thuna

Hade du verkligen viljat så hade du gjort det - åtminstone försökt!

Pengarna skriker "vi vill uut"

Kategori: En vardag

Nu börjar spenderarsidan av mig krypa fram. Beställde precis två färgade slingor (clip-on), och ska strax beställa färgade linser. Sen kanske även di där tandborsten som "bleker tänderna". Både far och jag blev nyfikna. Ska se om jag kan beställa dem redan ikväll! 
Så märkte jag att ögonskuggorna jag köpte på närcon hade mängder med glitter i. (köpte en mörkgrå och en röd). Jag ogillar glitter, så måste försöka hitta lika utan glitter. Kanske kan se om någon är intresserade av de från närcon? Kan ta kort så får ni se!

Förhoppningsvis får jag min klänning imorgon också! Tar kort på den när jag får den så får ni även se den.

Nej, nu är det The Big Bang Theory (favoritserien) på tv! Sen beställa mer!

Till er som inte fanns där

Kategori: Musik

Tillägnar denna till er puckon därute som jag, utan tvekan, aldrig behöver träffa mer! :)


Maskulin klänning?

Kategori: En vardag

Man måste bara älska alla översvämningar i linköping. (HAHA, rätt åt er!).

Ska bli intressant att se hur det kommer bli imorgon. Ifall jag får en vecka till eller om det blir af på torsdag. ALLT för att vissa peroner på ett visst "företag" har sina regler. Förstår inte? Vad är problemet egentligen? Är det inte bra att man åtminstonde har jobb på något sätt? Aja, vi får se helt enkelt. 

ÅH! Jag köpte en klänning igår!! (Ja, ni läste rätt). Satt och slötittade lite på tradera, så hittade jag en jättefin klänning. Inget märkvärdigt egentligen, men suuuuperfin! Hoppas bara att den passar. Och ser bra ut på mig såklart.. och att den har bra längd.. Pappa sa iallafall att den var fin! Och på tal om pappa. 
Här kommer en konversation från igår när jag kollade tradera:

Jag: Vad tycker du om den här klänningen? (visar bild)
Pappa: Sådär!
Jag: Sådär?
Pappa: Ja? Jag skulle ju säga?
Jag: Ja, absolut. Men sådär? 
Pappa: Ja, SÅ fin var den inte.

*nästa bild*

Jag: Den här då?
Pappa: Den var väl okej.
Jag: Okej.
Pappa: Du borde leta efter en som är lite... mindre.. öhm, ja. "kvinnlig"
Jag: En klänning som inte är kvinnlig? 
Pappa: Ja?

Cosplay 2

Kategori: En vardag

Vafan! Höll på att glömma!
Jag ska ju vara Loke the Lion från Fairy Tail också! Det är väl enklast av ALLA!
Svart kostym, solbrillor, två ringar och blond/orange spikigt hår! Åhå, jag kommer bli awsome!

Cosplay

Kategori: En vardag

Har börjat sammanställa cosplay tankarna nu. De jag VET att jag ska ha:
Suko (The last airbender)
Gray Bullbaster (Fairy Tail)

Det kommer bli för svårt att göra Gray kostymen. Känner på mig att jag inte kommer hitta rätt tyg. Och om jag köper den, så kan jag ju förhoppningsvis använda kappan till vardags också! (Den är SNYGG!).

Suko kostymen därimot ska jag nog försöka ge mig på. Dvs den han har när han är snäll.
Det är väl egentligen inget märkvärdigt med den, men för en som inte sytt sedan högstadiet så kommer det ta låååång tid. Men åandra sidan, Upcon är ju inte förrän i april. (Och närcon i augusti).

Skåne!

Kategori: En vardag

Åker ner till skåne idag. Känns som evigheter sedan jag var nere! Gosh. Har packat i princip allt. Bortsätt från kameran.. BAH! Blir galen. Hittade precis en nackdel med systemkamera: Den är för stor! 
Jag köpte ju aldrig en kameraväska (vet, korkat). Men det spelar ingen roll, för jag hade ändå inte tagit med den. Det räcker med att jag har med en proppad väska med kläder och sånt, SAMT datorväskan! 

Nej. Det räcker med två väskor. Det brukar alltid vara omständigt bara det.
Synd bara att den ska ta sån plats som sagt. Å andra sidan, den får ju plats. Det får den. Om jag lägger i kläderna runt om kameran. Ungefär som tetris. 

MEN! Väskan är ju ALLTID proppad när jag åker ner. Har alltid massor med mig.
Varför ändra på en tradition?

Berörd?

