thuna

Hade du verkligen viljat så hade du gjort det - åtminstone försökt!

Närcon 2013

Kategori: En vardag

Närcon i år var helt awesome. Verkligen höjdpunkten på mitt år! Den enda nackdelen är att det nu är ett år kvar tills nästa omgång. Åandra sidan finns det ju fler konvent man kan besöka, vilket jag faktiskt överväger. Fördelen är dock att vi nu har gott om tid till planering och skapning av cosplays. Vi (jag, cila och simon) har redan bestämt oss vad för cosplay vi ska köpa på nästa år. Dags att införskaffa material! 
 
Jag har inte varit aktiv inom japanska popkulturen speciellt länge. Det var faktiskt bara för två år sedan som jag blev introduserad till denna fantastiska värld. De flesta jag pratat med har hamnat där i tidiga tonår. Men det spelar ingen roll, åldern har faktiskt inte med saken att göra känns det som. Jag kommer ju inte växa upp de kommande åren iallafall så jag kanske kan räknas mentalt till ung tonår? Eller?
 
Närcon detta år hade jag tre stycken cosplays med mig. Chihiro (Ef - a tail om memories), Makarov (Fairy Tail) och Kyo (Fruits basket). Även om min Makarov var en budgetvariant så blev den en hitt! hade stickat mössan själv och håret var väldigt improviserat då mor råkade ha vitt löshår hemma (som hon skulle använt till sina dockor hon gör). Detta fick även bli min mustasch. Hur som helst fick jag mycket skratt mot mig (med mycket hjärta). Dels för de blev helt till sig att jag faktiskt var Makarov och dels för att jag var ENSAM om att vara honom. Att det skrek budget över det hela hade ingen som helst betydelse. De flesta var mest imponerade över att jag gjort mössan själv och frågade hur jag lyckades göra mustaschen. Känns faktiskt som det blev lyckat. 
 
Köpte även en hel del saker när jag var där. Mycket av sakerna de säljer (var dock lite smått besviken på utbudet) är lite överpris, men man köper ju ändå. Jag är mer än nöjd iallafall. Längtar tills Närcon 2014!