thuna

Hade du verkligen viljat så hade du gjort det - åtminstone försökt!

Nu funkar det äntligen!

Kategori: En vardag

Äntligen kan jag sitta vid min egna dator :D TACK SIS!

Och nu kommer det bilder på mitt öga som jag lovade.. inte så rolig syn kan jag lova!





Medicinen som sved satan!

Bättre!

Kategori: En vardag

Nu har ögat äntligen börjat bli bättre. Det gör inte ont just nu och har inte gjort det de senaste 2 timmarna =) hur skönt som hellst! Hoppas att det håller sig såhär nu och att det röda försvinner snart. Det hemska vore ju ifall det började göra ont igen när jag tar i antibiotikan. Men det ska det inte göra, det har jag bestämt!

Har suttit och kollat på gamla låtar och musikvideos. Snacka om nostalgikänsla =) Känns lite varmt när man hör gamla låtar man en gång älskat, och ser videosen. Minnena väcks till liv på nytt! =D

Nej nu ska jag väl krypa ner i sängen och teckna lite hade jag tänkt! Sedan i med medicin och sova lite (om det nu inte finns något bra på tv förstårs.. men sen när är det något bra på tv på fredagskvällar?)

Imorse blev jag väckt

Kategori: En vardag

Imorse ringde skolsyster till mig på mobilen. Hon ville höra hur det var med ögat och hur det gick på vårdcentralen. Lite gulligt att hon bryr sig så mycket :) Så sa hon i slutet av samtalet "ja, men vi hörs och syns tills nästa gång". Hm, är det en pik på att jag ofta går till henne? (A). Haha. Jag och mina kramper ;)

Så fick jag pappren från facket idag :) Fick medlemskortet, så ska skriva under det och lägga den i plånboken. Så hur lång tid det tar innan jag måste börja betala ;P
Fick även kuvert från skolan om utspringet och fotograferingen samt studentsången. Är det meningen att jag ska lära mig den utantill nu? "sjung om studentens lyckliga dar.."

Läkarbesök och skadeanmälan

Kategori: En vardag

Var till vårdcentralen idag och kollade på ögat. Hade inga sår eller så, vilket är riktigt skönt =) Däremot var ögat väldigt irritat, så fick antibiotika som jag ska droppa i ögonen två gånger om dagen (och det svider satan!). förhoppningsvis så läker det som det ska nu till helgen. Dock kommer jag ändå inte få ha linser, och ska droppa i ögonen ett par dagar efter det läkt. Men så länge de läker så är jag nöjd! =)

Så var jag till skolan med och fixade med skadeanmälan. Det var lite kul när jag kom dit, gick först upp till lärarrummet för att prata med mentorn en snabbis.
Jag: hej har du tid en minut?
Mentor: öh ja..
Jag: ja de är så att jag kan ha skadat ögat
*plockar av mig solglasögonen*

Han hoppade bakåt och såg förskräckt ut :D haha! Förståeligt med tanke på att jag hade en kompress och kirurgtejp över ögat ;P Var bara upp för att höra ifall det var skolsyster som skulle hjälpa mig med skadeanmälan. Så efter det gick vi till skolsyster, hämtade pappren och åkte hem. Då ringde mentorn till mig!

Mentorn: Hej. Nu måste jag höra, vad är det som hänt?
Jag: ja jo, det är så att jag fick in en färgflaga i ögat igår och har jätteont i ögat
Mentorn: ja, det förstår jag. Det är viktigt att du skickar in skadeanmälan!
Jag: ja, det ska jag! Men jag sjukanmälde mig från praktiken, och kommer antagligen inte kunna gå dit imorgon heller. Bara så att du vet!
Mentorn: Ja, men strunta i det nu! Du ska inte jobba med det ögat!


Tog bilder idag, men eftersom internet inte vill nå min dator så lägger jag in dem imorgon! =)
(ursäkta eventuella stavfel!)

Ser ut som en pirat

Kategori: En vardag

Ögat har inte blivit bättre, så ska upp till vårdcentralen klockan 15.20 för att kolla det. Tjuhu.. Men innan det måste jag upp till skolan och prata med mentorn och skolsyster för att se om jag ska skriva en skaderapport.
Förhoppningsvis sitter bara biten kvar i ögat, så de på vårdcentralen kan plocka ut den så det läker till imorgon =)
Går just nu omkring med en kompress och tjep för ögat, samt en bandana på för att hålla ögat stängt. Måste se roligt ut eftersom syster går och sjunger "sjörövarfabbe". Hm..

Ursäkta för eventuella stavfel, men ser inte så bra på det högra ögat ;P

Vilket oflyt jag har idag!

Kategori: En vardag

Ush vilken dag. Har stått ute upp på ställningen idag och målat fönster, och det har blåst storm hela dagen. Frusit och ja, gu vet vad. Och så till råga på allt så fick jag något skräp i ögat på eftermiddagen som har gjort ett skrapsår på hornhinnan. Så nu går jag omkring med en lapp och massor av tejp för ögat bara för att ögat ska vara stängt och få läka ifred. Men det som är tur med dessa skador är att de läker fort. Mamma ringde nämligen till en sköterska och frågade hur vi skulle göra, och sköterskan sa att det kunde ta upp till 24h, sedan är det så gott som läkt. Men om det fortfarande gör ont, så ska vi uppsöka vårdcentralen. Men hon trodde att detta förmodligen var ett skrapsår och att jag ska kunna se normalt till imorgon. Så vi får helt enkelt se imorgon hur vida mitt öra är. Om det läkt så pass att jag inte har speciellt ont så går jag till praktiken, men om det fortfarande skaver så blir jag hemma.

OCH ännu roligare är att jag blöder idag med.. jippi - not.

Snacka om att jag har haft oflyt idag.


Det är ju typiskt!

