thuna

Hade du verkligen viljat så hade du gjort det - åtminstone försökt!

Jag är så trött på mani och depp.

Kategori: En vardag

Jag är trött.
Extremt trött.
Enligt min psykolog för 4 år sedan "kan jag ha" den bipolära sjukdomen kallad mano depressivitet. Enligt sjukvårdsupplysningens hemsida har jag det.
Det är ärftligt (vi har det på båda sidorna av släkten) och triggas igång (oftast) pga stressrelaterade situationer (tex. mobbing, sorg mm) och (oftast) under ungdomen (15 - 30 år).
Jag är så trött på det här. Jag har inte fått diagnosen mano dep. men det var inte långt ifrån. Jag ville inte gå in mer på det av rädsla för att få veta sanningen. Har jag sjukdomen eller inte?
Det kanske är dags att ta reda på det nu. Det kanske är dags att be om hjälp igen?
Få svaret, jag alltid bävat för.

Låter hjärtat arbeta extra i 30min

Kategori: En vardag

Läste precis ett forum ang ångest/ må dåligt.
Där var det en person som ansåg att socialt liv förbättrar chansen att dämpa ångest vilket leder till att man mår bättre. H*n ansåg att man SKA omge sig i sociala kretsar jämnt. Jag håller inte med.
Visst, jag köper att man kanske "glömmer för stunden". Men det går inte att förbi se när man mår dåligt. Där i mot kan du förhindra att en katastrof utbryter. 

Jag tex. klarar inte av att vara med folk när jag mår dåligt. Det är knappt jag klarar av att vara i samma rum med min familj. Ännu mindre prata. Man ska aldrig vara ensam, men man ska heller aldrig tvinga sig själv vara med folk "bara för man inte ska vara ensam". Det finns faktiskt andra alternativ.

Jag kör på en gammal hederlig metod: Motion. Jag tränar. Vad jag tränar spelar ingen roll alls, det kan variera mellan dans, styrka och kondition. Men att dra på musik på hög volym i högtalarna/hörlurarna och sen pumpa järnet gör att endorfinerna i kroppen får fart vilket i sin tur gör att kroppen reagerar positivt (för det mesta).
Som idag. Jag hade en hur awsome dag som helst och från ingenstans började jag känna hur ångesten började krypa längst min ryggrad. Tre tårar, sen drog jag på hårdrock och började göra styrketräning.

Kom in för en halvtimme sedan från en 30min "pw". Jag blev peppad att gå ut och gå eftersom det är sol och 15+.

OCH!! ännu en gång säger jag detta: Det är ju självklart inte samma för alla. Bara för detta fungerar för mig, betyder det inte att det fungerar för alla. Och bara för det är min åsikt, betyder det inte att alla ska tycka så.

Kamelot - the hauting

Kategori: En vardag




"I was a liar in every debate
I rule the forces that fueled your hate"




Jobbadax!

Kategori: En vardag

Godmorgon!
Jobbade igår och ska jobba idag! Börjar om 40 minuter, men har bara ca 5 minuter dit så det är inte super bråttom än iallafall. Ska dock köra en annan bil idag, som är längre än min, så ska ändå köra en kvart innan BARA FÖR ATT! Kommer köra som en gammal tant. Helt ärligt. Men då får jag göra det. För det kommer ta 10 minuter för mig att bara parkera! Jag är så van vid min lilla skruttbil, så måste tänka extremt mycket denna gång. Men men, vi får väl se hur det går!
Annars då? Allt bra? Jodå! Tror min pollenallergi har tagit steget längre nu. Om jag är ute för mycket så börjar mina halsmandlar att svullna upp och det känns som jag har två tennisbollar och ett rivjärn i halsen. Men skönt att det bara är det, och inte någon halsfluss! (Det är iallafall min slutsats..). Har inte tid att vara sjuk mer! Speciellt inte denna månaden eftersom jag redan varit sjuk.
Men ska fixa lite mer här hemma nu innan jobb. Hörs nog.. antagligen.. någon gång.
Ja, förr eller senare helt enkelt!

Pälsson says hi!

Uppcon 2012

Kategori: En vardag

AHW YEAH! Biljetterna till Uppcon 2012 är bokade!!! Nu hoppas jag verkligen och håller alla mina fingrar att jag kan åka på de! OH! I HAVE TOO! Simon ska komma över idag med sina studentenkläder (kavaj och skjorta) så ska jag få prova dem. Simon och jag är ungefär lika långa och så, så det borde inte vara några problem. För isåfall kan jag cosplaya som Loki från Fairy Tail! :D

Då har jag Erza och Loki med mig! Så behöver jag bara hitta en svart peruk så kan jag vara L om jag vill iställer för Erza! (Har ju redan varit henne en gång, kan bli kul att byta!). Så blir det ju ännu roligare då det är syster jag åker med och simon! (Alla tre gillar ju samma saker! Och så har simon och jag sällskap av varandra på tåget till stockholm!). AWSOME!
Nu hoppas jag bara verkligen att inget stoppar det!

