thuna

Hade du verkligen viljat så hade du gjort det - åtminstone försökt!

jobb? Någon?

Kategori: En vardag

Sitter och febrilt letar jobb. Finns absolut inget som jag är kvalificerad för. Det här suger rätt hårt för tillfället. Men ger verkligen inte upp. Snart kommer det upp något. Det är jag säker på. Ska se om det kanske finns något sommarjobb om inget annat. Det är alltid något. Visst, tråkigt att bara ha över sommaren, men det är ju alltid något som sagt. I wont give up!

Det vore bara fail.

Nej, tillbaka till jobbsökandet.

Mina tår ser nasty ut

Kategori: En vardag

Ända sedan jag gjorde bort mig och gick barfota i högklackat så har mina tår haft stora sår. Trodde de hade läkt, men icke sa nicke. hjälper inte ens med plåster längre!
Nu är det inte sår i den befattningen att det är djupa blödande sår, utan nu är det blåsor som ständigt dyker upp.

Såhär ser mina tår ut för tillfället. De blir såhär efter att jag haft skor, och nu efter jag duschat.


Nasty..

Kläder?

Kategori: En vardag

Det var tydligen marknadsafton på stan igår. Och ändå köpte jag inget. Eller.. ja.. köpte tre stycken stora Burn. (De kostade bara 10:- styck!!, jag som inte borde dricka dem..). Hittade däremot massor jag ville ha. Men nej, jag har inte ekonomin till det och köpte därmed inget.
Ska ju med tant och hennes föräldrar upp till stockholm nästa helg, till miss universumtävlingen som tant är med i. Kommer bli skitkul :D

Måste dock hitta något att ha på mig på själv tävlingen. Känns som man behöver ha lite finare kläder på sig på en sådan tillställning. Får ta en sväng till och se vad jag kan hitta. Om inget annat så ska ju tant snart rensa garderoben, så kanske kan se om jag kan överta lite. Hennes kläder är faboluse. Enda nackdelen är att jag har svårt att få på mig en del av det.
Hatar det. Måste alltid köpa en storlek större pga. bysten. Så tro mig girls, ni vill INTE ha stora. It's just pain.

Ska göra klart varför:
- Man hittar ALDRIG bhar som passar, som är till rimligt pris
- Man måste nästan alltid köpa en storlek större i tröjor, så de passar bysten men inte midjan
- Det är tungt, påfrestande för axlarna och nacken
- Halterneckbh/bikini är bara att glömma! Byebye nacke ungefär
- Har man otur (som mig) så passar inte bikini/bharna året efter
- Filmklyshan: "my eyes are up here!"
- Genomskinliga bhband går av like snap. Räcker med att peta på dem så *snaaap*
- Man får oerhört smärtsamma insjunknanden i skinet
- Bhar & bikinis man verkligen verkligen vill ha, finns aldrig i ens storlek

Nu låter det som jag är missnöjd med min kropp. Det är jag inte, men det hade ju inte vart fel att haft lite mindre upptill. Jag och madde funderar på om man kan transplantera bröstkötlar och fett till en annan person. För isåfall får hon hälften. Blir perfekt!

Dra mig baklänges

Kategori: En vardag

.. på en vagn. Ska ner på stan och möta mor snart, och se vad jag tatt på mig!
Brukar inte lägga upp vad jag har på mig här i bloggen. Men måste bara visa att även jag klär mig feminint till vardags.. ibland.. någon gång.. om året.. sådär.


Till och med Nala beundrar min stil idag!

Märks att man vuxit upp

Kategori: En vardag

Blev inget mer inlägg igår. När jag kom hem ville andra ha datorn, och kvällen var inte direkt någon höjdare på självkänsle fronten. Men here i am again!
Har farit runt med mor på affärer hela dagen. Sinnessjukt! Jag vet inte hur mycket saker vi fick med oss hem. Men har märkt att det faktist är rätt roligt att gå omkring i secondhand butiker. Det finns väldigt intressanta gamla saker som man knappt sett. Man blir även väldigt nostalgisk. Lite kul må jag allt erkänna. Kommer ihåg för ett par år sedan, när man var runt 13, hur pinsamt man tyckte att det var att vistas i en sån butik.
Men nej, idag är det enbart roligt.