Kategori: En vardag

Stannade hemma idag pga mensvärk. Det var inte speciellt roligt att vakna imorse. Kunde typ inte ta mig upp från sängen, och när jag väl lyckades sätta mig upp så krampade det satan i både rygg och mage. Höll på att spy. Så blev hemma idag. Kom inte upp ur sängen förrän halv 10. Död åt mensvärk!
Ska försöka ligga ner och ta det lugnt idag, se om det kanske släpper helt om ett tag. Hoppas det blir lite varmare med, så man kanske kan ta och sätta sig ute i solen och få lite färg.

Nej nu blir det att bädda ner sig i sängen igen, käka lite isglass och hoppas på att det är något bra på tv!
(Ja, isglass funkar bra när man har ont).

Rolig överraskning!

Kategori: En vardag

Fick två roliga överraskningar idag :) Först fick jag tillbaka min uppsats om Buddhismen, som jag fick MVG på (stolt!). Sen fick jag reda på vad jag fick på glasprovet. Fick 37/40. *happyface*
Sen åkte jag och Petter ner för att hämta våra ursnygga nya ledartröjor. :)

Såhär ser den ut!


Min nya ursnygga ledartröja :)




Så blev jag lite blödig efter träningen med. Töserna kom förbi och lämnade en "avskedspresent" och gav mig en hjärtskärande kram. Doh, kommer sakna busungarna! :)

Sommaren i City

Kategori: En vardag

Var till lkpg idag =) Trevlans, trotts att muppen trottsade på att ta kort på mig (jag som ALDRIG blir bra på bild när någon annan försöker ta). Men hade trevligt anyway :D Synd bara att tiden sprang iväg.

Imorgon är det skola, religion och sedan mentorstid. Hoppas jag får se uppsatsen från religionen och att mentorn rättat våra prov från glaskursen. Mest nyfiken på vad jag fick på uppsatsen =) Hoppas iallafall på minst VG. Annars blir jag lite besviken kan jag väl säga!

Sedan efter skolan ska jag ner och möta Petter i stan, vi ska hämta ut våra KFUM tröjor. Efter det är det hem, hämta träningsgrejorna och sedan dra sig bort till mässhallen för sista träningen.

Fick ett sms av Petter idag om att vårat gamla flicklag ska åka på kryssning i slutet av Juli. Allt blir betalt eftersom våran kassa tydligen hade rejält med pengar (inte så konstigt eftersom vi aldrig gjorde oss av med något). Jag vill verkligen följa med, men jag vet inte riktigt. Vill inte ta ut för mycket ledigt ifrån sommarjobbet. Ska ju ta ledigt 2-3 dagar då familjen ska ner till moster & alles bröllop. Så om jag åker måste jag ta ytterligare 2 dagar ledigt. Det känns inte bra, och det låter inte så bra heller. Vill, men kanske inte kan =/

Spontant

Kategori: En vardag

Efter jag duschade och fönade håret så fick jag en spontan idé. Klippa till luggen igen. Och ja, det blev rätt okej ändå =) Så efter 15min kom mor och frågade om jag ville färga ögonbrynen. Why not?

Sisådär!

Kategori: En vardag


Regn, någon?

Om

Kategori: En vardag

Och ännu en gång är jag besviken. Men tänker inte låta det dra ner mitt helgoa humör :) Är på topp just nu! Inte blödigt något på tre dagar, fått tid till ortopeden, snart studenten, snart fyller jag år.. I LIKE IT!

Mor slängde ur sig en rätt rolig kommentar här om dagen.
Mor: har du blödigt något?
Jag: NEJ :D
Mor: men vad bra! :) men tänk att det ska vara så jävla enkelt egentligen.
Jag: Ja, det känns som att jag lika gärna kunnat sätta in den från början..
Mor: JA, precis! Att det ska vara så enkelt, en sak och sedan löser det sig!

Ja, vi pratar öppet om nästan allt i familjen. Pappa frågar samma sak han med ;) Och det är jag bara glad över! Skönt att inte behöva hysha om såna saker, bara för det råkar vara "personligt". De flesta som känner mig vet vilka helvetes problem jag haft med t.ex. blödandet. Kanske inte så fräsht för folk runt om att höra när vi diskuerar sånt, men jag pratar hellre om det än att tiga! Skönt att vi har så bra relationer här hemma :) Vi kan prata om nästan allt!

Så har jag funderat på en sak. Jag har fått en hel del kommentarer om hur jag klär mig. Eller ja, kommentarer så som: "du skulle passa i en sån tunika.. "  "du skulle passa i..". Det är som om det är fel att jag klär mig som jag gör. Jag förstår inte? Duger jag inte för jag råkar klä mig som jag gör? Om jag ska vara ärlig, så skiter jag i det :) Jag klär mig som jag vill, i det jag trivs bäst i =) Vill ni se mig i mer "flickigare" kläder, vänta till sommaren. Men kan inte lova att det blir så mycket flickigare då ;) Inte ens syster tycker jag passar i det mesta! :D

Jag: Vad säger du Cila, ska jag ha en sånhär? (visade en lång tunika tror jag)
Syster: Du?! NEJ!
Jag: nehe?
Syster: Nej.. det är inte du...



Rätt?


Fel?

Och idag?

Kategori: En vardag

Kom hem för en stund sen från XX. Nu är vi iallafall klara till hälften :) Ska bli intressant att se hur resten blir. öhm.. Skrikigt? självlysande? eller helt enkel en "WHAAAAT?!" upplevelse :D

Jag har kommit fram till det tråkigaste med måleri är. TVÄTTA RULLAR.
1. Det tar så jävla lång tid
2. Det blir ALDRIG 100% rent
3. Det kladdar överallt
4. Handfatet får en ny nyans..