Jag har ju avsnitt att se!

Kategori: En vardag

OH! Jag har ju två avsnitt av Fairy Tail att titta på!! HUR kunde jag glömma det? Såg två avsnitt i helgen, men sen ville jag spara de två sista tills "en regnig dag" så att säga. Känns dock lite drygt att se ett avsnitt i taget. Det känns som man hinner glömma saker mellan avsnitten. Men har ändå ingen lust att se dem igen när jag nyss sett dem? Och jag har på tok för dåligt tålamod för att spara mer än 4 år gången.

Hur löser ni den gåtan?  haha.


Bild: Min skiss
Motiv: Mystogan från Fairy Tail

Aw yeah!

Kategori: En vardag

Nu har vi fått upp gardiner i gäst sovrummet! IT LOOKS SO PRETTY!
Tack syster! ♥

i'll try it..

Kategori: En vardag




hikaoru @ Instagram

Bästa helgen ever

Kategori: En vardag

Åh, denna helg har varit awsome! Min älskade syster har varit hos oss från torsdag tills idag. Vi kom precis hem från lund, efter att ha släppt av henne till tåget. Känns tomt nu. Och väldigt tråkigt. Vill ha kvar henne här! Tycker gott hon kan flytta hit ner till oss, det tycker jag verkligen.
Vet ni vad? Jag har tröttnat på att blogga. Iallafall för stunden. Därav inga inlägg.
Jag har lagt energin på att tvinga fram ett till jobb.
Så det så.

Omfg..

Kategori: En vardag

Är det bara jag som hatar kläder när man har pms? Antingen är allt bara fel, eller så skaver dem. Men man känner sig ändå äcklig när man inte har några kläder på sig. Nae, när vi väl kommer hem sen så ska jag fantame vira in mig i antingen mitt täcke eller ett lakan. Sen ska jag fantame få hem det där programmet så jag kan se Wudering Hights. (Orkar inte stava just nu). För Minecraft vill ju inte funka då mitt javaprogram bara knasar sig.

Detta kommer bli en freakin awsome bitchin pms day! 
HU-F*CKING-REEY!

Halleå därr

Kategori: En vardag

Godmorgon!

Är inte riktigt helt vaken än. Det känns som jag legat i ide. (Eller, jag tror det känns såhär då iallafall?) för hela kroppen är tung som bly. Tog en allergitablett, så får se om det kanske hjälper.

När jag la mig i sängen igår, så tog jag upp android market och började surfa efter animebilder. Hittade två appar som rockade! Dock finns det en nackdel. JAG VILL HA FLER SAMTIDIGT!! Åh, denna beslutsångest.. för tillfället får L från Death Note pryda skärmen. Tills jag ångrar mig.. igen.

Ahwell. Idag ska vi tydligen ut till Kävlinge till Rs morföräldrar. Grillning på G. Ska blir intressant att se hur jag hanterar det. Har ju klarat av att fika där en gång förut (dock var vi ju rätt många då). Får hålla tummarna. Jag ska göra mitt bästa iallafall. 

OH, GE MIG!!

Kategori: En vardag

Sitter och kollar runt på videos. Gammal stil på kläder. Jag klara inte av att se filmer som Greven av monte cristo och dessa utan att bli så avundsjuk så jag spricker.. Tittade på bilder från Kamelots video "the hauting" och jag tror jag dör lite inombords. Roy Khans kläder! GE MIG DEM!

GRRRRPPPFFF....*Grymtar som en hund*

Ge mig dessa kläder! SNÄÄLLA? Helt ärligt så sitter jag och dreglar!


(Jag älskar denna stil,epok callitwhatyouwant)


GE MIG ROY KHANS JACKA!!
(sångaren, i mitten)
bilder lånade från google

Klippa av mig håret!

Kategori: En vardag

Fortfarande peppad på att klippa kort. Dock fortfarande inte bestämt mig för hur än. Folk vägrar säga om man passar i det eller inte! Måh, de är ju bara hår!
I dunno.
Det är verkligen lätt att bara plocka fram saxen och fortsätta klippa. Känns dock rätt onödigt OM det motförmodan blir att jag bestämmer mig att gå till en frisör. Hm. Fast, känner jag mig själv rätt så lär det dröja. Om ens det! Har bara dåligt tålamod för tillfället. Vill bara att det ska hända nu nu nu!

Annars funkar mincraft som avledande manöver.

Detta med känslor igen

Kategori: En vardag

Nu har jag sett klart på hela Greven av monte cristo! Den är lika underbar varje gång jag ser den. Dock måste det får gå ett tag mellan, filmen är ju ändå uppdelad i 4 akter och är x antal timmar lång. Men den är såå värd att se! Nästa film på kalendern är wuthering heights. Var inte allt för länge sen jag såg den senast, men tillräckligt för att jag vill se den nu snart igen. Också en film som är värd att se, faktiskt.
Annars? Jag kämpar med en konstig tanke (känsla) inom mig.
Hur kan man förakta, hata och ogilla en person man aldrig träffat/pratat med?
I mitt fall är det två. Jag vill gärna leva efter tanken "döm ingen första gången". Men jag kan inte! Inte med dessa två personer. Och jag kan verkligen inte släppa känslan av förakt!
Hur slutar man ogilla en person, man aldrig träffat?