Eftermiddagen/kvällen har bestått av att titta på halva första säsongen av South Park. Det har kommit att blivit lite utav en favoritserie. Blev lite avundsjuk på syster igår när hon kom hem med två toppar med southpark tryck på. Men åandra sidan är hon så snäll att jag får låna dem. Hon påpekade visserligen något om att jag ska ha en av dem på mig på festen på fredag. Hon var noga med att säga "Ta den där det står - Cartman is my boyfriend-." Nah.. vet inte det jag. Han är inte direkt favorit karaktären. Även om han har sina roliga stunder.

Gosh vad jag längtar efter att ha en egen dator. Det här inlägget har tagit lite tid att skriva, eftersom jag verkligen (och då menar jag verkligen) suger på att skriva på laptops.. Stationär ska det vara! Och inte ett pissjobbigt tanjentbord som man alltid lyckas trycka på 44 tanjenter på samma gång när man bara ska skriva en.

Huvalej!

Nej nu blir de några Soutparkavsnitt till, sen försöka sova lite. Ska på stan med mor imorgon och jaga ordentligt myggmedel. De jävlarna är ju alltid på mig varenda sommar. Har redan fått 5 myggbett. Saknar de där banden man satte runt vristerna och handlederna. De har varit det enda som funkat (+ att de inte luktade as!).


Ahwell, night!

Pyser iväg

Kategori: En vardag

Ska strax iväg och hämta far från jobbet, och skjudsa honom bort till farfar medans jag åker upp till farmor en stund.

Men passar på att säga.. jag har nu tagit ur dreadsen! Ledsamt, mm-ja. Men det började se lite för slarvigt ut då håret började spreta lite hej vilt. Ska ta och fixa till dem, och försöka sätta i dem igen sen mot helgen tror jag. Låta mitt eget hår få vila lite (åtmonstonde hårbotten, de andra slits ju inte).

Pissväder idag. Men det måste ju regna någon gång.

Ska försöka uppdatera sen när jag kommer hem!

Djuren älskar solen

Kategori: En vardag















För att vara tagna med mobilkameran så är jag rätt nöjd med bildkvalitén =)

Starwars?

Kategori: En vardag


Min katt påminner smått om Yoda

I'm not afraid to love, i'm just afraid to fall

Kategori: En vardag

Knepigt. Jag har på senaste tiden inte känt för förhållande eller dyligt. Det känns som det inte riktigt är min grej. Har på den senaste tiden inte gått in helhjärtat för ett förhållande, vilket är oerhört taskigt gjort av mig. Men jag ser inte längre än vad mina armar räcker. Har, som rubriker säger, ingen rädsla gentemot att få känslor. Men är livrädd för att falla. Falla hårt för någon, och sedan fastna som ett tuggummi på marken som någon sedan stampar på. För det är så det känns.
När man låter sig förföras med varje andetag, varje beröring och varje nervtråd man har så kommer de där orden. De där svidande och renutsagt pissjobbiga orden:
"Jag tror inte det här kommer att funka", "Vi är för olika, du och jag", "det är för långt mellan oss", "det känns inte rätt", "du ser inte ut som min drömtjej" och så vidare.

Alla har vi hört dessa uttalande någon gång under livet. Och hur svårt det än är att medge, så är det jobbigt att få det tatuerat i pannan: "Dissad".

Det är lätt att förälska sig i någon, men det är att falla som är det svåra. Att låta känslorna klamra sig fast som klädnypor mot en tvättlina. Att låta någon komma en nära och anförtro någon sin akilleshäl.