Det måste vara det absolut tråkigaste. Synd att jag inte tog kort sist. Ska nog göra det, så ni får se röran! Och inte kan man göra det på något bättre sätt heller. Nej, utan det skvätter ju oanvsätt vad man gör. Och lika galen blir man varje gång, för man står i 20 - 30 minuter med bara EN av rullarna. Försiktig som jag är så måste mina verktyg vara helt rena, annars blir jag hysterisk. För jag VET att är det färg kvar i rullen, så stelnar den smått och sen är det bara att kasta skiten. Det eller så kommer färgen upp till nästa målning. Men även fast man tror att den är ren, så är den ändå inte ren. Men då ger man upp, eftersom man är så frustrerad att man bara vill låta rullen ligga kvar i handfatet och sedan gå!

Hoppsan!

Kategori: En vardag

Nu rullar det verkligen på. Var nere till affären nyss för att handla smakerna till mina shots, och när jag kom hem låg det ett brev från landstinget i brevlådan som var till mig. Trodde först att det var till tandregleringen, men se det var det inte! Det var en kallelse till röntgen =D Skulle ha gått på drop in tid två veckor efter ortopedbesöket, men har inte haft tid eller så, så fick en kallelse nu! Ska dit den 8 Juni klockan 13.25. Inte för jag tror att de kommer hitta något (skulle bli ytterst förvånad om de gjorde det) men det är ju iallafall tid till röntgen. Få veta om det är något elller inte.
Nu rullar det på helt och hållet =)

Hemskt!

Kategori: En vardag

Bra humör!

Kategori: En vardag

Är på toppenbra humör nu! :) Känns som allt rullar bra, trotts att jag vet att det snart vänder igen. Men jag är glad nu, och tänker vara glad åt att det är bra nu. Inte grubbla över att det kommer hända något :)
Har inte blödit på 5h (ja, för er som vill veta så har jag blödit i lite över 11månader fram till idag.) Så är glad av bara det! Vet att det förmodligen inte kommer hålla i sig hela tiden, men är glad för alla stunder då det är torrt ;)
Så löste det sig med innebandyn nu med + att våra tröjor har kommit. Så ska se när petter har tid att följa med ner och hämta ut dem :) Åhå, nu är jag så underbart glad!

Så har jag faktist plockat ordning på mina arbetsprylar nu med. De ligger inte överallt som de gjorde igår. Visst, allt ligger på en hög, men nu slipper syster, mor och far gnälla på att man måste gå slalom här inne! Ska försöka slänga papper och sånt med, som jag inte behöver. Eller ja, skulle behöva städa ordentligt egentligen.. det kanske man ska passa på att göra imorgon?


bjussar på en bild jag tog för några år sedan =)

Håller god min

Kategori: En vardag

Jag vill skriva ett spydigt inlägg här, men det är inte ens värt det. Tänker inte sjunka så lågt.

Gick bra idag, fastän jag inte fick så mycket gjort som jag velat. Tyvärr. Men blir mer till helgen, och förhoppningsvis får jag mer gjort då. Vore skönt att få det klart =)

Har gjort lite smått ont i magen idag, men inte så jag lagt mig ner och kvidit i smärtor. Men ska nog ändå lägga mig ner i sängen med värmedynan på ryggen en stund. Det är som om smärtan vandrar och tvekar var den ska jävlas. "Jaha, och idag.. vad ska vi ta? Magen eller ryggen?.. hm..". BAH. men snart är det över :D wuhu!
Och tack alla som höll tummarna för mig! ;D Fortsätt hålla dem, det är inte slut än!

Sympathy is only for the weak!

Kategori: En vardag

Ibland när man mår dåligt, är det bättre att få en spark där bak än att få sympatiord som "stackars dig". Visst, man kanske tycker synd om personen och känner sig elak om man säger saker som "ta dig samman, det blir inte bättre av att du..", men i längden hjälper det. Det är inte att vara elak eller att inte bry sig, tvärtom. Det är att få fart på personen igen, för ibland hjälper det inte att visa att man lyssnar. Ibland måste man visa att nu är det nog, nu ska du försöka må bättre istället för att gräva ner dig. När man mår riktigt dåligt så vill man inte få en spark där bak, men det är precis vad man behöver. För när man sedan mår bättre, så tänker man efter och förstår just vad sparken betyder. Personer som verkligen bryr sig, säger inte bara "tycker synd om dig, finns här för dig". Det är bara ett tecken på att man försöker vara snäll, men inte riktigt bryr sig till 100%. Om man därimot får en spark där bak ibland, så bryr sig personen mer i och med att man hjälper personen att inse att det inte hjälper att gå och grubbla. När jag får perioder, så tycker de flesta synd om mig, vilket är snällt. Men det hjälper ingenting. Jag har en person som ger mig en spark där bak och säger "varför tänker du ens på det?" och fortsätter sedan med pepptalk. Till en början känner man "vad är de för fel på dig?" men efteråt förstår man att det är för ens eget bästa. Det hjälper faktist =)

Det är något att tänka på. Tyck inte alltid synd om folk, försök istället hjälpa de som mår dåligt. Det kan låta rått, men det hjälper faktist att vara lite smått hård mot de man älskar.

Godmorgon fifan!

Kategori: En vardag

Godmorgon!
Vaknade runt halv sju imorse, av ingen anledning alls? Skönt iallafall att jag kunde somna om tills halv nio. Har inte lika ont i magen idag (än), så blir nog XX. Måste bara se till att göra mig iordning och äta frukost snart. Blir att ta några tabletter innan jag åker.

Tråkväder det är idag. Molnigt. Se hur lång tid det tar innan det börjar regna. Varför kan det inte vara fint en hel vecka? Nej för det går ju inte här i östergötland. Nej nej! -muttrar-

Nej, nu blir de frukost!

HAPPYFACE!

