thuna

Hade du verkligen viljat så hade du gjort det - åtminstone försökt!

Hm.

Kategori: En vardag

Blä och nej. Inte rolig kväll.
Godnatt.

Shuppshupp

Kategori: En vardag

Skulle ha gått på stan idag med Sara (Rambo), men stackarn vaknade med migrän. Hon har mycket problem med det, har för mig hon haft det sen hon var 13 - 14? Ush.
Blir stan imorgon med syster istället.

Ganska skönt att jag inte har så mycket inplanerat nästa vecka.
Måndag: Stan med syster, Luukas 20år.
Tisdag: Kurs med facket
Onsdag: Körlektion, träning.

sen är de fritt än så länge. Kommer förhoppningsvis få hem papper till det viktigaste. Höh!

Jag ska visst inte ha piercingar

Kategori: En vardag

Var tvungen att ta ut min fake tunnel igår :(
Den började göra överdrivet ont när jag var hos Calle igår, och när jag kom hem störtade jag in i systers rum (tack och lov var hon vaken!) och be henne titta på den och ta bort den (för jag är sämst på det just nu). Jag klarar av min industrial utan problem, men icke de vanliga hålet.
Hon plockade iallafall bort den och konstaterade att den var på tok för kort. Den hade alltså näst intill klämt ihjäl min örsnibb, och dragit med sig en och en annan sårskorpa. Nasty..

Snäll som min syster är, så tvättade hon rent lite snabbt och letade upp en vanlig stav med en diamant på. Hon kollade längden, satte in den och sa "ha den här tills imorgon. Blir det blått imorgon så plockar jag fan ut den och vi skiter i den". Ja, ungefär så.

När jag tänker efter.. det kan faktist förklara varför jag haft sån huvudvärk de senaste två dagarna.

Vet att man egentligen ska ha läkörhänge eller rent silver. Men nah, det har ju läkt innuti, det är ju bara sår på baksidan som jävlas. Precis som på min idustrial. Fast.. det är inte på baksidan.. utan bara utanför hålen.. Esh, ni hajar.

Nu ska de fan gå!


Utsäkta för en jättekass bild, men orkade inte ta
bild med digitalkameran då jag ju måste förminska
varenda gång. Men ja, ni ser.. lila sten... eller nått.

Blöt fot

Kategori: En vardag

Sitter hos muppen just nu och nördar. Han är och äter, så ja passar på att kolla runt lite här (för att fördriva tiden lite). Märkte att jag behöver köpa nya skor förut. När vi var påväg (läs jag och far) så började det storläcka in i skorna. Så väl på pappas jobb så såg jag minsann ett liiiitet hål som bara kommer bli större.
Det kan man snacka oflyt!
Så nu måste jag kolla på skor också. Kan ju inte gå omkring i dessa nu när slasktiderna kommer. Detta är minsan inte coolt alls. Ska se om någon vänlig själ har lust att hänga med och titta på ett par.
RIP mina älskade skor :(

Borde kanske fixa frillan?

Kategori: En vardag

Ojdå. Mitt hår börjar bli långt nu. Ska dock klippa topparna lite, börjar bli lite slitet. Ska se om mor kan göra det senare när vi kommer hem. Ska nämligen åka och mecka bil med far på hans jobb idag en stund. Det var några saker som behövde kollas över. Sen hem till farmor, och på hem vägen ska vi svänga förbi södertull och hämta mor. Och förhoppningsvis kommer plutten förbi ikväll! Visserligen lär han ju somna direkt, men ändå.
Aja, skriver mer senare (kanske).


Kolla in håret =D

Den där människan. håhå...

Kategori: En vardag

GAH! Ibland får jag bara psykspel inombords.
Vet att jag inte ska lyssna på vad hon säger, men ibland... åhå, ibland går det bara inte att undgå!

Bytt smycke i örat

Kategori: En vardag

Egentligen ska jag ju väntat till imorgon.. men esh, jag var pepp på att byta redan nu. Höhö, busigt! Den har ju inte läkt helt än, eller jo egentligen. Det är ett sår på utsidan (tror jag?) som blöder till och från. Men tror det mest beror på att läksmyckets plastplupp (som alla refererar det som) har skavt varje gång jag sovit. (Sover ju på mage med huvudet åt sidorna).

