thuna

Hade du verkligen viljat så hade du gjort det - åtminstone försökt!

En del av inredningen

Kategori: En vardag

La precis över bilder från mobilen till datorn.

Bla: 
Det är svårt att bädda när karln vägrar resa sig ur sängen. Därav får han skylla sig själv:

Räddhare?

Kategori: En vardag

Jag har ju tagit över systers gamla Samsung Galaxy telefon. Körde gärnet på Androit market, och hittade en huligantuta!..

.. Nalah gillade den inte.

Musik musik musik.

Kategori: Musik

La ju upp låtern med Conor Maynard för ett tag sedan där han sjöng "only girl" men Rihanna. Nu har jag hittat en tjej som sjunger riktigt ruggit bra! Vet inte vad det är, men jag gillar folk men sån här röst.
Sen val av låt kan man ju diskutera. Men måste ändå ge en eloge till henne, hon gör det riktigt bra!

Långt hår!

Kategori: En vardag

Hah! Påtal om hår, som jag skrev i förra inlägget..



Dreadsen har åkt i igen ;)
(kan ta nyare bild imorgon)

Wow, ett inlägg!

Kategori: En vardag

Jag är världelös på att sköta bloggandet. Meeen åandra sidan har det inte hänt allt för mycket sedan mitt senaste "jag-bryter-ihop-snälla-skjut-mig". Har fortfarande inte hört något btw. 
Fortfarande pisst, men orkar helt enkelt inte lägga för mycket energi på något som för en gångs skull inte är mitt fel. (Men som det ändå är jag som kommer få lida för).

Ahwell.

Nu letar jag som en tok efter en mini-krustång. VART FINNS DEN?! Vet att den SKA finnas, för jag har modellen mini-platt tång från OBH nordica. Läste för ett tag sedan att de släppt just krustången i miniformat. Men jag hittar den verkligen inte! Inte ens ullared hade den. Jag blir tokig! 

Mitt hår är så där lagom roligt.  Tunnt och glansigt. Och när jag säger tunnt, menar jag verkligen tunnt. Det går inte att klippa upp det för mycket då det skulle göra att jag såg flintskallig ut.
Så blir det slickat hur mycket folk än försöker tupera och spraya.

DÄRFÖR tänket jag se om det kanske hade hjälpt med krustången. Någon som vet?



Bild lånad av google

Besvikelsen skuggar mig

Kategori: En vardag

Just nu känner jag smått: Snälla, skjut mig.

Känns som allt bara rör till sig så fort jag ser någon form av slut.
Som att allt skiter sig, så fort jag löst upp en hel del knutar.
Allt. Jag blir så trött.

Jag orkar inte kämpa mer. Orkar inte hålla upp ett leénde och säga: Det löser sig. 
Hur mycket jag än kämpar för att hålla fast vid dom orden, så kan jag inte undvika att känna ett sorts nederlag. Att det inte löser sig. Jag är arg, ledsen och förbannat besviken.

Jag har bett om EN SAK tre gånger nu. TRE GÅNGER. Har det kommit fram något resultat? NEJ.
Börjar undra om det ens är värt att sitta och betala varje månad, när ingenting blir gjort iallafall.

Ska ringa en gång till imorgon. Fråga EN GÅNG TILL. Funkar inte det, så ringer jag de andra själv istället. Tror inte jag kommer få det jag behöver, men då har jag iallafall försökt. 

Sumpas allting för mig nu, är det tamefan inte mitt fel. Och det kommer de få höra.
Sen får vi se om jag förblir hos dem eller inte.

4h tåg på väg!

Kategori: En vardag

Då har man provat felix snabbpaj! Pappa ville testa den och eftersom jag ska till skåne nu snart så passade det ju inte bättre. Blev positivt överraskad! Den var riktigt god. Ost och skinkpajen. Men det kan ju ha att göra med att inget däri är "konstgjort". Allt är ju så att säga: Riktigt.
Trodde att pajdegen åtminstonde skulle vara "konstgjord" men si det var den inte. 

Väldigt glad.