Kategori: En vardag

Nu kommer inte mensvärken lika tätt längre, skönt! :) Men ska ändå ta tabletter innan jag går och lägger mig, så kanske jag slipper vakna mitt i natten av smärta. Värmedynan ligger också nära till hands!
Ush, nu blev de mycket ointressanta saker här märker jag ;P

Ledigt imorgon. Eller ja, ledigt och ledigt, får se hur jag mår imorgon. Har jag ont, lär det bli det iallafall. Ska försöka röra på mig ofta, inte jogga för det får jag ju inte, men kanske gå ut och gå om det inte regnar :) Ja.. just det.. det kommer jag ju verkligen göra.. men det låter ju iallafall fint att säga det :D Men hoppas på att det är bättre imorgon, så jag kan få XX klart snart. Känns som det börjar bli dags för det nu! Blir även det till helgen om jag får som jag vill =) Förhoppningsvis helt klart tills nästa helg! :D Det vore hur bra som hellst!

Nu är jag happyface! :D

Då är spiralen inne då!

Kategori: En vardag

Började med att jag var där vid 8 och fick bedövningssalva i armvecken, eftersom jag skulle få in en kanyl. Sedan fick jag byta om till såndadär skitsnygga sjukhuskläder (långs trumpor och en stor rock samt en badrock) och lägga mig på en säng. Först in med kanylen i armen och sedan dricka lugnande medicin (som smakade förjävligt). Kanylen i armen vara bara där utifall att jag behövde mer lugnande eller om de var tvugna att injecera medel om jag skulle reagera negativt på det lugnande medel. Sedan låg jag i 45minuter för att vänta på att det lugnande medlet skulle verka.

När jag blev lite mer groggig så fick jag gå in i rummet brevid där den hemska gynstolen stod. Så upp på den, in med bedövningssprutan och sen in med spiralen. Sprutan kändes inte ens! Hur bra som hellst :D
Efteråt fick jag lägga mig på uppvaket eftersom dom ville hålla koll på mig.. samt att jag totalslocknade så fort jag la mig ner. Låg där och sov i kanske en timme och vaknade av att jag fick två mackor, saft, vatten och värktabletter. Smällde i mig en macka och värktabletterna och försökte ta mig till toaletten. (Det var nästan så sjuksköterskan fick bära dit mig, haha!). Sen somnade jag igen (inte på toa då alltså). Efter en halvtimme till så kom en annan syster in och tog blodtryck samt tog bort kanylen ur armen. Efter det var det bara att klä på sig och åka hem :)
Somnade förövrigt när jag kom hem också.. två gånger!

Alla däruppe var supertrevliga! De var kanon :) Kände mig inte det minsta obekväm eller så! Var knappt nervös alls när jag väl träffade dem. Så ett stort plus och tack till de underbara mäniskorna som jobbar på KK! :)

Nu efteråt så gör det skitont i magen. Har haft extrema mensmärtor hela tiden så har haft värmedynan på magen nästan hela dagen och käkat mina värktabletter. Men som en av sköterskorna sa, det är helt normalt att känna såhär efter man satt in en spiral, eftersom det helt plötsligt sitter något i livmorderhalsen som inte suttit där förut. Så det var inget att oroa sig för :) Så nu får jag inte jogga, bada (som jag ändå inte kan) eller köra upp saker (då menar jag tamponger alltså.. inga snusktankar nu!)

Så nu håller jag tummarna för att det här funkar. Jag hoppas verkligen på det här! Mensen kanske inte försvinner helt, som det gör för vissa tjejer, men det kan ju åtminstonde dras ner så det blir en normal cirkel (alltså en gång i månaden, och lite mindre än vad jag brukar blöda!)


Ser lite läskigt ut, men var faktist inte så farligt =)
förutom när jag somnade så låg jag på den, och det rann
blod under plåstret..

Hey, i'ma painter

Kategori: En vardag

wuhu, sommarjobb! :) Fick reda på det idag att vi förmodligen har sommarjobb på firman vi är på nu (vi = jag och mummel). Alltid en början!
Påtal om firman ja.. praktiken idag har vi tapetserat hela dagen :) Skulle ha målat fönster (i den där stora ställningen med blått nät, som står mitt i stan), men eftersom det var hemskt väder imorse slapp vi. Inte helt fel!
Och imorgon blir det ingen praktik för mig, eftersom jag ska till kvinnokliniken och sätta in spiralen. Hoppas nu fanemej att skiten funkar, annars vet jag inte vart jag tar vägen. Kommer gå i taket... eller i småbitar!
SÅ HÅLL TUMMARNA FÖR FAN!

.. och nej, jag vill inte jobba med annat än målari. Fast, ja kan ju tänka mig brandman såklart..

Jag är besviken

Kategori: En vardag

Jag är djupt besviken. Inte känt mig såhär besviken på länge, och ändå borde jag inte bli förvånad. Det händer ju jämnt. Det är nästan den värsta känslan som finns, just att man blir besviken. Det börjar nästan alltid med att man blir förbannad, sen blir man hur ledsen som hellst och känner besvikelsen stiga en åt huvudet.
Jag är djupt besviken, och inte kommer jag över det heller.



Fick nu på förmiddagen reda på att min farmor har bröstcancer. Hur jag reagerade på detta? Jag hamnade i chock. Total chock. Och nu när chocken la sig försöker jag hålla tillbaka känslorna. Det går att operera bort, hon kommer överleva. Men det är ju fortfarande bröstcancer..

Ny bebis!

Kategori: En vardag

Har ju fått ny modell att leka med :) En helikopter! Den kommer bli helnice :D

Utkast: Usha ja. ...

Kategori: En vardag

Usha ja. Idag har varit en slödag, har varit oerhört trött kan jag lova. Var borta mellan 12 - 13.30 (behöver inte skriva vad jag gjort), och när jag kom hem somnade jag på sängen. Vaknade till, såg lite på tv och somnade om igen. Sen väcktes jag av att pappa tog tag i min fot och sa att det var middag. Så ja, trött har väl bara varit förnamnet, och ändå somnade jag ganska tidigt igårkväll (för att vara mig på en fredagskväll). Så förlåt alla er som vill träffas, men jag känner att jag inte haft tid att vila upp mig och ta igen mig. Är oerhört tråkig för tillfället! (jag har riktigt dåligt samvete..).
Känns som om jag skulle kunna sova en timme till nu, men då lär jag sitta uppe hela natten!

