thuna

Hade du verkligen viljat så hade du gjort det - åtminstone försökt!

You keep coming back

Kategori: En vardag

Jag har sagt det förr, och jag säger det igen. ÄLSKA 80talet!<3

Var på Idas lokalfest igår, var trevligt :) Kände inte ens hälften, men det blev roligare när jag fick höra att Koffa & Gogo skulle vara med :) Och att sara och hennes pojkvän sedan kom gjorde saken bara bättre! 6 brudar från laget var där, några  av dem har jag inte sett på evigheter! Alltid lika kul att träffa dem, även fast det bara blir en massa innebandysnack och gamla minnen. Som tex "kaffekoppen" och hur mycket jag satt utvisad. Alltid samma historier ;P

Skulle ha åkt till KJ idag, men känner mig inte så pigg. Har hjälpt brorsans flickvän att flytta in hennes saker i brorsans lägenhet idag, och så håller jag på att åka på en förkylning.. igen. .(NÄHÄ?). Så blev hemma, så nu får jag istället stå ut med the oldies där nere. Mamma och pappa har en fest med sina arbetskamrater, och för att tala med ärlig tunga så låter de värre än på våra fester. 3 x så högljuda! ohboy.. Men de har ju trevligt iallafall, det som räknas :) Själv sitter jag uppe i mitt rum med mina älskade jumbu hörlurar och lyssnar på gammal rock! :)
Håller även tummarna för att videokameran jag vill ha finns kvar på mediamarkt! Vill så gärna ha en, och nu hittade jag en som verkar vara riktigt bra, för ett bra pris :) En samsung vp D minidv! *hoppas den finns kvar*

Mot alla odds

Kategori: En vardag

Är ledig imorgon. Eller egentligen är det 'projektdag' för oss treor. Men eftersom vi får jobba vart vi vill, så föredrar jag att göra det hemma :) Visst, sen om jag väl skriver det är väl en annan femma. Kan inte bara bestämma mig för att börja, skriver när jag känner mig taggad, och då skriver jag massor (precis som med noveller). Så ska se om jag har orken att skriva lite på projektarbetet ikväll :) Försöka utöka det lite mer.
Har träning idag. Har stressas som en sjuk höna hela helgen för att få ihop med allt. Lappar, planering.. Så nu ska jag bara försöka formulera så småtöserna förstår vad jag säger :) Men det brukar inte vara några problem, när dom ändå ställer ungefär 100 frågor efter varandra. Skönt iallafall att dom vågar prata och ifrågasätta när dom inte förstår :)

Blev klar med min senaste novell igårkväll :) Den blev drygt 4 sidor, och är väldigt.. vad ska man säga, halvläskig? Blodig? Men sån är jag, "det är typiskt dig" som mamma skulle säga ^^
Iallafall. Senaste skapelsen heter "Den blodiga expressen". Är faktist rätt nöjd med den :)


Ta mig till Lund och GE MIG SOMMAR!
(syster på bild ^^)

Min helg!

Kategori: En vardag

För att sammanfatta helgen:

Var hos K-J i fredags, trotts att han hade feber men vägrade inse det själv ;) Såg på en av Robert Gustavssons filmer. Det enda jag egentligen gillade i filmen var väl klippen från Parlamentet.

Igår var jag på IKEA i lkpg med familjen. Syster skulle köpa flytta hemifrån saker. Jag hittade glas som jag stormgillade :) 6st för 45:-. Det är inte illa pinkat! (Sen får vi väl se om dom är bra när jag nu använder dem). Trevlig dag faktist :) Sen mot kvällen åkte syster hem till en kompis och mamma åkte och jobbade. Så det var bara jag och pappa kvar hemma, så vi satte oss och såg på film. Började på en historisk film om hur Hitler kom till makten (groteskt!) men själva filmen var väl sådär. Dom hoppade för mycket med intervjuer och film. Så vi bytte till Band of brothers ^^
Sen mot klockan elva halv tolv kom mamma hem, och vi två satte oss och kollade på bilder från när morfar levde samt var ung :) Han dog ett år innan jag föddes, så jag har aldrig träffat honom. Men det var intressant att se. Han tog många väldigt snygga kort på stridsfartyg som jag ska klippa ut och rama in :)

