MASH igårkväll då jag såg att hans ögon bara blev tyngre och tyngre. Sa åt honom att försöka sova och sänkte volymen. Men han proppsade på att nej, han var bara lite trött. Två minuter senare sov han som en stock! haha. Synd bara att han vaknade när jag klev upp och hade stängt av tvn. 

Och imorse (ja, jag vaknade 9) när ja skulle kolla klockan, så fann jag en lapp vid mobilen! Inte från Richard, utan hans mor! Vaknade med världens leende! Tyvärr lär jag förmodligen inte hinna träffa henne innan jag åker, så kommer nog inte hinna säga hejdå. Lite tråkigt.

Men jag har haft det kanon här nere, precis som alltid! 
Och jag älskar min Richard någon så enormt♥

Jag är lite efter..

Kategori: Musik

Förklaring från lördagnatt

Kategori: En vardag

Matilda kom förbi en sväng igår, riktigt trevligt! Länge sen man träffade madame :)

Dagen bestod av handling. Vi som inte skulle ha så mycket, utan bara till helgen, hade överproppad vagn. Dock handlade ju syster också. But still! Så när jag packar uppmärksammar jag en spindel som kryper omkring på ett smörpaket i påsen. Jag som egentligen inte är extremrädd för kryp hoppade till. Har ju inte sett till ett enda kryp på ett antal månader, så det var som om jag aldrig sett ett kryp förut.
Det ryste i hela kroppen. 

Lördagnatt fick jag ju som jag sagt tidigare en panikångestattack. Allt som kunde kännas fel, blev fel. Jag kände mig något så totalt misslyckad och värdelös att jag verkligen inte kunde ta mig i kragen. Det kändes precis som jag var en stor besvikelse i allas ögon. Men det är jag inte, och det vet jag.
Men känslan av att ALLA verkligen ser en som ren besvikelse, det sved. För jag fick känslan att allt jag gjort och gör, det var fel. Att alla var så extremt trötta på mig. Orden "i'm sorry i can't be perfekt", precis som jag måste vara perfekt. "I'm never gonna be good enought". Dessa kommer från Simple Plan - perfekt, och det var exakt så jag kände mig. Att jag aldrig någonsin kommer bli bra nog åt något, eller någon.

För om jag inte kan vara god nog åt någon/något, vad tjänar det då till? 

Det låter överdrivet och extremt nedvärderande, jag vet. Men när man är så långt ner i skiten som man är när man får panikångest då är det precis så ens värld ser ut. Alla negativa tankar som sig själv man vet om, dom existerar.

Känslan satt kvar i två dagar efter attacken. Tankarna var inte kvar, men skammen och besvikelsen var kvar. Jag, som alltid kan bita ihop - bröt ihop.

Men är det något jag lärt mig så är det: Det är okej att vara ledsen. Man får gråta.
Jag frågade min psykolog bara rent allmänt om dessa någonsin kommer försvinna. Just paniken som är 10 av 10 på en skala. Men som uppenbart så kan ju inte dom svara på en sån sak. 

Det är något jag får leva med. Ibland kan jag få dem, ibland får jag dem inte på flera år. Men jag uppskattar alla sekunder då jag inte behöver känna ångest. Minsta lilla ljusglimt i livet ställer jag mig i. För jag har redan gått genom hur det känns i mörker. Nu vill jag lära mig hur ljuset känns.

Nu vill jag veta hur det känns när ljuset svider i ögonen.

Ps.

Det är aldrig någonsons fel att jag får dessa. Så ni ska aldrig tro att ni kanske sagt eller gjort något. För det är inte på det sättet attackerna utlöses på. Det är bara att efter 9 års deprimering, är det svårt att inte få biverkningar. Så tro aldrig att det är erat fel. För det är det inte.

Vattenparasiter

Kategori: En vardag

Ush, ser på aktuellt där de visar ett reportage om vattenparasiten i Skellefteå. Helt otroligt. Snacka om att man verkligen måste tänka på att inte dricka kranvatten, utan att man måste koka det innan. Jag skulle aldrig komma ihåg det. 
Ännu dummare (befattningen tråkigt) är att många skellefteåspelare i hockeylaget var smittade under finalen. Jag tyckte väl att de spelade ovanligt segt och dåligt. Det förklarar en hel del. 

Så drygt. Lider faktiskt med dem.