Snart bär det iväg till tågstationen iallafall. Mitt tåg gåt 17.15, och tidspedant som jag är i såna här fall så vill jag gärna vara där 15 - 20minuter innan. Bara för att vara på den säkra sidan. Så är det alltid.
Hatar att behöva stressa och springa för att hinna med vare sig det gället tåg, spårvagn eller buss. Och nu är det ju varmt iallafall så skulle det vara sent så gör det inte allt för mycket.

Inte som sist, när det blev strömlöst lagom tills tåget skulle genom kolmården. Tåget skulle åka halv sju, och tiden flyttades hela tiden. Still slut skrek dem 21.00. Så blev det kyligare och kyligare. Åandra sidan fick vi på perrongen underhållning. Polisgripning av ungdom. Sen satt jag ju även med far min i andra änden av telefonen som hörde allt. MEN jag hade tur i oturen ändå, tåget blev 1h och ungefär 25minuter sent. Jag var faktiskt inte bitter, jag blev snarare lycklig när tåget kom.

Jag är väl bara en sån person. Ingen idé att bli arg eller sur. Skattade mig glad över att tåget kom alls!

Men åter tillbaka. Tåget gåt 17.15 som sagt. Går tyvärr inte att se om tåget är i tid heller, så får väl hålla tummarna att det inte är allt för försentat. Men det brukar ju inte intercity vara.

.. och ja, även om jag redan vet att sj:s hemsida inte funkar, så uppdaterar jag och provar femtioelva gånger ändå.

Mina tänder säger: nej!

Kategori: En vardag

Det är rätt jobbigt att jag får ont i tänderna av att äta godis. Jag menar, jag kan inte trycka i mig och tugga upp all choklad jag har här brevid mig.

Istället måste jag suga på varje ruta tills de smält helt. åh, så fruktansvärt.

Det är så jobbigt ibland.

Snygga vita ränder

Kategori: En vardag

Idag har jag varit extremt lycklig! 

Har varit på landet nästan hela dagen. Varmt, soligt och massor av fågelkvitter. Hur underbart som helst! Och tjohej vad färg jag fått. Märkte det nyss när jag skulle hoppa in i duschen. Men sånt gillas!
Sen har jag ju även en fin vit rand på vänster ringfinger. Det känns faktiskt fint på något sätt. Nästan så man inte behöver ringen ibland, det skriker ju förlovad iallafall! (Men nej, jag behåller nog ringen på mig ändå.)

Så är det ju den 12te idag. 8 Månader med min fina älskling♥
Och fler lär det bli! 

Hade gärna lagt upp bilder från idag. Har massor fina! Men som ni vet så strejkar mobilen när jag väl försöker. Synd att jag inte förstår hur man mobil-bloggar, då hade ni fått bilder varje dag! 

Någon vänlig själ som kanske kan lära mig? :)

Slödag

Kategori: En vardag

Idag har gjort absolut ingenting i princip. Har legat i sängen och kollat på Avatar - den sista luftbändaren, med två hundar brevid mig. De har varit ovanligt nog lila slöa som mig.
Men var rätt skönt ändå om sanningen ska fram.

Tråkigt bara att jag sett klart på Avatar serien (som jag visserligen sätt 4 gånger eller så), så det blir nog att börja på pokémon. Nörda lite extra bara för att! 

Hade gärna delat med mig utav nya bilder, men som jag sa tidigare så vill inte min mobil samarbeta. Men det blir bättre. Ska låna systers mobil sen när hon får sin nya. Förhoppningsvis blir det bättre då (om jag står ut med en mobil utan tanjentbort vill säga!)


Bjuder på en webbcam bild från lördags (:

Härlig konfirmation

Kategori: En vardag

Sitter här med ett glas rött. Jojatackar!

Konfimationen var kanon! Först hem till kusinen och käka smörgåstårta och fika. Många skratt, som vanligt i våran släkt, mycket känslor och sådär. Vid nio satt vi kyrkan och iaktog mitt kära kusinbarn. Hon var riktigt duktig! Starkt som attan att våga stå och sjunga i mikrofon. Riktigt imponerad! 

Tack kära familjen Stenberg för en härlig eftermiddag/kväll! :)

Jag lyckas när jag ska misslyckas

Kategori: En vardag

Det fick bli som jag skrev igår. Enkelt!