Idag åkte vi hem till farmor. Har inte varit hos henne på evigheter känns det som. Så träffa henne, och få lite hjälp med svenskauppgifter :) Lika trevligt som alltid! Annars har jag suttit och gjort lappar till träningen imorgon. Det är mycket just nu så har varit stressad hela helgen. Lappar som ska ut, förmodligen myte av hall som krockar med rambos matcher, ta in personuppgifter.. Ja, så är något stressad kan jag väl säga.

Annars har det varit en bra helg :) Skön om inget annat! Hela tiden haft något att göra så man inte bara degat bort hela helgen. Visst, sen är det ju skönt att få sova med ^^

Allting kommer ordna sig tillslut

Kategori: En vardag

Ibland undrar man vad som försigår i folk huvuden. Jag menar tex. vad har man i tanken när man verkligen tror på en sak som man vet inte är sann? Är det hoppet innom sig själv som gör att man vägrar släppa taget? Det sägs ju att hoppet är det sista som lämnar kroppen och sinnet. Ibland är hoppet ens egen räddning, ibland är den bara en bom som hindrar utvecklingen och det öppna sinnet. Men vad vet jag.
Som buddhismen säger, man måste lära sig genomskåda tanken på ett lönlöst liv, på värdelöshet för att kunna komma bort från girighet och hat. Ja, nu vet jag inte riktigt om jag fick det formulerat bra eller inte. Men ja, iallafall så måste man se genom hatet och girigheten. Hatet är svårt att se genom, om man verkligen hatar en person så släpper man det inte så lätt. Men gör man det, och ser grunden till var hatet uppstår och bearbeta det därifrån så släpper man det. Inget hjälper av att man går och hatar någon. För hat är ett starkt ord. Alla tänker olika.

Känner mig djup just nu. Skulle kunna fortsätta att pladdra på om saker, men det känns inte bra. Då förlorar jag oftast min skrivförmåga till novellerna (skumt nog). Så ska nog sluta med det :D Man blir förövrigt bara förvirrad av det.

En storm att rida genom

Kategori: En vardag

Den här dagen har känts helt meningslös. Bara vart seg och allmänt dryg. Först 3h svenska där man knappt förstår hälften, sen religion där läraren bara stått och pratat oavbrudet i nästan 2h. Ännu en gång.. SEGT. Sen var jag tvungen att åka ner på stan och hämta ut mina testlinser. De ska sitta mer stabilt, men de snurrar likt förbaskat på sig och jag får ont i huvudet. Men ger det en chans, ett par dagar och ser om de korrigerar sig vart efter som.

Nu är det iallafall arbete resten av veckan. Om våra zick-zack tapeter nu har kommit förstårs. Vägrar ställa mig och måla de där förbannade plankorna igen. Sist jag gjorde det så kladdade allt ner sig på kläderna, så det såg bokstavligttalat ut som om jag slaktat en gris. Hata stugfärg! möhö.

Smile baby

Kategori: En vardag

Färgningen idag blev kanon :) Måste säga att jag gillar den, den lägger sig kanon i håret och passar :) eller ja, för att citera Marcus från msn:

"Marcus säger:

jag tror du passar bättre i mörka färger ;D ... det passar din själ =D hahaha syndens högra hand!"

blow every dollar that we ever made

Kategori: En vardag

Ush har en sån där "allt är irriterande" dag. blä-hä. Men ska försöka plugga ändå. Blir klar med några uppgifter från svenskan så man kanske kan bli klar tidigare så man slipper tänka på den kursen iallafall. Så måste vi även börja på projektet. Vi har inte haft tid att sitta ner och gå genom vem som ska skriva vad än. Men vet på ett ungefär vad som ska vara med. Måste bara lägga till timmar på schemat också. Mycket att komma ihåg.