Min pojk kallar mig gammal

Kategori: En vardag

Jag: Vad ska vi göra i helgen då?
Rille: Vet inte? 
Jag: Vi kan väl vara ute mest om de är fint väder?
Rille: ja, absolut.
Jag: Ja men som att sitta i solen, kanske gå någonstans med engångsgrill och sånt där?
Rille: Mjo, så kanske vi kan ta en långpromenad?
Jag: JAAA! Finns säkert en urnice skog att gå i!
Rille: uhm.. ja.. det finns det säkert...
..
Jag: Rille?
Rille: Ja?
Jag: Kan vi inte mata änderna i lundaparken?
Rille: Mata änder? Varför då?
Jag: Jag gillar att sitta vid en dam eller sjöar och bara sitta i tysnad, inte tänka så mycket.
Rille: Jag matar inga änder..
Jag: Men varför? 
Rille: Det är fan pensionärsvarning på dig...

Vart finns den?

Kategori: En vardag

Jag blir galen! I två år nu har jag försökt hitta en klänning jag vill ha.
Ja, en klänning. Men den finns verkligen inte. Inte för det är något mode på den, men kan ändå tycka att det borde vara en "vanlig" klänning. Men NEEEEJ.

Så antingen får jag gå ner till sömmerskan här nere på hörnet av mig gata och fråga om hon möjligtvis kan sy en åt mig (vilket egentligen vore det ultimata), eller så får jag verkligen sätta mig och råleta på nätet. 

VILL HA DEN!

Det är en klänning som påminner om en sån från dirty dancing.
Nästan så exakt.

Sammanfattning på sätt och vis

Kategori: En vardag

Som beräknat så höll inte utmaningen länge. Den sprack igår.
Aja, sånt som sker!

Igår blev det lite utav en lugn kväll i klocket. Rättare sagt hos tants far. Grillning och bara njuta av värmen på en inglasad balkong. Musik, cola och prat om gamla saker. Som vanligt i tekniskt sätt.
Verkligen inte helt fel.

Men så kom natten. Denna natt var verkligen ingenting som jag önskar någon annan. Men mer om det när jag inte har kvar känslan i kroppen. Ingen idé att beskriva och förklara när det är så tätt inpå.
(Nej, inget jättehemskt som har hänt).

Annars sökte jag ett till jobb idag. Ett jobb som jag faktiskt hoppas på. Förhoppningsvis får jag ett plus i kanten av min utbildning. Hoppas på det faktiskt. Skickade ju även in till pressbyrån i lund som sökte folk. Så får vänta ivrigt till imorgon och se om jag ens får svar. *hoppas*.

Då jag är så tråkig och aldrig orkar ta kort eller lägga in kort på datorn, så får ni stå ut med gamla bilder. Det känns som det knappt händer saker. Och ibland kan jag inte lägga upp bilder heller, vilket är mer tråkigt. Lägger ju inte upp bilder om jag inte får ett godkännande från folket som är på bilden. 

Däremot kan ni få en lite nyare bild på mig, som jag tog i fredags! 


i like webbcam (;

Fredagsmys på akuten

Kategori: En vardag

Kom aldrig till lkpg igårkväll. Tant skulle följt med och vi skulle åkt bil, men det blev inte riktigt som planerat. Hon hamnade i en mindre olycka, så fredagsmyset slutade på akuten.

Första gången jag åkt ambulans och första gången jag ens varit på akuten! 
Nej jag skadades inget, då jag inte var i närheten vid olyckan. Jag följde med tant till akuten, så hon skulle slippa att åka själv medans hennes mor fixade med papper och sånt.

Så, nu vet ni.

Och jag har fortfarande inte snusat nå. Men det är på bristningsgränsen nu. Tredje dagen. Alla säger att de tre första dagarna är värst. Jag vettefan alltså, det har inte varit extremt jobbigt förrän nu. Och det lär knappast bli lättare. Inte haft några stora bekymmer, förutom när jag skällde ut garderoberna och foundationet, men nu. Nu känns det som jag kommer hugga handen av den som ska klappa mig.

Grrrrr...

Hejåhå!

Kategori: En vardag

Jamene.. trevlig helg ni som jobbat då!
Själv smuttar jag vitt i väntan på privattaxin (aka tant) som tar mig till lkpg!
Ska bli intressant att se hur denna kväll slutar.
Kommer jag tappa humöret? Kommer jag bli grön? kommer jag bli HULKEN?

Det återstår att se..


Abstinens

Kategori: En vardag

Snart 42h. Jag.. har.. abstinens.. 
Drack ju 1½ liter exray igår, vilket resulterade i hjärtklappningar och en väldigt obehaglig stirrblick.
Hmpf. 