Förresten, satt häromdagen och 'fulsminkade mig'. Det var iallafall vad jag trodde. När mor fick se det utbrast hon något i stil med "men guu så fint". Tydligen hade jag omedvetet gjort en finare festsminkning. 
Måste ändå säga att jag ibland blir imponerad av mig själv.


Hade även lagt på gröna nyanser, som tydligen inte syns.. alls.

Kan mobiler lägga in om strejk?

Kategori: En vardag

GAHR! Jag är närinpå att dränka min mobil i toan. Den strejkar! Jag som har varit så snäll mot den, trotts att den verkar vara självdestruktiv. Vad är det här?!

Tänkte lägga in bilder, så jag för en gångs skulle skulle vara duktig, så jag kunde visa er. Men vad händer? DEN STREJKAR! Stänger av sig, startar om sig och skiter på sig. Måste uppdatera den, vilket jag tänkte passa på att göra (med hjälp av supporten) men tror ni jag ens kan göra det?
NEJ!

BAAH! Skittelefon..

Nej, jag strejkar!

Kategori: En vardag

Alltså rackarns bananer!!
Jag får verkligen inte ihop det. Hur sjutton gör brudarna i bloggvärlden när de matchar ihop kläderna? De måste ju stå varje natt och plocka framför spegeln. Annars är det ju omöjligt! DET GÅR INTE!

Eller så har jag bara tråkiga kläder. Men nej, egentligen inte. Åandra sidan uppmärksammade jag att 90% av garderoberna innehåller svart och vitt.
hmpf

Får väl köra på det vanliga. Ett vitt linne med svarta/gråa motiv, spettstoppen, svarta jeans och mina nya röda sailor skor. Känns bara så.. vardagligt. Det är ju trotts allt konfirmation vi ska på. 

Det är nu jag skulle köpt alla dom där topparna jag tittar på i affären och tänker "när sjutton skulle jag ha den här?". På något sätt känns det som så. IALLAFALL NU. MAH detta är lönlöst!

(Eller så går det inte enbart för jag tycker det är så förbannat tråkigt..)


Menar titta. såhär "rolig" var jag på min sudent.
Bortsätt från att jag inte hade det där bätet, jag hade ett blått sidenband.

Ingen lokkörning här inte

Kategori: En vardag

Mor gjorde precis ett test till lokförarutbildning.
Jag kommer nog skippa det. Jag förstod absolut inget av det. Speciellt inte matten. Var fanns logiken i den hela? Skulle man räkna minus, plus, gånger, dela? Nej, jag ska nog överväga att tänka på annat.


bild från google

Lär mig hur man klär sig

Kategori: En vardag

Jag måste verkligen vara ultimat uttråkad om dagarna. Jag har inget liv.
Det konstaterade min mor när hon frågade om jag kunde hämta pappa idag. 

True true!

Vill så mycket. Men vart ska man börja? Hur ska man börja? Vill göra en överraskning, men behöver en hel del till den. Hmpf. Jag drar mig för att gå upp på vinden för att leta. (Ledsen att det låter krumligt, men med tanke på att jag vet på ett ungefär vilka de är som läser så blir det ju inte allt för stor överraskning om jag väl lyckas).
Får nog släpa min röv ur soffan imorgon och försöka iallafall.
Vill man så kan man. -pust-.

BTW!
Vad tar man på sig på en konfirmation? Alla mina "finkläder" är svarta. Och nej, det känns bara fel att komma i svarta kläder till konfirmation. What to do? Vet vad jag vill ha, men får verkligen inte ihop det.
Tror jag får snoka i mors garderob/byrå efter en vit blus-liknande.. blus. Utmaning till mig själv:
Få ihop det.

.. alternativt drar jag på mig arbetskläderna. De är ju iallafall inte svarta.


Sommarplåga?

Kategori: Musik

Folk påstår att detta kan bli sommarplågan för i år.
Jag är skeptisk till det, men kan inte hjälpa att märka att jag lallar med..

Nice!

Kategori: Musik

Utbildad lyssnare

Kategori: En vardag

Jag fick en fråga för ett tag sedan ang psykologer. Hur det är med den delen. Är dem stela? Sitter dem bara och nickar med anteckningsblock i handen?