Pluggade nyss en hel del. Gjorde nästan klart religionen, har en punkt kvar som jag måste ifrågasätta på måndag. Förstod inte frågan riktigt? Och så har jag FÖRSÖKT plugga på till glasprovet. Men ja, det är så långa svar så lär knappast komma ihåg dem hur jag än gör. Har försökt korta ner dom så mycket jag kan, men det hjälper ändå inte eftersom det är svårt när man ska redogöra för hur olika glas tillverkas. Svårt det där. Känns också lite lönlöst att göra provet, när vi inte får testa praktiskt. Menar, det är ju som att vi inte skulle fått måla och tapetsera praktiskt, utan bara läst allting. Det lär man sig inte ett skvatt på!

Mer bilder!

Kategori: En vardag

Här är bilder från både i torsdags och igår =)


Ja, vad säger man.. hemsk färg?
(suddade timmys ansikte, då han inte ville vara med på kort)


Utsikt från arbetsplatsen i fredags =)




En glad mummel!


Jaa, jag har småfuskat lite med Zerodrickandet :D

Jag är stolt över mig själv!

Kategori: En vardag

Ja, jag säger det rakt ut -  JAG ÄR STOLT ÖVER MIG SJÄLV! Och skäms inte för det :D Har byggt ett modellflygplan alldeles SJÄLV :) Fasen vad bra jag är. Började med den runt halv sju, käkade en halvtimme och kastade mig sedan på den igen. Blev klar runt kvart över nio =) Blev lite överraskad när jag kom hem, då låg det ett paket på diskbänken som var till mig. Mamma och syster hade köpt det under dagen. Ingen av dem trodde att jag hade tålamod till att bygga det, men se där hade dom fel! Det var kanonkul! :) Nu ska jag bara måla den, och sedan köpa fler modeller.
























En vanlig dag på praktiken

Kategori: En vardag

Fick ett par bilder idag minsann ;) Fast inte många eftersom jobbet är prio 1. Blir bara bilder från rasterna ^^

Mummel the köttbullemissbrukare!





Grönt rum, någon?
(Det ska bli ett omklädningsrum.. men knallgröna väggar...)

Träningsnarkomani

Kategori: En vardag

Jag vill tillbaka till det. När jag var som mest vältränad och konditionen var på topp. När jag spelade innebandy 3 ggr/veckan och joggade ute. Riktig träningsnarkoman! Men sen kom knät som sa upp sig och sökte solsemester. Nu känns det som det är skit i samma om jag tränar eller inte. Menar, om det nu är som ortopeden sa, så ska dt ju "försvinna" när jag blir 20. Så ja, det är 1 år kvar, sen ska det vara borta. (HAH, bullshit).
HAr ju börjar cykla så ofta jag kan. Funderar på att börja jogga. Tråkiga bara är att vi inte har några roliga joggingrundor (trotts att jag bor nästan ute på vishan). Och ja, asfalt + kasst knä är väl egentligen inte den bästa sortens kombination. Men det skiter jag i :D Ska ge det ett försök, vill träna! Vill må bra :D Träningsnarkoman reborn!

Har funderat länge på att börja lira innebandy igen. Men ja, det är nog ingen bra idé. Ska nog ta ett steg i taget, eftersom jag fåt ont av att bara gå normalt. Men drömma kan man ju iallafall :) .. eller som jag ska säga nu: GIVE ME!


jag och en minimal klubba på stadium (;

Lillgammal?

Kategori: En vardag

På den senaste tiden har jag börjat prata lite mer avancerat (so i heard). Använder lite mer invecklade ord och dyligt. Får ibland försöka förklara mig, om saker som verkar självklara för mig. Måste lära mig att använda mitt språk lite mildare. Folk måste ju för gu skull förstå mig! ;)

Träningen gick bra idag! :) Blev mest kondition och bollteknik. Men det var uppskattat iallafall. Så gick vi genom de självklara reglerna med. Förhörde dem lite för att se om de kom ihåg något..

Jag: säg en sak som man kan få utvisning för.
Alva: hög klubba!
Jag: det stämmer =)
Alva: ja, precis som sara fick!
Lina: tacklingar!
Jag: Ja, eller även så kallad 'för tufft spel'
Alva: Ja, det som DUU alltid fick :D

dom får höra för mycket.. -suck- ska bli intressant att se vem som blir "mini-me" av töserna senare ;)

Ibland blir man irriterad

Kategori: En vardag

Som dagarna då man cyklar. När det är folk som går mot en, de ser att man kommer på cykeln. Men flyttar de på sig? NEJ. Det är som om dom äger asfalten. FLYTTA PÅ ER FÖRFAN! Nästa gång kanske jag kör på er! GAHR.
Dagen lektion i religion kändes bara seg.. och död. Vi satt bara och diskuterade och såg text på overheaden. Hade vart roligare om vi åtminstonde fått skriva lite. Men slapp iallafall glaskunskapen! :) Har nämligen prov nästa måndag, så vi fick gå hem och plugga istället. (Det är en hel del att plugga, kan man säga..)

Nu tänkte jag försöka plugga lite glaskunskap, läsa lite i körskole böckerna och planera träningen. Eller ja, planera och planera, mer lägga upp övningar vi kan köra. Måste även packa sakerna till imorgon, eftersom jag inte kommer komma ihåg det när jag kommer hem ikväll. Men måste komma ihåg att fixa frukosten till imorgon.

Så ja, har lite att göra :D Men ja, sen kan jag ju inte lova att jag faktist KOMMER att göra dem.. "Mycket prat och liten verkstad" som mor brukar kalla mig. Som senast:

Mamma: becca, kan du göra det här?
Jag: mm, snart
-10 min senare-
Mamma: BECCA!!
Jag: jaja, snart sa jag ju
Mamma: när är snart i din värld egentligen?