Man är inte frustrerad förrän man omedvetet står och skäller ut garderoben för den inte kan slänga ut ett par matchande kläder.. (ja, jag skrek åt garderoben imorse).
Sen att jag stod och skällde ut min foundation för den har fel färg och gör mitt ansikte mörkare, det är en helt annan femma. 

Känsla: Det känns ärlig talat som jag sover.. och har pms.


Ska till Marcus in the slakaland i eftermiddag. Var vääääldigt länge sen jag träffade honom nu! 
Så lär det väl bli en och en annan drink.

Så gott folk, vi får se hur vi klarar det ikväll!

Det är tomt!

Kategori: En vardag

Måste erkänna att det känns konstigt, tomt och det verkligen känns som någon saknas.
Kan inte förklara det på annat sätt. Det värsta är egentligen känslan av att något saknas. 

Och det känns verkligen att jag druckit energidricka. fisatana!
Tror jag fått i mig närmare 1½ liter idag. Kanske skulle dämpa det lite nu. Tog en cola istället.
Ska se vart jag lagt mina tuggummin. hm!

Frustration? Nääädå.


"Lukta!"

Kategori: En vardag

Pappa glömde bort min umaning och stoppade sin snusdosa under snoken på mig och sa "luuktaaa".
(hans snus luktar och smakar lakrits). 
och ohboy vilken ångest han fick direkt efter. HAHA!
Pappa: "NEEEEEJ jag glömde bort!!! :( :( "

Stackarn, de är ju tur att jag klarar av det iallafall. Reagerade inget speciellt. Inte mer än att jag gärna hade tagit en. Men förövrigt så känns det bara skumt att inte ha en snus i käften :)

Jämförelse

Kategori: En vardag

Hmhm. Det är som att ha pms, fast man är tröttare. 
Detta är intressant.

Sen vet jag inte om pms har något med saken att göra. Det återstår att se.

Ska nog ta och sova en stund, det kanske minskar tankarna och det luddiga!

Dag 1 forts.

Kategori: En vardag

Det har nu gått 15h & 40min sen jag spottade ut sista prillan. 

Fortfarande jävligt luddig. Inte förbannad än, inge irritation.
Bara trött och luddig.

Och precis som förra gången blev de tuggummi och Xray som får kompencera. 

Ska vi ha ett vad? Hur länge kommer jag klara tror ni? :D

Dag 1

Kategori: En vardag

4½ h timme utan nytt intag av nikotin. Allt är luugnt!
Det är inte själva nikotinberoendet som är det tuffa. NEJ, det tuffa är vanan.
Vanan att ha något under läppen. Vanan att hålla koll på dosan. Vanan att byta.

Känsla: Lite luddig i huvudet, trött samt seg. 
Substitut: Tuggummi.

Sist jag genom gick ett försök så blev snuset utbytt till energidricka och tuggummi. 
Ska bli intessant att se denna gång.


(Om jag inte nu inte faktiskt blir deprimerad igen, då kommer jag nog avbryta försöket med tillåtelse från mor).

JA jag vet att det är en dålig ursäkt till att börja med sånt. Men jag var deprimerad och tja, jag fann snuset som en lugnhetkänsla. "min trygga vrå som ingen kan ta ifrån mig" ungefär.
Man gör dumma saker när man är deprimerad.
Spciellt efter att ha varit det närmare 9 år..

Då har det börjat!

Kategori: En vardag

Klockan 20.00 ikväll spottade jag ut den sista snusen.

Sluta vara beroende!

Kategori: En vardag

Nu så, nu jävlar. Jag är till och med taggad!
Jag ska göra ett försök till att sluta snusa. DET NI.
(Nu lär väl folk dansa). 

VARFÖR?

På den frågan svarar jag: Varför inte?

Ska försöka hålla anteckningar om detta. 
Nu har detta blivit en utmaning!

Arash - Broken angel

Kategori: Musik

Endast på animal planet

Kategori: En vardag

Nae, nu sitter jag och tjuter till animal planet igen.
Det är samma vetrinärprogram som jag tittade på sist. 

Nu fick dom in en hund med svåra skador som varit med i ett hundlagsmål. 
Hundstackarn ligger snällt på båren och låter dem hålla på i munnen, i ögonen och överallt där det gör ont!
SNÄLLA låt dem inte avliva hunden! SNÄLLA.