Aja, strunt samma. Nu har jag bytt iallafall. Eller ja, syster gjorde det på mig. Fick inte dän (som jag alltid säger) pluppen, så hon fick ta i och dra loss den istället. Lika bra det tyckte jag!



Ja, jag är medveten om att det reflekteras grönt ljus
mot mitt öra, Tack.

Gustaviks badhus

Kategori: En vardag

Var i Örebro idag med Tant & Jacob och badade i deras äventyrbad. Var riktigt roligt! Även fast jag inte åkte några vattenrutshekanor. Eller jo, åkte en. Låter kanske lite löjligt, men ja. Det är inte riktigt mig grej direkt. Roligaste var nog ändå varje gång de satte igång vågorna i poolen. Satt nästan varje gång på Jacobs axlar och såg på när alla andra forsades iväg. Höhö.
Jag är livrädd för vatten. Djupt vatten är bland det värsta jag vet. Även om jag kunde bottna med tårna på den "djupaste delen" så hjälpte det ju inget när vågorna kom. Får lite smått panik när jag hamnar under vatten utan att vara berädd på det. Men som sagt, vi hade riktigt roligt! Har dock inga bilder på när vi badar, men bjuder på lite bilder från bilresan dit och hem.


Tant sitter och sjunger på Mora träsk ;)


Jacob var inte riktigt berädd mitt i låten! ;)


"KOM-FACE!!!!" haha!
Jacobs förklaring: "Såhär ser jag ut när jag kommer!"


Tant leker retard! :D


Var ju tvungen att bevisa att jag faktist var med på resan.
Osminkad, speedad på RedBull & Moraträsk och..
TAGGAD! :D


På hemresan utbrister Jacob helt plötsligt:
"ÅÅÅH, JAG HAR YOGHURT!!!!"



Efter ca 1h & 15min på hemvägen däckade Jacob helt och hållet där i baksätet.
Observera hur han sakta men säkert faller ihop mot knäna ;)










Förminska varenda bild?

Kategori: En vardag

Jag börjar störa mig skapligt på min kamera. Eller egentligen är det väl inte kameran i sig. Men bilderna blir på tok för stora för att kunna laddas upp på tex. Bilddagboken eller Facebook. Så måste alltid förminska dem i photoshop för att ens kunna tänka tanken på att lägga in dem. Satt och förminskade minst 100 bilder igårkväll. Mycket från In Flames konserten men även roliga bilder jag tagit med tant och Calle. Lite drygt är det allt. Men om man ska se det från den ljusa sidan (vilket jag hellst vill) så får jag ju öppna photoshop och leka lite.
Och ja, jag har ändrat olika (nästan alla) intställningar i kameran. Det ska ju inte behöva spela någon roll tycker man.

Snart dags för träning. Har lagt upp den med lite olika teknikövningar, och så tänkte jag att vi skulle testa en annorlunda sorts matchpass. Dvs. två på en klubba. Får se hur många det är som dyker upp idag med tanke på att det är sportlov. Det var en hel del som sa förra veckan att de skulle åka iväg till fjällen.

Imorgon hoppas vi på att det är lika fint väder som det varit idag! Jag och tand har nämligen tänkt åka till örebros badhus över dagen med några till. Men jag tyckte att jag hörde något om att det skulle bli snöoväder igen? Det vore rätt onödigt om det blev så enligt min mening..
Tycker att det räcker med snö nu. Kylan stör mig väl inte direkt med tanke på att det trottsallt fortfarande är februari. Men snön! Det behövs inte mer snö nu. Kommer det mer, så lär man väl inte ta sig ut huset överhuvudtaget snart. Vilket åandra sidan är en bra ursäkt till att stanna kvar i sängen. Hm..

Snöoväder = ovärt

Kategori: En vardag

Nu jävlar ska det bära iväg. Om bara snön kunde stanna upp som det är, och det inte kommer mer snö just då så borde det kunna gå sin väg. Snälla Buddha. Be kind!