Zehn kleine jägermeister

Kategori: En vardag

Diggar den låten! Den är så klatshig :D Sök på " die toten hosen - zehn kleine jägermeister " och avgör själv ;) Den är på tyska, men tro mig när jag säger att det inte är så svårt att lista ut vad den handlar om ;)
(eftersom jag fortfarande inte lärt mig hur man lägger in en video..)

Det här med städning

Kategori: En vardag

segt att publishme drygar!

Hur som haver så skrev jag ut min uppsatts om Buddhismen förut :) Är nöjd! Dock är jag osäker på ifall jag får så bra betyg som jag hoppas på, i och med vad läraren sa om jämförelser. Men jag tycker ändå att de jag skrivit räcker. Inte så jag behöver rabbla upp allihopa direkt. Då kan jag lika gärna skriva två uppsattser om vardera!




Sen har jag även försökt plocka upp lite i rummet. Det ser förjävligt ut. Men som alltid, så är det mina arbetsgrejor som ligger mitt i vägen. Och ja, nu har jag bildbevis på det också! (klicka på bilderna!)

Svängningar igen

Kategori: En vardag

Det är svårt att alltid försöka vara positiv.


Alla har vi våra perioder, en del har kraftiga medans andra har mindre. Men vi alla har dem. Jag har själv försökt se saker från ett annat perspektiv. Men det ungår inte att man ibland faller in på den gamla banan och inte ser utanför bubblan. En del vill tvinga sig till det yttersta att visa att man inte har svackor, medans andra bara vill slänga ut dem på alla som går förbi. En del får man lirka ut vad det är, en del söker tröst. Men det viktigaste av allt: En del ber om hjälp.
Det är aldrig fel att be om hjälp. Det är bland det svåraste man kan göra. Det tar tid, man får ångest och man vill försvinna. En del får kraftig ångest efter man frågat, då man är rädd för förändringen. Man är rädd för vad som kommer hända. Ibland till och med rädd för att våga må bra. Men att be om hjälp är aldrig fel.
Varför jag drar upp det här är för jag själv varit en av dessa. Jag har försökt tvinga mig själv att visa mig stark, jag har inte vågat be om hjälp eftersom jag varit rädd för förändringar. Att folk ska veta, att få samma frågor dag ut och dag in. Men jag bad om hjälp. Det tog mig 8 år, men jag bad om hjälp. Tyvärr var det 7 - 8 år för sent, då man kan få hjälp direkt istället för att må dåligt en längre tid. Att våga be om hjälp är inte samma sak som att öppna sig.
Man klarar inte allt själv, ibland behöver man faktist en hjälpande hand på traven. Kanske en spark i baken.
Sedan efter man fått hjälp så är det inte alltid det blir som man trott. Man blir inte "bättre" på en vecka. Ju längre tid man låst allt innom sig, destu längre tid tar det att komma ur den onda cirkeln. Ibland kanske man inte kommer ur den helt ändå. Men att våga be om hjälp, att försöka må bra är ett steg på vägen.
Men för att få hjälp, måste man vilja ha hjälp. Man måste vilja själv, innerst inne.

Min dator.. sjuk?

Kategori: En vardag

Min stackars dator blev sjuk under natten. Den åskade igår, så stängde av och drog ur kontakten. Så imorse satte jag i kontakten igen och försökte sätta igång datorn. Men den var död. Men nu har min kära far fixat den åt mig :) Dock vet inte ens han vad det var för fel, han pillade lite i den, och helt plötsligt fungerade den (vilket är huvudsaken). Sedan kom problem nummer två: internet. Ja, se den ville med sjukskriva sig! Men titt på fan, han fixade det med :D Allas våran dator-supporter! ^^

Ska lägga in en film på datorn som min syster spelat in. Tydligen ingen rolig sak, men ja. Och det fungerade inte på huvuddatorn därnere i vardagsrummet, så ska försöka här på min dator :) Ska bara försöka komma ihåg hur vi gjorde.. hm.. -guldfisk-.

Spackling och listmålning

Kategori: En vardag

Ja, exakt som det står i rubriken. Har mest bredspacklat och målat lister idag.. samt tvättat lister. Har såkallade "spackelfingrar" just nu. Dvs när fingrarna blir stela och ömmar. Men inte så farligt ändå :) Bredspacklade ju inte speciellt mycket. Satt mest och tvättade samt målade lister. Men inte fyskam att måla inte. Satte i hörlurarna och lyssnade på musik och körde mitt gamla vanliga race - Dagdrömmar. Underbart, det är så skönt att bara lyssna på någon bra låt och dagdrömma sig bort medans man jobbar (vad jag dagdrömde om behöver vi inte gå in på..). Så fredag imorgon! Skönt :) Visst, det är väl inget fel på att jobba, men sen är det aldrig fel med fredag heller ;) Hoppas vi kan börja måla väggar imorgon, så pojkspolingen slipper massor på måndag när jag och mummel är i skolan. Han blev själv förvånad över hur fort det gick när vi väl satte i högsta växeln, haha ^^ Men så är vi, vi glömmer nästan alltid att ta raster och så jobbar vi som bara sjutton! Så, vilken firma vill inte ha oss? ;D

Ser på Sverige - Tjeckien nu. Swe leder :) De måste fan vinna den här! Men iof, gustavsson är ruggig nu i mål :D

Praktiken!