Räcker med att RSPCA fick in en varnvårdad border colie som stått kjedjad hela sitt liv.. de fick avliva stackarn. Och hunden var en raring. Verkade inte ha problem alls..

USH! Varför tittar jag på det här?! :(


12/4-2011♥

Kategori: En vardag


Jag älskar dig♥

SYSTER♥

Kategori: En vardag

GRATTIS KÄRA SYSTER PÅ FÖDELSEDAGEN





VÄRME!

Kategori: En vardag

Efter att ha dammsugit, blötdammat, tvättat badrum, skakat ur mattor och varit ute med hundarna så passar jag på att sitta ett tag på balkongen. SKÖNT! Sol, värme och knappt en vindpust. Känns som det var evigheter sedan man fick lite vitaminer till huden. I år ska jag nog inte bli så "jag måste bli bruuun" exalterad. Blir antagligen brun hur jag än gör. Ska nog mer satsa på att ge mina stackars pigment vitaminer. Har märkt de på huden att det saknas något. (Men jag skulle ju absolut inte klaga på att få lite färg. Höhö.)

Förkylningen är mycket bättre! Snorig kvar bara i princip. Och lock för öronen.
Ska även försöka boka en tid för provtagning. Vore kanske bra att få en inhalator nu till sommaren när folk klipper gräset. Märkte det igår, började hosta lite och ooops halsen tjocknade visst. OPS ingen luft. 
Kom på att jag hade glömt ta min pollenmedicin. BRA! 

Well, jag har aldrig gjort ett sånt test. Hur funkar det?
Hört att de skrapar på huden med en nål och gnider in saker?

Ett j*vla liv!

Kategori: En vardag

WAH! 

Jag säger det igen: WAAAAAH!!!

Hur i hellskotta kan en gammal dam göra så mycket ljud? I dont get it! Igårkväll lät det som hon släpade en likkista över golvet. Eller ännu värre, en grävskopa! Och när jag säger igårkväll menar jag 23 - 23.30! HUUUR?! Sen att grannarna över henne lät som vilda chimpanser gör ju inte saken bättre! 
Men det är nog inte det allra värsta! NEJ, det värsta är att allt sker över MITT sovrum! Mor och far hör inget. Nej nej, vi för ett jävla liv över mitt rum. Det är ju skitbra! 

Kan dom bara sitta ner och knipa käften bara för EN natt, någon gång?! (Inte damen alltså, utan de över henne). Damen behöver inte gärna möblera om så dags. Och inte heller dra en riverdance. 

Och jag som försöker vara så tyst jag kan. BAH! Den enda som egentligen skulle störas av mig är gubben brevid. Den tystaste av dem. Honom vill jag inte störa för mycket! 

ÄNNU ROLIGARE! Vissa morgnar låter det som grannera borrar hål mellan varandra!

WHY?!

Smygtitta på varandra? 
GOSH, ibland hatar jag att bo i lägenhet! (Framförallt längst ner).





Kategori: En vardag

Då är man ensamen igen. Ush, jag hatar när Richard måste åka hem. Även när jag måste åka hem..

Kom och tänkta på en sak. På tisdag är det den 12 April! 
Dvs 7 månader tillsammans / 2 Månader förlovade. Känns, overkligt och underbart!
12/9-2010 & 12/2-2011 ♥

Och jag älskar varje minut av det!

Sol, glass och ny mobil

Kategori: En vardag

HEJ!
Nu är min fina här. Han sitter och tittar på Cartoonnetwork medans jag sitter här. Så fort jag tog upp bloggen så suckade han och skakade på huvudet. Han förstår inte hur fränt de är. Höhö.

Dagen kommer bestå utav att möta mummel och dra en sväng till halvars (glasskiosk) i det überfina vädret. Sen förmodligen iväg till ingelstad för att köpa syster presenter och kanske en mobil till älsklingen.
Hans börjar rasa.. lite.. smått... kanske.

Är fortfarande dyngförkyld, men mår ändå lite bättre än tidigare. Känns som febern börjar avta lite mer och mer. Tråkigt bara att vara sjuk nu när han är uppe.

Men ska ta och fixa mig lite, ska snart möta mummel!

Höörs'la!

