thuna

Hade du verkligen viljat så hade du gjort det - åtminstone försökt!

Senaste inköpet

Kategori: En vardag

Håå, om några minuter så är det en månad kvar. EN MÅNAD tills jag flyttar. Tills jag nått mitt mål. Det känns overkligt. Har inventerat lådor idag för att se vad vi behöver köpa. Vet ju inte riktigt vad Rille har heller så det är lite svårt kan man säga. Men det löser sig.
Vi har ju det mesta, om man säger så. Vet att han fick en kaffebryggare i julklapp iallafall. 
Har börjat göra en lista på vad vi inte har, så får vi se om jag lyckas locka med någon till IKEA någon dag!

JO, så har jag även köpt en bilstereo! Den är highteck, med fjärrkontroll! Awsome. Så nu kan resan till skåne bli lite roligare med våran egna musik istället för att radion ska hoppa mellan 124 olika stationer.

ang julklapparna

Kategori: En vardag

ps. Fick så klart hur mycket fint och awsome som helst! Men har inte tagit några jättebra kort på dem än. Ska göra det, så får ni se alla sakerna! :)

Julklapp

Kategori: En vardag

Julklappen som fick mig att skrika AWSOME så högt jag kunde!

Julklapp

Kategori: En vardag

Julklappen som gav mig en varm känsla i hela kroppen och gjorde mig tårögd!


(Ni som inte ser, det står: ÄLSKAD DOTTER).

God jul!

Kategori: En vardag

Thinkerbell vill säga hej så här i juletid!

Why so complicated?

Kategori: En vardag

Jag börjar undra. Varför ska folk alltid göra saker som komplicerat? Det finns alltid enklare lösningar och enklare val att göra. Jag är en sån. Ibland gör jag allt så komplicerat för mig själv. Speciellt när det finns en lösning som tar 3 sekunder. Varför måste vi överanalysera allt? Varför måste allt vara så "perfekt"?

Varför kan vi inte bara bli nöjda när saker faller på, när det ser bra ut eller när det funkar som det ska? Inget behöver bli perfekt. Det enda perfekta som finns i denna värld är vi själva.
Man behöver inte allt kladd, de nyaste kläderna och man behöver inte fixa sig överdrivet. 
Det enda som behövs är en vänlig själ. Vänligt sätt. 
Hyffs och fason.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad. Vill du att andra bemöter dig med respekt, måste du själv ta steget och visa respekt för andra. Alla vill dig inte ont. 
Och man måste våga be om ursäkt. Ett litet ord som kan förändra en hel katastrof.

Det svider i hjärtat att skriva detta.

Kategori: Mina djur

Då var det bara en kvar. Gu så tomt det känns. Försöker att inte känna mig skyldig, dålig och ansvarslös. Men mitt samvete har plågat mig de senaste 48 timmarna. Men jag vet, innerst inne, att de kommer få det hur bra som helst. Personen jag var hos var verkligen awsome! Hon var verkligen serriös och jag fick den trygga känslan att lämna över dem. Och hon skulle höra av sig ett par gånger och berätta hur det går och när de fått ett bra hem. 
Det känns riktigt bra.
Men samtidigt riktigt dåligt. 
Det känns som jag misslyckats. Det känns som att jag är ansvarslös. Jag tar åt mig dem, men "klarar inte av dem". Men fick iallafall höra att jag var väldigt ansvarsfull som gjorde det på rätt sätt. 
Omplacering till ett hem där de får det riktigt bra. 

Vad pratar jag om? 
Jo, har placerat om Skrik och Panik :(
Det svider i mitt hjärta. Riktigt hårt. Men det var vad som var bäst för dem. Våran kemi fungerade inte, vi kom inte "överrens" och jag märkte på dem att de kände av det. 

OBS! Det handlar INTE om jag vill ha dem eller inte. Jag VILLE ha dem, och jag VILLE VERKLIGEN att det skulle fungera. Men som ansvarstagare/matte måste jag även inse när det inte fungerar. Kan inte ha kvar dem, om det inte fungerar. Som matte/husse måste man veta och känna vad som är det bästa för sina djur.

Och denna gången blev det såhär tyvärr. Det klickade inte. Det funkade inte.
Men jag vet att dom kommer att komma till en person som deras kemi passar ihop med. 
Jag känner att dom kommer få det AWSOME!