En stor eloge till de som vågar och till de som lyckas.

shii

Kategori: En vardag



Wishing on a dream that seems far off.
Hoping it will come today.
Into the starlit night,
foolish dreamers turn their gaze.
Waiting on a shooting star...
But, what if that star is not to come.
Will their dreams fade to nothing?
When the horizon darkens most,
we all need to believe there is hope.
Is an angel watching closely over me?
Can there be a guiding light I've yet to see.
I know my heart should guide me but
There's a hole within my soul.
What will fill this emptiness inside of me?
Am I to be satisfied without knowing?
I wish then for a chance to see
Now all I need, desperately
is my star to come.

Bilder på håret

Kategori: En vardag





Som sagt, har satt i mer dreads nu. Men såhär ser det ut typ :)

Pollen är pain, men dreadsen är i

Kategori: En vardag

Gosh, min näsa är helt igenkokad och rinner som satan! Att jag alltid ska glömma ta medicinen så tidigt som möjligt. Jobbigare är nog ändå att jag alltid ligger i koma om nätterna, för upp på morgonen - det kommer jag inte. Jag kan aldrig ens öppna ögonen, jag är vaken, men det går inte att öppna ögonen. Men idag gick det iallafall, dock var de fulla av vad som kändes som grus. (nej har inga vaglar eller så).
Pain!

Har satt i alla dreads nu! När jag och mummel var på stan i.. öh.. onsdags? Så köpte jag hem löshår och började fixa mer dreads. Dock så räckte det ändå inte . Behöver fler. Behöver kanske bara 4 - 5 stycken, så känns rätt jobbigt att behöva köpa ett paket till. (Ett paket räckte till ungefär 40 dreads). Men aja, you gotta do what you gotta do. Ska se om jag hittar någon som kan sätta i dem nästa gång. Var pain att sätta i allt själv. But i did it!

Har fått förfrågningar om att lägga upp bilder på hur det ser ut. Har tyvärr inte tagit några den här gången, men la in bilder på systers dator från första gången jag satte i dem (dvs. testgången innan jag köpte mer hår). Kan slänga upp dem nästa gång jag sitter vid hennes dator!

Fixat hemsida till mitt lag

Kategori: En vardag

Ny lur

Kategori: En vardag

Har ny telefon iallafall. Var tvungen, eftersom det knappt gick att ringa eller prata med folk på den gamla. Varje gång någon ringde så lät det bra i ca 3 - 5min, sen hörde man "va..a..m..ell..va...s..".
Så syster erbjöd sig att lägga ut så länge.

och ja, det var ett ont men. Men nu kan jag åtminstonde nå folk utan att skrika "JAG HÖR DIG INTE" vart jag än är. (+ att 4 stycken klagat på att jag behövde en ny telefon, då jag var tvungen att ha toffsar runt mobilen för att hålla headsetet på plats).

Min nya bebis:


Bild tagen från google

Rip min dator

Kategori: En vardag

Fick precis ett sms där det stod "Grattis på namnsdagen!". WHAT? Var tvungen att kolla i kalendern. Och tamefan, jag har namnsdag idag. Dock stämmer det ändå inte riktigt, eftersom det står "ck" och jag stavas med "cc". Aja, what the hell, grattis på mig själv!

Satt ute i solen i drygt två immar förut. Sinnessjukt hur lätt jag får färg. Efter en halvtimme hade jag fått färg på bröstet, armarna och framsidan av benen. Så är det när man ärver fars valon-pigment. (Där är jag glad att jag inte ärvt mors finska sida.)

Har inte känt för att uppdatera här på senaste tiden, då det hänt lite för mycket tråkiga saker. Jag får inte gå på projektet för lärlingar, eftersom man måste vara övree tjugo (vilket suger då jag fyller 20 om en månad), vi tog bort spookey (känns lite..) och igår kraschade min dator. Så ja, allt suger just nu känns det som.
6 år av mitt liv i bilder, text och musik försvann på mindre än 5 minuter. IT TOTALY SUCKT!

Men försöker se det som mor sa:
"Det kanske är ett tecken på att du ska lägga det bakom dig?".