Så idag blir en plugg dag. Måste fast jag inte direkt har någon lust. Men ska inte klaga, det är inte ju inte ofta vi har läxor, ligger efter eller har prov ^^ Kanske är därför man inte orkar komma igång?

Ne ska ner och fixa något att äta nu :)

Guilty feets aint got no rythm

Kategori: En vardag

Nu har sötnosen vart här. Han kom runt 2 och åkte runt halv 10. Synd att man inte kan stanna tiden ibland ;/ Men mys var det iallafall,  vi satt och kollade på Lucky Luke med pappa och syster :D Men vi blev trötta på det efter 4 avsnitt då man lätt störs sig på att de upprepar saker hela tiden ;P
Tack för en görnice dag sweetie<3 :)

Imorgon blir det att färga håret! Äntligen ;D Min hårfärg jag har nu känns skum. Känns som det är totalt missfärgat! Men det är det inte (skumt nog). Men skönt med lite näring till håret iallafall, få lite mer glans :)

Och så vann ju bejbsen senaste matchen då ;D De vann med 4 - 2 över Skellefteå :) sweet! Så nu ligger de etta på listan (iallafall för nu). Det är märkligt, med tanke på att de var nere på 7nde platsen för ett tag sen ;P Men där har vi beviset på att de inte är så kassa som alla försöker intala mig. IN YOUR FACE!

tonight, out in the street out in the moonlight

Kategori: En vardag

Klippte mig igår. Blev inte den frillan jag ville ha, för jag hade för tunt hår :( Men det var schysst av frisören att säga ifrån och inte klippa den, för jag vet att om hon inte hade sagt något utan bara klippt så hade jag antagligen blivit missnöjd. Så är glad att hon sa att det inte skulle funka :) Så hon klippte en annan frisyr som faktist är acceptabel. Dock kännde jag mig som ett troll efter stylingen, men tydligen såg jag inte ut som ett ;P Ska färga håret imorgon (chokladbrun färg) och sedan styla själv så kanske jag blir mer nöjd :) Ville ha en lite mer rockigare frilla, och tror hon faktist lyckades :) Så kan inte säga att jag är missnöjd, för hon gjorde ett riktigt bra jobb! Så modeklipparna kan jag lugnt rekomendera! Nu måste jag bara köpa saltvatten, för det gjorde så jag fick världens volym på håret.. och det höll i flera timmar! :)

Åkte hem till Joel igår. Inte träffat honom på år och dar, så skönt att man äntligen haft tid :) Såg mest på tv och reta honom till gränsen av att han ville lappa till mig :D jag är lite av en pain in the ass ibland ^^
Riktigt trevlig kväll :) Får se till att det blir lite oftare bara!

Snart kommer K-J hit :) Vi ska se på Lucky Luuk, en av mina barndomsfavorit minnen! Och så måste jag ju flasha med mina läckra högtalare med som jag skrytit så mycket om ;D -höhö-


Nya frillan :) Gjorde en ful min, därför jag kluddrade över ansiktet ;P

Tomt och öde

Kategori: En vardag




10månadet + 3dagar.
Vi saknar dig<3

Klippning imorgon!

Kategori: En vardag

Var med syster på stan idag och bokade tid hos Modeklipparna :) Får se om dom är någe bra. Känner inte för att gå omkring med mössa resten av året direkt ;P Så klockan tre kommer massor hår att ryka bort ^^
Måste säga att.. jag är nog fan lite nervös.. och rädd ;o

Nu är jag klar med min del av rummet i skolan iallafall :) Saras del som är kvar. Kommer hon imorgon så lär hela rummet vara klart, så vi kan börja med zick-zack på onsdag. Måste även få klart projektarbetet! Vi har 9v kvar på oss, men det känns bättre att göra allt nu under nästa vecka så vi har det klart än att komma i sista minuten.