Jag saknar dem, det kommer jag alltid att göra. Men ibland måste förnuftet komma framför önskan.

I know now

Kategori: En vardag

Jag vet vad jag vill. Vet inte riktigt vad jag vill jobba med (ni vet, så man kan betala räkningar), men jag vet vad jag vill göra. Jag vill sitta som volontär hos Bris (Barnens rätt i samhället) och svara på mail. Hjälpa barn som går genom en svår period i livet. Att få vara den där aktoriteten som inte dömmer, inte säger åt vad dom ska göra eller den som inte viftar bort deras rop på hjälp. Jag vill vara den som lyssnar, den som stöttar. Den som finns där. Precis som jag skrev i förra inlägget.

Jag vill vara den som sträcker ut min hand till dem. Även om jag inte kommer ha någon aning om vem jag prata med! Även om jag aldrig kommer kunna hjälpa mer än bara genom mina ord och råd. Men jag vill hjälpa till. Jag vill kunna säga de orden som alla barn behöver höra. Bevisa för dem att man klarar allt, att man klarar av att vara stark, fast man inte känner så alls!

Det vill jag. Inte pga mina erfarenheter. Inte pga mitt liv. Jag vill kunna finnas där för de som behöver mig som mest. För dom som lider i tystnad.


Bild lånad av Google / Bris

Sträck ut din hand

Kategori: En vardag

- You come to me with scars on your wrist, you tell me this will be the last night feeling like this
- I just came to say goodbye. I didn't want you to see me cry, I'm fine
- But I know it's a lie

Återupprepar Skillet - The last night hela tiden. Den är så fin. Det är första gången på länge som jag känner att en låt faktiskt kan kopplas till verklighet. För lyssnar man på texten så är det ofta många som fått uppleva en sån sak. Tex. texten ovanför. Den kommer från just den låten. Det är precis i början. 
Så många gånger jag varit den som sagt "but i know it's a lie". Och jag säger inte att det enbart är något negativt. Jag ställer mer än gärna upp och är den som hjälper de som förtjänar det. Oavsätt om jag känner personen eller inte. Jag har varit där själv, jag har mått dåligt. Men någonstans på vägen har jag har lärt mig att det alltid finns en hand att greppa tag i. Och jag vill vara den personen, som sträcker ut min hand åt de som vill ha hjälp.

Det är mycket därför jag vill arbeta som kurator, psykolog eller som någon form utav "back up". Jag vill kunna finnas där för alla som behöver en hand att greppa tag i. Att kunna vara den personen som folk "känner igen sig i". När personer har sagt "inget förstår hur jag känner" till mig, på pekar jag ytterst få små saker som skett i mitt liv. Saker, känslor och tankar. Bara för att låta personen få veta att - Du är inte ensam. Det finns alltid någon där ute som kan känna igen känslan. Känslar är inte densamma hos någon, men den kan likna.

Jag försöker att aldrig ha fördomar, att aldrig dra slutsatsen om någon - Innan jag lärt känna personen.
Jag säger inte att jag aldrig är fördomsfull. Det kan hända. Men jag försöker att tänka från ett annat perspektiv, även om folk runt om kring en har en vass åsikt. 

Jag sträcker ut min hand till dom som behöver en hand att ta tag i när dom är på väg att falla.

Kalla mig naiv eller kalla mig godtrogen. Jag överlever den stämpeln.



Skillet - The Last Night

Kategori: Musik

Uppdatering bara-för-att

Kategori: En vardag

Jag vet inte riktigt hur jag ska börja inlägget. 
Hej?

Idag kom mormor på besök med fikabröd. Så har jag och mor trimmat thinkerbells päls, så nu är hon raggig och korthårig. Hon blev SKITSÖT! Åh! Och det var verkligen på tiden. Hon såg ut som en dunboll innan. 
Nu går hon mest och småsurar. Men det skulle jag nog med gjort tror jag.
OH, och jag och Richard ska få mormors vardagsrumsbord! ÅH, blev skitglad! Det är det vi tänk leta efter nu. (Eller rättare sagt det vi laggt mer energi på att leta efter). Så nu har vi snart allt.