Synd bara på alla noveller, all poesi, låttexter, bilder och rehabliteringsdagboken jag hade.
Är mest besviken på mig själv, att jag inte la över allt på externa minnet, men aja. Det är lätt att vara efterklok i mellan åt. Får börja om från början igen sen när jag väl har en dator.

Vi är som vi är. Lika bra kanske

Kategori: En vardag

Det är lika kul varje gång man varnar sina vänner om hurvida ens familj är. Oftast brukar förklaringen låta något i stil som detta:
- Vi kan vara en aningen.. groteska.
- Våra skämt är låga. Och då menar jag slag under bältet ibland.
- Snuskhumor, torrhumor, R-humor
- Vi driver varandra till vansinne (se pappa).

Alltid kommer det samma svar: Men vi är såna hemma med. Är van.

Men nej, de flesta har faktist fått lite utav en chockad min när de väl kommer hit. När jag säger att vi är en konstig familj, så menar jag verkligen det. Visst kan vi vara lite råa ibland, men det är bara såna vi är.

Kommer aldrig glömma Marcus reaktion. Han var väl förberädd påstod han.
HAHA right!

Det var blandat förvirring / halvskräck med en gnutta fascination.

Tredje bloopern idag!

Kategori: En vardag

Det här är riktigt typiskt mor. verkligen! 
 
När jag hämtade henne, när vi närmade oss rondellen vid idrottsparken:
Jag: Pappa tyckte jag kör bra
Mamma: Ja du kör bra! Jag ska inte påpeka mer när du kör 

-30sekunder senare när vi står vid rondellen-
Mamma: ligger du inte fel nu?

Ännu en gång, familjen konstig..

Kategori: En vardag

Pappa hade precis sönder ett glas vid middagen och skickade mig att hämta dammsugaren.
Efter en stunds dammsugande reser han och mor sig och går in i köket medans jag och syster letar de sista bitarna. När vi konstaterat att det inte finns några fler kommer mor in igen:

Jag: Ja tror jag fått upp allt nu.
Mamma: Det är säkert helt rent nu.. jag tar nog på mig tofflorna.

Fem minuter senare kommer vi in på en rätt skum konversation jag och syster.
Eftersom katten är sjuk, så kan hon inte riktigt pissa som hon ska, och har sorgligt nog piss i hela baken.
Jag: tja.. hon luktar..
Syster: Ja men hon har ju piss i pälsen!
Jag: Du kan vara piss i pälsen!
Syster: VA?!
Jag: japp! fröken piss i pälsen!
Syster: COOLT FINSK EFTERNAMN.. pissipälsinen!

2minuter senare.

Jag: HEJHÅ FRÖKEN PISSIPÄLSINEN!
Mamma: VAD SA DU?! piss-i-pälsinen?! HAHA!

Typiskt oss

Kategori: En vardag

En vanlig dag hos familjen T.

1.
Jag och mor kommer hem. Jag har hämtat henne från jobbet. Det regnar:

Jag: Hej!
Pappa: Är det kallt ute?
Jag: Mjovars
Pappa: Du skulle inte..
Jag: NEJ!
Pappa: Gå..
Jag: NEJ NEJ NEJ! Jag är redan blöt!
Pappa: Ja men dåså, det gör ju inget.
Jag: NEJ!

Nej, jag går inte ut i spöregn för att släpa hundarna efter mig när dom själva inte vill ut.


2.
Vi står i köket. Mor börjar prata. Helt plötsligt hör man henne lite lågt.

Jag: VA?!
-Mamma fortsätter prata på-
Jag: Alltså.. VA?!
Mamma pratar högre
Jag: JAG HÖR DIG INTE?!
Pappa: JAG HÖR DIG!! JAG HÖR DIG!!
-Mamma fortsätter prata med mig-
Jag: Jag hör dig ju inte!!
Pappa: men hallå, JAG LYSSNAR JU!!

Mamma har då alltså gått in i badrummet och tror stenhårt att jag hör vad hon säger.