Kategori: En vardag

Ja, nu har jag varit slö på det här med bloggandet. Men det åskade igår, så vågade inte ha datorn inkopplad, och sedan blev det lite sent för att sätta igång den. Men iallafall så började praktiken igår! Var inte sådär jätte mycket att göra då, men idag var det mer. Började med att vi skulle skrapa & tvätta en lekstuga, och ja.. det har regnat hela dagen.. och JA, vi har jobbat i regnet. Men lyckligtvis bara till efter lunchen, sen fick vi ett innomhus jobb :) Kommer bli kanon! (trotts att pojkspolingen inte direkt fick ett bra första intryck). Men han var trevlig och social, så ska bli riktigt kul :D Känns kanon! Synd att det bara är 4v kvar dock, men vi får se. Ska fråga efter sommarjobb nu under nästa vecka :) (Sommarjobb leder till anställning!) Om inget annat har man ju jobb över sommaren iallafall =)
Det är skönt nu. Är trött! Det brukar jag sällan vara på kvällarna :) Somnade runt elva igår, vilket är den perfekta tiden. (eller ja, mellan 11 - 00 är den perfekta). Inte sova för mycket, inte för lite! Så skönt att vara fysiskt trött efter jobbet, det är ju ungefär som ett träningspass, and i like it! Ska försöka ta lite kort imorgon så får ni se mummel in action igen ;D

Funderingar och hockey

Kategori: En vardag

Ser på hockey just nu. USA - Schweiz.

Imorgon börjar praktiken. Ny firma, ny handledare. Ska bli skitkul! :) Trotts att det blir tidigare mornar, men det ska nog gå bra. Vi börjar dock 8.10 imorgon, då mentorn ska skjudsa oss till firman (har ingen aning om varför?). Så ingen cykling imorgon inte. Men då kan jag ju visserligen passa på att lämna in lappar och fylla på busskortet på vägen hem imorgon :) Ska bli nice! Mest för att man får komma bort från skolan. Nice nice. Måste bara komma ihåg käket imorgon, har alltid klart.. men sen om hjärnan är med imorgon bitti, det är en annan femma :D SÅ GOTT FOLK. Räkna med att jag kommer vara trött om dagarna nu, men det får ni stå ut med ;)

Solig dag. Skön dag. Underbar dag. Söndag.

Kategori: En vardag

Egentligen hatar jag söndagar. Av vilken anledningen är att jag alltid måste gå upp tidigt för att orka gå upp på måndagen. Men främst för man alltid är så seg. Men egentligen är söndagen är bra dag, en dag för att reflektera över saker så som hur veckan har varit. För att ta fatt saker man missat, som tex. min uppsatts. Kolla genom den en sista gång, innan den ska skickas in till imorgon :) SÖNDAG, inte en helt värdelös dag ändå.
Trotts att jag är överdrivet seg idag!

Tänkte hoppa in i duschen nu snart, men först njuta av att gäspa käken ur led. AH, åh så nice.

Jag kom på världens bästa idé igårkväll när jag pratade med Luukas i telefonen! Jag hade varit ute och gått, och svettades som en gris i en bastu när jag kom in. Så struttade runt i bara kallingar och tröja.
Jag: GAHR jag kan inte hålla mobilen.. men VÄNTA!
Luukas: whot?
Jag: FAN VA SMART JAG ÄR!
Luukas: vad har du nu gjort?
Jag: Ja men jag har ju inga fickor. Så la mobilen i pungfickan på kallingarna!
-Luukas dör av skratt-
Jag: Fyfan så behändigt! Nu har jag båda händerna fria :D
Luukas: Ja men fan, det ÄR ju smart! ;o

Solen är bra, men ändå dålig ibland

Kategori: En vardag

Jaha, så mycket för det solandet. Satt max 2 minuter, sen ner till affären för mamma ville ha ostbågar! Men det var inget tvång, bara jag som är snäll nog att göra en sån sak för kära mor :D Kollade genom böckerna snabbt och förhörde mamma och pappa för att se vad dom kunde ;) det slutade med att mamma sa:
"Jag skulle aldrig klara att ta körtkort idag"

Det negativa med senvåren/sommaren är att det blir så sjuttons varmt i mitt rum. Jag har solnedgång från mitt fönster, så solen gassar på mitt in i mitt rum hela eftermiddagen! Sen är det nästa omöjlig att sova. GAHR! Är varmt här inne redan nu. Har satt igång fläkten, och ska öppna fönstret lite mer sen när jag kommer hem igen. Ska ut med matila om ett tag och se om jag kan få några bra kort :) Men det är inte lika kul utan .. ja.. ni vet.. PS! Blah!

Sola + böcker. Yesman!

Kategori: En vardag

Är helt slut. Vet inte varför, men orkar knappt hålla ögonen öppna. Kom hem för kanske 30min sedan. Varmt satan är det ute också. Tro inte fel nu, jag älskar värme. Men inte när jag har arbetskläderna på mig. Det blir som en bastu i arbetskläderna och tshirten. + att mina knäskydd är dubbelt så tjocka, så svettas ju mest om benen. Men bytte till shorts och topp nu, funderar på att sätta mig i solen och njuta ett tag :) eller man kanske ska sätta på sig badkläderna och få lite färg? Mja hur som havet så orkar jag inte sätta mig ner med uppsattsen. Så får bli att sätta sig i solen med körskoleböckerna och hoppas på att mor och far har lust att översätta åt mig :)

Kom på mig själv att vara en grillmaster igår. Köttet blev PERFEKT. Menar, se själva! ;)

En snabbis!