Kategori: En vardag

Hittade precis djupa oförståeliga texter när jag kollade genom bloggens arkiv.
Damn! 
Men det värsta av allt är ändå att jag fortfarande kan känna den där känslan som jag hade just då, när jag skrev det. Tack och lov är det ändå inte så jag blir påverkad av det som då. Men känslan är oundviklig.
Jag är så glad att jag kommit ur den värsta depritionskoman. Visst att man mår dåligt då och då någon gång ibland. Men det är sån enorm lättnad. Det är som om någon lyfter upp en ur ett djupt hål. 

Och jag är så tacksam.

Boosting finns inte i mitt lexikon

Kategori: Mina skapelser

Jag kan inte påstå att jag någonsin försökt "boosta" mitt självförtroende på något sätt. Aldrig försökt peppa min självkänsla. Jag har alltid dragit slutsatsen att jag måste kämpa för att nå upp till nästa trappsteg. Självpeppning är inget alternativ, det är något man gör för att ta satts till för höga kliv. För att komma direkt till toppen. 

Men vad händer när man hastar upp till toppen med en gång? 
Man missar detaljerna. Man missar sprickorna, den flagna färgen och de knarrande lätena. Man springer inte upp för en osäker trappa om man inte är i panikstadiet. Det stadiet i själen som säger åt dig att rädda ditt liv.

Och vet ni vad? Panik är den instinkt som skriker "varning". Det är när paniken kommer, som det redan är för sent. Det är då "det farliga" redan är tillräckligt nära för att äta upp dig.

Jag relaterar panik till min ångest. Ingenting blir bättre av att få panik.
Jag kämpar hellre, än att peppa mig själv. För peppning gör bara att jag inbillar mig att jag är på toppen, när jag i själva verkat kanske inte ens är i mitten utav trappan.

Jag kämpar, så jag med säkerhet kan säga: Jag tog ett steg upp.


Edit:
Jag påstår inte att detta inte stämmer för alla. En del kanske ser "boosting" som att ta nästa steg i trappan. Vad vet jag. Good for you then! Jag ser bara inte det nödvändiga i att peppa sig själv om och om igen, om man fortfarande har kvar känslorna, tankarna och psyket: "Är det verkligen säkert?".
För man ska vara väldigt försiktig när det handlar om självkänslan
Bara för man har bra självförtroende, betyder det inte att självkänslan följer med.
Ingen osäkerhet ska finnas kvar.

Det är så synd att jag är så söt!

Kategori: En vardag

Min mamma och pappa tycker iallafall att jag är söt! 

Libress, menade ni såhär?

Kategori: En vardag

De sa ju "be twisted"?

Jag vet hur man gör!

Kategori: En vardag

Släng er i väggen modebloggare, jag vet hur man posar till "dagens outfit"!



(Från första dagen på närcon.. btw).

I'm still alive!

Kategori: En vardag

Jag lever, jag lovar! 
Men som vanligt har jag totalt missunnat bloggen. Inte för det direkt har hänt så extreeeemt mycket sedan sist. Har heller inte hunnit leka med kameran så mycket (läs orkat). Var dock på inflyttningsfest hos världens bästa Malin och Jesper i fredags (jättefin lägenhet dudes!). Var nykter den kvällen, vill inte direkt få tillbaka magkatarren nu när den äntligen släppt. Så kom ju min fina älskling hit över helgen (♥). Han blev därimot påtvingad några öl. Men det var jättetrevligt! Fick lära mig lite roliga knep med kameran på det också. Var fotofolk på plats, så det var ju tur att jag tog med kameran iallafall!

Annars har det enbart varit jobb, jobb och så lite mer jobb. 

Ikväll är det RixFM i staden. Augustifestivalen drar ju igång idag. Vet inte om det riktigt kommer bli sådär roligt, men det är ju trottsallt tradition att åtminstonde visa sig där EN dag. Ska ner en sväng med tant och kolla läget. Vet inte ens vilka artister som kommer till RixFM. Vilken koll va?

Annars då? Well, fick världens lust att börja skriva noveller igen. Har dock ingen skitbra idé för tillfället. Hittade en gammal påbörjad som jag skrev lite på. Men det känns inte riktigt som novellaktigt heller. Snarare.. bok början. Men jag är påtok för seg för att skriva en hel bok. Det känns inte riktigt som min stil. Noveller är lagom långa, lagom utdragna. 

Nej nu svammlar jag. Ska nog fortsätta med.. ja.. vad jag nu höll på med innan jag hoppade in i duschen. Kanske fortsätta skriva? Eller så blir det som vanligt, jag kollar runt.