3.
Från igår. Syster var och köpte en snigelätare (nej, inte en fransman utan en fisk), häromdagen.
Jag: Har han ätit snigeln än?
Syster: Nej.. men han sög in den och smaskade på den.

Idag.
Syster: Jag orkar inte rengöra aqvariumet..
Jag: Nehe? Är de skitigt då?
Syster: Pumpet låter wrmpf och spottar ut smutts.
Jag: Ja men rengör pumpen då?
Syster: Det hjälper ju inte eftersom seven gräver som en gris i gruset och släpar upp allt..

Seven är alltså fisken aka. Snigelätaren.

Pappa har hemlig superkraft?

Kategori: En vardag

Det är lika kul och skrämmande varje gång.
Så fort jag sätter igång Deep purple i Spot och fy, så tar det inte ens en halv låt innan han står i dörröppningen till mitt rum och säger "ÅÅÅH DEEP PURPLE!! YEAAAH".
Varje gång!

Börjar undra om pappa har en hemlig deep-purple-känsel som tinglar när någon spelar.

Jag lär mig fortfarande

Kategori: En vardag

Jag är kluven vad det gäller ämnet känslor.
Jag är dålig på att känna dem, se dem, märka dom och framförallt visa dem.
Jag själv tror det har något med min bakgrund att göra. Inte här hemma, nej nej, utan omgivningen när man växte upp i skolmiljö. Man lär sig den hårda vägen. Att visa känslor är som att blotta sig på stan.
Man blir utskrattad, nedsparkad och i värsta fall - nedslagen.
Jotack, been there done that så att säga.

Jag jobbar på det. Varje dag. Men 9 års benbrott tar lite längre tid att rehablitera.

För jag lär mig fortfarande av mina misstag.

Men eftersom jag har en del erfarenhet inom just ett ämne som detta, så försöker jag lära andra hur man inte behöver göra. Dvs. Vad man inte behöver ta åt sig av, vad man inte behöver lägga energi på.
Jag kan inte diktera att "såhär SKA du inte göra" eller "såhär FÅR du INTE göra".  Det vore som att en knarkare förbjuder andra från att börja. Dubbelmoral.
Man ska lära ut, visa vad som händer och vad konsikvenserna blir.

Jag kan inte säga att en person absolut INTE ska göra något. Däremot kan jag säga "du borde kanske tänka på det såhär" eller "försök se det på ett annat sätt". "Tänk i andra banor".


Vad jag försöker säga är.. Jag lär mig fortfarande. Genom att lära ut, rehabliteras jag.

Hundarna värnar om mig

Kategori: En vardag

En vanlig dag när man slocknar på soffan. Tja, kan ju inte påstå att man känner sig ensam.
Det roliga i det hela är att det finns en större soffa precis brevid OCH en fotölj.
Men ja, lik förbannat somnade jag i den lilla. Och hundarna ska ALLTID, och då menar jag ALLTID, ligga antingen på en, brevid en, under en, bakom en eller tränga sig mellan soffryggen och mig.

Pappas vurpa

Kategori: En vardag

Har ju helt glömt bort att skriva pappas lilla munvurpa han körde med häromdagen. Tror det var i torsdags (om jag inte minns helt fel). Syster hade varit på systemet och köpt hem en tunna till ölmaskinen.
Eftersom jag inte lyckades få in den i kylskåpet, så skulle pappa ge det ett försök.

Han öppnade kylskåpet och började flytta omkring lite. Plötsligt muttrar han något i stil med:
"Att du inte kan göra som jag SÄGER!!! Sa jag åt dig att göra så?!"
Varpå både jag och syster tittade på varandra frågande. Vad i satan..? Vem har gjort vad?

Men pappa, ja han fortsatte..
"MEN JAG SA INTE ÅT DIG ATT GÖRA SÅ"
"Kan du shluutta!!"
"Nej men gör inte det då, nej nej"
"JA MEN LIGG DÄR DÅ!!"

Syster och jag garvade halft ihjäl oss. Han stod alltså och svor åt.. Ja, Ett Juicepaket.