Det kallar jag kärlek

Kategori: En vardag

*Rille ringer*
Rille: Hej!
Jag: Heeeeej!
Rille: Hur mår du nu då?
Jag: Jadu.. fortfarande förkyld?
Rille: Jotack, jag hör det!
Jag: Jaså?
Rille: Ja, du låter som en göteborgare..
Jag: Hur i helvete kan jag göra de?!
Rille: Du gör de bara. Och så låter du som en kille i målbrottet..
Jag: Det gör jag inte alls!!!
Pappa: SJUNG FÖR MIG!
Jag: ALDRIG!!!
-Rille fnissar-
Jag: Richard, sluta fnissa!!
-Pappa fnissar-

Ungefär så har min kväll sett ut. De mobbar mig! 
Ack och ve. 
Tack och lov är de hockey på tvn.

Hatar nässprey

Kategori: En vardag

Wuhu! Nu fick jag börja ta näsprey. Jag som totalvägrat hela tiden. 
Men har sånt enormt tryck i öronen och i bihålorna, så måste lätta lite. Vilket bara går genom nässprey. It sucks. Totaly mutch. Kommer dock enbart ta det när jag verkligen verkligen behöver. Så som när jag ska sova, eller knappt kan andas. Så som förut.

Värst var nog ändå igårkväll när jag skulle sova. Kunde knappt andas alls. Igenkockat i näsan OCH halsen. Skitläskigt. Det slutade med att mamma kom inspringade med nässprey när hon kom hem från jobb (runt halv ett). Sen måste jag somnat som en stock. Höhö.
Hade iallafall värme i sängen. Båda hundarna skulle prompt sova hos mig. Inte mig mot.

Och ja, för er som inte vet så har jag varit beroende av nässprey. Tog det varje dag i näsan 4 års tid. Och med beroende så menar jag var tredje timme. Varje dag. I 4 år. DÄRFÖR vill jag inte ta nässprey.

Tredje dagen

Kategori: En vardag

okej, det känns verkligen som klimakteriet.
Det är så enormt varmt, hela tiden. Våran termometer (den man kollar feber med) har flippat ur. Den brukar normalt visa rätt temperatur (dvs 36.5), men när jag skulle testa tidigare idag stod den på 35.4? Känns inte riktigt rätt. Så vi hittade en annan här hemma som inte är digital.
Nackdelen med den är att jag inte har en aning om hur länge man ska ha den i munnen? Så får helt enkelt sitta en stund och bara vänta och se om det ens blir förändring.

Men som det känns så har jag en gnutta feber.
Är rosig om kinderna, har "frossa" dvs svettas, men fryser, ont i nacken och ryggen samt huden bränner. Så ja, lite småfeber har jag. Är nöjd så länge det inte sticker iväg längre. 

Feber = Snart frisk. Så tänker jag :)




Klimakteriet?

Kategori: En vardag

Det värsta med att bli förkyld för min del är inte själva förkylningen i sig. Visst, den är pain in the as.
Det värsta är att jag i princip alltid får bihålinflammation. THAT HURTS. Kan nog inte komma på någon gång de senaste året jag inte fått bihålinflammation när jag varit förkyld.
Å andra sidan, jag får det ju av minsta vindpust. Tex. när jag åkte sparkcykel på Stadiumlagret.

Och gissa vad? Det trycker satan runt ögonen. Vart? Jo, bihålorna.
Rackarns! Jaja, jag har ingen feber iallafall :) 
Dock känns de som jag är klimakteriekossa. Svettas om vartannat, normalt om vartannat. Helt plötsligt får jag ett begär av att jag verkligen måste ta av mig strumpor och byxor innan jag total dör.
I nästa känns det som jag kan ta på dem igen utan problem.

Jobbigt liv jag har just nu va?

Mamma har alltid rätt

Kategori: En vardag

Jag: Hmpf. Hur kan det rinna från näsan när de regnar? Kan ju inte känna av pollen då!
Mor: Det kan vara förkylning också?
Jag: Ne, de borde inte vara det..
Mor: Johodå, det är såna tider nu!
Jag: Nja...

Tro på fan att min kära mor hade rätt. Är förkyld. Och inte det försynta heller. 
Mina symptom:
- Ont i halsen
- Hosta med slem
- Huvudvärk
- Och i ryggen 
- Lock för öronen
- Börjar få ont i bihålorna

Känner mig helt däckad. Får nog bli att ta fram snordukarna, en cola, värmedynan, täcke och kanske titta någon film. Känns som det kanske är någon som behövs.

Men vem försöker jag lura? Vi alla vet ju att jag förmodligen på min höjd kommer dricka cola, snyta mig i snorpapper, lägga mig på värmedynan och fortsätta sitta vid datorn.

Men det låter bra iallafall!