Kategori: En vardag

Jag förvånar mig själv. Vaknade runt 9 och var pigg. Gick upp halv tio, PÅ EN LÖRDAG! Det är verkligen inte likt mig. Men åandra sidan var det lika bra att gå upp, eftersom vi snart ska iväg (jag och pappa).
Efter det då? Vad ska man göra idag? Funderar på att dra ut med brädan lite, men mja.. Kanske se om någon har lust att ses :) Ska även sätta mig och kolla genom min uppsatts om buddhismen så jag är säker när jag lämnar in den. Mest kolla efter gramatiska fel och felstavningar. Kanske kolla över VG/MVG också, så jag fått med allt jag ska. Räknar inte med något högt betyg, men det är ju ändå värt att göra ett bra jobb och inte ha en massa slarvfel.
Kanske även sätter mig med körskoleböckerna. Fick låna Joels gamla :) Tänkte börja plugga redan nu lite smått så jag lär mig grunderna tex. regler, vad skyltarna betyder och så. Låter kanske löjligt att jag börjar redan nu, när jag inte ska skriva in mig på körskola förrän under eller efter sommaren (vilket det lär bli), men jag vill vara förberädd ;D

nej nu ska vi åka! Hörs senare

En super bra dag

Kategori: En vardag

Haft en superbra dag :) trotts mitt dåliga humör igår. Men mitt braiga humör har jag Joel att tacka för :D Vart hos honom från 3 tiden tills runt 23. Tråkigt bara att jag var tvungen att åka hem, hade gärna stannar kvar ett tag till! Joel lurade i mig att spela gitarr hero, vilket inte är bra för andras skull. Det är som så att jag är en sjukt dålig förlorare. Eller ja, jag är ju inte värre än moster *pikpik* ;) Men satt och svor nästan hela tiden, trotts att ja körde på det allra långsamaste man kunde köra. Jag ska hålla mig undan från tvspel, det är bara så! Fyfan. Har bara dåliga minnen från mig och tvspel, det brukar för det mesta sluta med att jag slänger kontrollerna i backen och går och surar.

Ska snart gå och lägga mig tänke jag, se om man kanske får sova lite inatt. Blev ju rätt sent igårkväll, var hemma runt två, somnade vid tre, vaknade vid fyra med världens magvärk, somnade om vi fem. Sen vakna runt halv tio. Inte kul med mensvärk, ibland önskar man att man kunde plocka ut allt bara för att få njuta av lugnet ett tag. Eller varför inte det många är "rädda för", att jag ska byta kön? ;)

nej nu blir det som sagt snart att sova! så natti =)

Slut med kraven på mig!

Kategori: En vardag

"So I walked under a bus
I got hit by a train
Keept falling in love
Which is kinda the same"

Ungefär så ja. Men inte mer, nu är det stop med sånt! :) Lika bra att bara rulla på och leva som jag vill. Lägga energin på träningarna och nu sista månaden på skolan. Sen kommer jag troligtvis lägga energin på jobbet jag får, bli en såndär jobbnarkoman men till en lagom gräns! Göra det jag älskar, innebandy! Från och med nu tänker jag inte låta folk sätta krav på mig, utan det är min uppgift. Jag sätter mina egna krav (vilket är rätt höga!) och nå målen jag själv siktar efter. Har redan klarat några av dem, så som snart klarat skolan utan problem, hållt mig till mina löften och framförallt löftet jag gav till Ellen. Hade jag inte haft det, hade jag inte varit den personen jag är idag. Jag har alltid levt efter vad andra vill, gjort som andra säger. Visst, jag har fortfarande svårt att fatta egna beslut. Men jag jobbar på det nu. Jag har alltid haft höga krav på mig från alla håll (inte inom familjen dock, de enda kraven de har på mig är att jag ska klara skolan. Vilket jag snart gjort!). Till och med en del vänner har satt skyhöga krav på mig.
De är lätt att be mig om tjänser, eftersom jag inte kan säga nej. Jag kan verkligen inte sätta ner foten och säga nej. Jag har blivit bedragen många gånger. Hjälpt folk, men inte fått något tillbaka. En gång är okej, det kan jag ta. Men när det upprepas flera gånger så blir man bara förbannad. Nu menar jag inte att ALLA gör såhär mot mig, för det är en hel del som faktist hjälpt mig tillbaka när jag behövt hjälp. Vilket jag är enormt tacksam för. Egentligen ska jag inte vara det för mycket, för jag anser att det hör till god ton att man gör så. Tjänster ger gentjänster. Det är så det funkar. Jag är väldigt noga nu med vilka jag hjälper, för jag vet på ett ungefär vilka jag inte kommer hjälpa.
Jag lär mig av mina misstag.

Valborg

Kategori: En vardag

Hade kul igår :) Började med grillning med madde, sedan drog vi oss till folkparken där vi träffade gamla gänget "co". Pontus, Klinga, Ch & Albin :) Var riktigt länge sen man såg dem, så hur trevligt som hellst! Sen träffade jag Simon ett tag, och efter det kom Joel. Sedan träffa vi Thyman och hans polare. Så ja, det var en del folk där man kände igen! Hade skitkul iallafall, tills vi skulle hem. Men det är som vanligt.. Tack Joel för allt, du är bäst<3 =)

Idag tänkte jag försöka städa lite i rummet och plocka iordning på mina verktyg. Ska även packa ner de saker jag ska ha tills imorgon, så jag har det klart. Har ju fått låna en laserpekare nu, så börjar bli dags att måla :) Sen ska jag till Joel! Det blir nog att ta det lugnt idag, är lite sliten. Är inte bakis, men jag har ont i knäna som sjutton! & ang, knäna, så ska vi försöka få dem röntgade nästa vecka. Se om man kanske kan gå en timme tidigare från praktiken, eftersom det bara är öppet 9 - 15. Sen måste jag även ta tre timmar ledigt den 20nde. Känns inte bra att ta ledigt, men ska inte ta ledigt hela dagar. Bara några timmar. Det ser bättre ut, än bara ta massor ledigt, speciellt nu när vi bara har 5 veckor praktik. FEM VECKOR!. Det är alltså 6veckor kvar av skolan någonsin! Hur sjukt är inte det? SEX VECKOR. Eller ja, sjätte veckan är ju studentveckan, så vet inte om man räknar med den så mycket? SEX VECKOR. Helsjukt. Nu håller vi tummarna för att de gillar mig och mummel så vi får sommarjobb och sedan lärlingsplatser.


HÅLL TUMMARNA SA JAG!!