Adjü!

Scones & anime

Kategori: En vardag

Såg att jag fick frågor om vad det är för kamera! 
Det är en Nikon D3100. Dvs Digital/system. :)

Nu är jag jag och sis ensamna hemma då föräldrarna åkte ner till moster och "morbror" i kalmar. Vi kom inte på någon middag, så det får helt enkelt bli scones! Så fjäskade jag till mig att vi ska se Fairy Tail *höhö*.
Inte för det direkt verkade som några klagomål över det.. så. YEY ME!

Så om folk inte får tag på mig så är det för jag är helt inne i tvn. Bara så ni vet.. liksom.

(Och ja, det blir två bilder tyvärr. Då jag ännu inte skaffat ps, så får det helt enkelt bli såhär. Helt tråkigt. Annars hade jag väl antagligen nördat ihop något coolare så det blivit EN bild. Vilket man iof kan göra i paint.. men som blir mer fult än så här. Så.. Jag nöjer mig med "skapligt fult")




Köpt systemkamera

Kategori: En vardag

Yes, ni läste rätt. Har ÄNTLIGEN köpt en systemkamera. Bestämde det igår.
Pappa och jag åket och köpte den idag. Bara sådär!

(Jag är så glad så jag vibrerar, skakar och har svårt att sitta still).
(Om ni undrar varför de blir två på nalah så är det för thinkerbell inte riktigt ville vara med.)





We like Närcon!

Kategori: En vardag

Home again!

Den här helgen har varit AWSOME! Satan vad roligt! Visste att det skulle bli nice, men inte att det skulle bli såhär nice. Mer än väldigt lyckat, faktiskt. Nog för att ett par tusenlappar försvann i butikerna / mat och så, men det var det värt. Helt klart! Nu ser jag fram mot nästa konvent. Uppcon och nästa Närcon!

OCH NÄRCON KOMMER FORTSÄTTA VARA I LINKÖPING! oooh, helt underbart!



Erza från Fairy Tail! (:

Närcon (Linköping) 4 - 7 Augusti!

Kategori: En vardag

För tillfället befinner jag mig i systers kompis studentlägenhet i lambohov, linköping. Jag och syster är på Närcon konvent i LIU. (Linköpings universitet för er som inte hänger med). GÖRNICE! Vi var över till konventet igår för att hämta banden och kolla runt lite. Känner på mig att jag kommer bli ett par tusenlappar fattigare denna helg (om inte bara idag!). Finns MASSOR jag vill (se: ska) ha. Niiiice.

Har precis duschat och väntar nu på att syster ska duscha klart så ska vi äta frukost. Sen blir det att göra iordning sminkningen, på med kläderna och måla dit klubbmärket på armen så bär det iväg tillbaka till konventet. 

JAG TRIVS! 

Ska försöka ta så mycket bilder jag bara kan (och kommer ihåg) så ni får bli delaktiga. 

Förövrigt ser det ut som någon slängt in en handgranat i lägenheten då våra resväskor tar upp 40% av ytan, och allt är (i prinip) urkrafsat ut dem. Vi brukar aldrig ha det såhär (vi är lite pedantiska annars) men vi orkar inte denna gång. Meeen what the heck! :)

afraid of myself

Kategori: En vardag

Är inte på mitt esse idag. Är inte på mitt esse alls. 

Har nu skrivit två långa texter om varför. Men jag har valt att inte publicera det. För det hjälper ingen. Det blir inte bättre för någon att läsa hur min hjärna fungerar. Jag vill inte att folk ska grubbla över samma saker. Jag vill inte att ni som läser ska känna igen er på något sätt. För är det något jag lärt mig så är det att någon alltid kan relatera till någonting man läser. 

Jag vet, jag har själv varit där. Så många gånger man läst en text av en ledsen person och tänk "Jag vet hur det känns, det är precis så jag känner". Det hjälper ingen. Jag vill inte slita upp andras ärr, därför väljer jag att inte publicera min komplicerade hjärna denna gång. 

För det hjälper ingen.

Det enda jag faktiskt kan skriva är:
Jag är fortfarande rädd för mig själv. Jag har bara världens tur som har de absolut bästa personerna i mitt liv. De som gör att jag kan ta mig ur sängen såna dagar som de här. Personer som jag aldrig kommer ta förgivet. Personer som står kvar, håller om mig och som inte skräms iväg. Jag uppskattar varje sekund av dessa personer, och jag värdesätter verkligen deras tålamod med mig. Jag beundrar dem.