Har kommit på en kanon idé på en ny novell. Den lär bli rätt mörk, otäck. Men fick den som en blixt när jag satt på pendeln hem i tisdags :) Kan inte skriva vad, eftersom folk har en tendens att sno mina idéer. Men motivationen och kreativiteten har kommit tillbaka :) Nu gäller det bara att ha tid att sätta sig och skriva. Har ju en tendens att skriva som bäst på nätterna tyvärr. Eller ja, tyvärr och tyvärr, det är väl bra det med :) Lugnt, tyst och mörkt.

couse everyone wants to feel their not alone

Kategori: En vardag

Har fått pikar om att jag borde bli bartender. Man kanske skulle tänka på saken? Men ändå känns det som att alla tycket att jag är en psykolog. But still, jag är målare. Det är stor skillnad. Så vad får folk att tro, att jag är en psykolog?

Ska se på det där programmet där magiker avslöjar sina trick ikväll :) Kan bli ytterst intressant! Kommer inte ihåg vad programmet hette, men den är på femman klockan nio!
Har slöat hela dagen. Inte haft ork eller lust att göra något heller. Men det är söndag, då har man smårätt till att vara lat och allmänt slapp & likgilltig ;D Slöa is the shit!

Ett långfinger åt döden

Kategori: En vardag

Ännu en gång har idioten gjort det igen. Förstörde dagen igår för mig (och sara). När till och med de andra säger att vi ska göra som vi vill, då är det fan inte värt att lyssna på idioten längre. Kommer aldrig mer göra som han säger. Kommer fan inte låta honom få förstöra för oss mer. Vi hann precis komma ikapp med det han förstörde sist, så ligger vi back med tiden IGEN. Det är inte värt det, vi måste jobba som as för att hinna ikapp.
Var ganska förbannad igår, om man säger så.


Nu har jag börjat teckna igen. Har ju ett tecknarblock och kanonbra pennor :) Kan inte låta bli! Så fort jag får ideér så måste jag teckna dem. Satt i 3h igår och tecknade, och 3h idag. Den igår blev jag nöjd med, men den idag är sådär. Får kolla över den senare, för nu blir jag bara irriterad när jag råkar sudda fel ;P Tycker nästan det är roligare att teckna än att sitta vid ps just nu :) Visst, ps är kul, men kreativiteten känns större när man sitter med en blyertspenna eller kolkrita i handen :) Det kommer direkt från huvudet, inga extra effekter eller redigeringar i datorn :)


Bilden ritade jag när jag satt på tåget ner till lund samt tåget
hem från lund i höstat :) Fyllde i den i photoshop efteråt men är inte
riktigt nöjd med färgerna eller något. Visst, de täcker mer än vad
färgpennor gör, men den har inte samma känsla på något sätt.


Den här ritade jag i nian. Det var en hemuppgift från bildlektionerna
där vi skulle rita våran favorit film. Valde (trotts att det är en serie, inte film)
Band Of Brothers. Även denna i fylld i photoshop.
Och JA JAG VET att jag är lite psykad som ritar militärer som dödar
varandra.. men det är i princip det enda jag kan rita ;P

Nya andetag

Kategori: En vardag

Är stressad. Jag ser inte stressad ut, låter inte stressad. Men jag har den känslan i bröstet och huvudet hela tiden. Får smärtor i bröstet (som mamma kallar mjältugg, vilket jag verkligen inte förstår eftersom det inte ens är vid mjälten?). Brukade få den ofta när jag var mindre, men det börjar komma tillbaka nu. PGA stress och nedstämdhet. BIT IHOP, som alla så bra säger det. Gillar de orden, de är faktist uppmuntrande :)

Hamnade i totalt chocktillstånd idag. Våran mentor kom in i vårat bås (som vi jobbar och tränar i, i skolan), tittar runt och känner på väggarna. Sen vänder han sig mot mig och Sara & säger:
- Det ni har gjort är perfekt.
Blev faktist stolt. Det är inte ofta man får höra såna saker av honom. Och så sa även en av brudarna i klassen:
- Erat rum är nog finast av alla just nu!
Känner att jag börjar lära mig på rätt sätt nu. Har hittat mina egna arbetsmetoder och får allt att funka, som rinnande vatten (för det mesta). DAMN, det känns bra :) De senaste månaderna har jag fått tillbaka motivationen till att fortsätta som målare. Att klara av jobbet (om nu jag får hjälp med knäna).