Jag vet inte hur det är på andra ställen, men jag blev skickad till ungdomshälsan. Den nya ungdomsmottagning, där de har 5 - 10 olika utbildade psykologer. En del av dem är utbildade upp till vuxenpsyk, men valt att jobba med undomar. Jag har hört både bara och dåliga saker från andra.

Men det som främst gör hela saken till en bra sak är:
Ha ett öppen sinne. Går du in i rummet med attityden att personen inte kan hjälpa dig, så kommer personen aldrig kunna göra det heller. Villa man inte få hjälp, så är det svårt för en annan person att ge hjälp.
Det är ingen som tvingar dig att börja rabbla upp problemen. Ingen tvingar dig att prata.
För mig var det som att sitta i ett rum och lära känna en person. Jag fick en inblick i personens liv och utbildningar. 

MEN framförallt: Humanitet är inget dom har pluggat sig till. Det är något alla föds med.
Det dom pluggat i skolan är tankesätt. Hur folk tänker, varför man tänker så. Hur kroppen reagerar på saker. Hur hjärnan reagerar och hur känslor fungerar.

Men dom är inga robotar. Dom är människor med känslor. Dom finns där för dig, för att hjälpa dig. Alla kanske inte är dom bästa, men trivs man inte med en person så får man byta.
Det handlar om att det ska klicka mellan personerna. Man ska känna trygghet. Så fort man känner sig trygg så öppnar man sig automatiskt.

Ta inte förgivet att du får svar på alla dina frågor. En del saker går bara helt enkelt inte att förklara. Men det finns alltid sätt att undvika problem. Det är där dom kommer in. 

Ta mig som ett exempel. 
Jag får panikångestattacker. Det går inte att förklara vart dom kommer ifrån och inte varför jag får dem. Dom bara finns där. MEN jag KAN undvika att få dem. 
Jag kan gå ut och gå, ringa och prata med någon eller helt enkelt sätta mig i närheten av andra. Undvika ensamhet helt enkelt. 

Så dra ingen slutsats att det är en hemsk sak att prata ut hos en psykolog. Det kanske inte hjälper de första 99 gångerna, men den 100de gången släpper det en sten från bröstet.
Det tar tid för sår att läka, men att gå till någon som kan hjälpa dig att förstå saker gör processen snabbare.

Det finns inget pinsamt med att gå hos en psykolog. 
Det är som att lära känna en person som stället upp för dig.

Snöblandatregn

Kategori: En vardag

Nog för att Norrköping är staden där det alltid regnar.. men..

Du som beställer snö och regn, kan du vänligen sluta.
DET ÄR INTE ROLIGT LÄNGRE!

-/-

Kategori: Mina skapelser



The water drops just beg to hit me
Why now? Hasn't rained for days

No time to play hide and seek
I call upon you to take me on

Break me down to pieces
Put me back, do it right this time

Struggling to fill this empty shell
Burn my efforts in the end it means(Nothing)

Aqua - My mamma said

Kategori: Musik


Aldrig hört den här förut. Den måste väl vara relativ ny?

Det fixar sig tillslut

Kategori: En vardag

Alltid kul att bli nedtittad av de som tror sig ha "makt" över en. 
Men eftersom jag har mer ryggrad än så, tänker jag inte ens bemöda mig att skriva ett gnäll inlägg om detta. Jag är lite mer vuxen i sinnet än så.

Saker och ting går framåt sakta. Ska börja hos jobbcoach nu snart. Den 16nde faktiskt. Ska bli intressant att se hur det blir denna gång. Tror att det kommer bli ungefär som sist, men förhoppningsvis ändå något annorlunda. Kanske att man får en chans att prata öga mot öga med en egen coach. Det vore nästan bäst.

Har sommarjobb. Nu behöver jag bara få svar på när, and then i'm off! Vi får väl se hur folk hanterar det nu när det faktiskt närmar sig. Inget säger ju att jag kommer stanna en jättelång tid. Det beror ju helt och hållet på hur arbetssituationen ser ut. Men jag blir glad för de månaderna, dagarna och timmarna jag får chansen att arbeta i skåne. Det är ett steg mot rätt riktning iallafall.