Låt min mage vila

Kategori: En vardag

Jag kom bara till andra akten igår. Men de betyder att jag har två akter att se idag! AWSOME! 
Idag är en sån dag då jag bara känner för att vara! Det är helgdag och för en gångs skulle inge stress i magen. Perfekt så att bara få sitta hemma i lugn och ro och låta stressmagen få koppla av! Kanske fortsätta skriva på två noveller jag börjat på, teckna lite eller kanske bara se anime (eller film).
Känner för att göra ingenting märkvärdigt. Och min mage håller med mig!

Dock är jag riktigt sugen på powerking. Har åter fattat tycke för de. Dumt!


Överväger faktiskt att klippa sån lugg igen!
Blir de inte kort, blir de sne-knas-lugg!

Maraton

Kategori: En vardag

Nu börjar jag mitt "The cound of the monte cristo" maraton! Kommer inte riktigt ihåg hur lång den är, men den är ju ett par timmar åtminstonde! 

I'll be back!

Bild lånad från google

Jag är på hugget idag!

Kategori: En vardag

ÅH! Jag bara känner hur IQn sjunker för varje "smart" idé jag får idag!

Exempel 1:
Letade runt på nätet tidigare idag på recept. Hittade ett som verkade enkelt och lät gott. Sparade den, plockade fram kassler på tining i vatten och fortsatte med mitt.
Nu såhär på eftermiddagen kom jag (äntligen) på att what the hell!? Jag gillar ju inte ens varm kassler så mycket!

Exempel 2.
BAKAR KAKOR. Eller har gjort deg. Jag ska försöka förklara allt så ni verkligen får en bild i huvudet:
Jag ska göra (vad som ska föreställa) Syltkakor. Ni vet, de där vita kakorna med sylt i? Ja.
Fixar med smöret och sockret. Äggula. Sen i med torrvarorna. SKITEN VÄGRAR BLI EN SMET.
Vid det här laget har jag spillt smulsmeten över hela spisen (välte bunken) och halva golvet (tappert försök att sitta på golvet och försöka blanda och knåda). Ger upp, lägger i en till äggula (what!? hur fick jag ens den idén?!). Skiten vill fortfarande inte bli smet. Får den BRILJANTA idén: MJÖLK!

Det är HÄR det totalbrister... DET SKA INTE ENS VARA MJÖLK I SMETEN!
Nu när kletet ska vara i kylen en timme så hoppas jag verkligen att den inte muterar som hämnd. Då blir jag faktiskt lite stött. Om inte förolämpad.


Varför har äggulan navelsträng?
Jag fick ju dåligt samvete när jag såg det! 


Innan allt blev kaos..


Må du icke mutera!!

Rätt mycket text

Kategori: En vardag

Idag känns allt faktiskt.. bättre. Min inre trotts har lugnat ner sig och jag känner inte för att börja storlipa när som helst. 

Men så kan det ju även ha något att göra med att de satt upp ett cirkustält 20m ifrån huset (brevid huset över gatan). Jag vill gå och se på cirkus. Det var länge sen! Men R bara fnös och tyckte det var larvigt. Haha, men jag är ju som jag är. I like it! (om man bortser från clowner! huuuew!).

Har varit vaken sedan klockan 6 imorse, då när R klev upp för att åka till jobb. Har inte kunnat somna om efter det. Så vet inte om det är därför, eller om det är något annat som gör det, men fick helt plötsligt för mig att kliva upp vid halv tio och börja sortera, plocka undan och dammtorka. 
Har nu bara lite grann kvar att plocka undan (saker som inte ska vara framme) och sedan är det bara dammsugningen kvar. Men den väntar jag med till helgen, då R ändå kommer hem med smuttsiga arbetskläder!

Vi var ju förresten i Norrköping förra helgen! Vi fick med oss ner MASSOR! Men det kan jag skriva mer om sen.
Tänke visa bild på extra somrummet nu när jag fått lite mer iordning där inne!

Becca 5 år

Kategori: Mina skapelser

Just nu är jag i någon form utav trotts-trans. Inom mig skriker det en 5 åring. Tror jag är en del stressad? Eller kanske bara rent utav är en psykopat? Hur som helst så ogillar jag de känslor andra människor, personer, kan ge en. Den där olustiga känslan som får mig att antingen vilja slå in tänderna på dem eller.. bara springa iväg.
Hur orkar folk med mig, när jag är sån här?
Hur orkar jag med mig själv?

Jag har någonstans på vägen tappar bort mig själv. Men det är okej.
För jag har lovat mig själv att jag ska sluta bry mig.

I.D.C.