Ja! På tal om knäna.
Jag har haft problem med knäna i 5 år, snart 6. Spelade innebandy från 13 - 16 år och det sliter rätt mycket på knäna. Så vi besökte vårdcentralen, som skickade oss till sjukgymnastik. Där gick jag i ca ½år. Samtidigt fick vi nummer till en ortoped i stan för att undersöka lite. Men det han gjorde var att känna lite på knäna, trycka och säga "gör det här ont?" och skickade hem mig med orden "ansträng dig inte" & "Det kommer försvinna när du är 25år". Jag blev rasande. Nej, flyförbannad. Jag hade slutat med innebandyn pga att jag hade för ont i knäna. Så fick jag de orden. Tankarna var "kommer aldrig mer kunna spela innebandy.. igen..". Samtidigt, en vecka senare blev jag hemskickad från sjukgymnastiken med orden "fortsätt träna hemma istället. Hör av dig om det inte blir bättre". Jag var 16 år då. Gav upp helt. Kändes som det aldrig skulle bli bra. Fick en lapp med mig från ortopeden till idrottsläraren om att jag inte fick anstränga knäna så som fotboll, handboll m.m. Så gymmade mest på idrottstimmarna. Och idrotten var den bästa lektionen för min del innan det.
Så det var 2 år sedan jag var hos ortopeden, och det har inte blivit något bättre alls. Tvärtom, det blir nästan bara värre. Och nu när jag ska bli målare så kommer det bli väldigt svårt att klara av att jobba, eftersom jag får ont av även det. Så var inne hos skolsyster idag och pratade och sa som det var. Hon blev förvånad när jag sa att jag inte blivit röntgad. Fått tid till skolläkaren, så nu hoppas jag bara att han kan hjälpa mig vidare. För det ortopeden sa om mina "skada" var det:
"Sånt här opererade man bort för ett par år sedan. Men det gör man inte längre, eftersom det försvinner av sig självt. Så när du är 25 kommer det nästan vara borta."
I mina öron låter det som ren bullshit. Kräver ingen operation, men när det finns så man kan göra mer än att bara känna lite på knäna, så borde man åtminstonde få ett bevis på att operation inte behövs.
Nu mera är jag inte lika förbannad, känner mest frustration.

Så ja, där har vi väl det mesta vad gäller mina knän. Alla vet redan att jag har ont, men nu är det lite mer varför jag inte är med på vissa saker som "laserdome" & "paintball". Knäna håller inte helt enkelt ;P

Dyngförkyld!

Kategori: En vardag

Blir lite le på bloggen. Den uppdaterar inte, lägger inte in mina inlägg. VARFÖR?!

Och på det så har jag åkt på en dyng förkylning. Hostar som sjutton, svullen hals och näsan är halft taskig. Men tack och lov bara det (än så länge). Min typiska otur, kan man väl säga ;P Så länge det bara är förkylning och inte halsfluss så står jag ut med skiten i några dagar ^^

Är lättretlig.. hm..

Gott nytt 2009 =)

Kategori: En vardag

Var nyårsfest hemma hos Koffa igår (maddes pojkvän). Var riktigt trevlig och lyckad fest! Trotts att jag satt på dass 00.02 ;P Men såg åtminstonde fyrverkerierna och sa gott nytt år till alla :) Riktigt lyckad fest som sagt! Trevligt folk!
Nu får vi hoppas att 09 blir ett bra år det med :) Kan inte direkt påstå att 08 var jättebra, men det var inte bara dåligt det året. Det fanns många ljusa punkter också =) 09 here we come!