Och påtal om att leta. Vi fick tre smo mattor (såna man lägger precis vid ingången när man går in). Svarta med bra uppsugningsförmåga. Tror det kan bli skitbra att ha och ställa blöta skor på. Så hittade vi även ett billigt kastrullsett på Rusta. 4 stycken kastruller i olika storlekar (med lock) för 300:-. Tyckte vi båda var precis lagomt bra kanon pris. Så nu börjar jakten på en gjutjärnspanna (tung stekpanna som INTE är i teflon).
Sen ser det ut som att vi har det mesta. Det blir ju såklart ett startpaket från NetonNet också. En sån som har micro, vattenkokare och dammsugare i ett. Alltid bra som start iallafall!

Annars? Ja ni, när far kommer hem så ska jag plocka ner kartonger från vinden och börja rensa i dem. Känns nästan som en tvångstanke att jag vill packa allt i "rätt lådor" för att underlätta. Tex. Köksgrejer i samma lådor, somrumssaker i rätt lådor mm. mm. Mest för att slippa springa runt som en höna när man hittar 40 olika saker i lådorna. Men det känns samtidigt som det inte spelar någon roll. Tror det mest är att jag vill ha kontroll över läget. (Som vanligt).

Behind bars

Kategori: Mina djur

Det märks att råttor är intelligenta djur. Nu lyckades panik (på något sätt) öppna luckan och ta sig ur. Och av ren erfarenhet av att di aldrig glömmer, så satte jag ståltråd vid luckan. Så HAH, lycka till att rymma nu! Blir bökigare för mig när jag ska in, men hellre det än att de tar sig ut och skadar sig på något sätt!

Ser på Band of brothers. Och väntar. Väntar på att älsklingens tåg ska komma till norrköping så jag kan hämta honom. Denna eviga väntan, tycker han kan vara här nu! :)


My cute sneaky rat!

Should have, would have, could have

Kategori: En vardag

Idag är sån där dag då jag BORDE packa skit som jag inte använder (så jag slipper sen) och jag BORDE tänka på att slå in glas/muggar i papper. Meneee.. far slog igång Band of brothers och ja, vi alla vet ju hur det blir. Man kan inte sluta titta. Sen att jag även fastnar framför datorn (som vanligt) det är en annan sak.

Jag BORDE även lägga in korten jag har på kameran. Och jag BORDE ta kort på kläderna jag ska sälja på tradera. Jag BORDE även ta nya kort och lägga upp.

Men det är sånt som rubriken förklarar :)

Har iallafall gjort lite nytta. Fick en julklapp på posten (som jag väntat på) och slagit in den. 1p till mig. 

(sen borde jag även gå ut med soporna, åka till affärern och köpa tacos prylar och tanka bilen).

Ahwell, en sak i taget!

Stor nyhet!!

Kategori: En vardag

pheeew! 

Förlåt. Tänkte börja inlägget med något bättre än så. Men PHEW! Någon av hundarna la en brakare precis.

UPPDATE! Eller något liknande.
Jag ska.. *BAMBAMBAM* FLYTTA!
Japp, ni läste rätt. Nu blir det äntligen av. Det jag viljat sedan början på tonåren. Åh, det ska bli så roligt! Flyttar ju inte själv, utan med älsklingen (duh). Det blir i slutet på Januari. Väntar dock på att han ska skriva kontrakt och så, sen är lägenheten våran från 15 Januari! Då kan Richard börja plocka in saker i lägenheten om han vill, men jag tänkte ta det 27 - 29 Januari då det krävs lite mer planering med min flytt. Det är ju trotts allt 45 mil vi snackar om. Men det blir nice! Sen vet jag att det inte är lika uppskattat från folk runt om. 

JAG VET att ni ogillar att det blir så långt. Men de flesta av er har ju vetat om det i flera år. Frågan var ju bara NÄR det skulle hända. Och jag tackar er som accepterat det för alla lovord och gratulationer! 

Så nu har vi gjort en ekonomisk kalkyl och lista på vad vi behöver för saker. Jag har ju nästan allt, men det fattas ju så klart en del. Tack och lov inte dom dyraste sakerna!

Jag och mor började rensa ut garderober igår, eller ja, det var ju handdukar, dukar och gardiner som hon vill bli av med. Saker som vi vill ha / behöver! Vi fick ihop 4 (!!!) matkassar FULLA med såna. Helt otroligt!

Så ja, nu vet ni vad jag kommer göra de kommande veckorna (förutom fira jul och nyår då).
Ska även sätta mig och skriva upp adresser. möööh, det blir mycket nu.