Jag skulle gått ut med mummel igår. Men nej, inte i de snöovädret. Det gick bara två spårvagnar på treans linje och knappt en på tvåans linje. Alla bussar var inställda och de spårvagnarna som gick, ja de gick knappt framåt. Helt otroligt vilket skitväder det blev igår. Vore skönt om det kunde sluta nu. Det är väl okej om det kommer små snöfall då och då (hellst inte alls), än de stora stormvarningarna. Det skulle tydligen komma ännu en mellan måndag-tisdag, mer än så vet jag inte.
Moster skulle kommt upp i helgen, men flyttade fram det tills nästa vecka. Vilket jag personligen tycker var ett väldigt smart val. Onödigt att bege sig ut när det knappt går att gå utomhus.

Nej nu ska jag hjälpa pappa med att formulera lite pappersarbete samt plugga på lite teori.

Humöret nu

Kategori: Musik

Ungefär så mycket saknar jag dig

Kategori: En vardag

Jag måste ändå medge att jag saknar dig. Ungefär som ett tuggummi under skon.
Eller kanske som snö innanför brallera.
Eller varför inte en artikel i tidningen om hur myror förökar sig.
Men även lika mycket som en fisk äter bomull.
Och för att inte glömma: En katts spya.

Ja, ungefär så.

Min helg

Kategori: En vardag

Helgen ja. I fredags var jag hos Calle och såg på krigsfilmer (tackochlov, äntligen någon med bra smak!) och spelade kort. Lärde honom Byggkasino, vilket han sög på trotts att vi körde den ca 5 - 7 gånger. Men åandra sidan sa han "ja, men på sätt och vis är det ju till en fördel att vara dålig på spel..". Vad han nu ska påpeka med det. Det var lika bra att jag vann. Så är det bara!

Så lördags for jag och tant till lkpg och träffade Marcus, Tim & Sebbe. Väldigt roligt måste jag säga! Roligaste var nog att jag och tant förmodligen förstört lille Sebbe förevigt. Han är så liten och klen "stackarn"! Men ja, det är rätt dumt att ge sig på mig om man inte tål smärta. Som Marcus sa "Du.. jag skulle inte göra sådär om jag var du." när Sebbe skulle puffa ner mig från sängen.

Idag (söndag) har det  väl inte direkt hänt något. Alls, överhuvudtaget. Har suttit hemma och bara njutit av att ingen har sagt "glad alla hjärtansdag". Hade nog fått spel annars. Jag personligen tycker att det hela är överskattat så det skriker om det.
Det mest produktiva jag gjort idag var när jag och far satt och tittade/lyssnade på klipp med galenskaparna.

Så ja, så är det gott folk.

Att prata öppet om sina problem

Kategori: En vardag

Jag har fått många frågor (inte bara på bloggen och diverse comunitys, utan även utanför internet) om hur jag klarar av att prata om mina "problem".
Verkar detta inte intressant, sluta läs här.

Gamla problem har jag lagt bakom mig. Dvs, att jag helt och hållet släppt de obehagliga känslorna om dom. Att gå vidare för mig är att släppa taget. Man vet att man släppt taget när man kan prata om problemen utan att bli allt för illa berörd och känslosam.
Jag är en sån person som hellre delar med mig av mina "erfarenheter". För mig är det som rehablitering (kan man säga) för oftast (tyvärr!) finns det personer som är i samma situation som jag varit i. Iallafall någon av de. Då öppnar jag mig hellre och berättar hur jag gjorde, kände och valde för väg. För vem vet, det kanske hjälper någon annan?

När jag berättar om väldigt känsliga saker som hänt mig förr, så tror många att jag tvingar mig själv att berätta eller att jag när som hellst ska bryta ihop. Men det är nästan tvärtom. Jag skulle aldrig berätta något om jag vet att det skulle få mig att må sämre eller få mig att inte vilja gå upp ur sängen dagen efter. Är det för känsligt så berarbetar jag det på mina sätt och släpper sedan taget när jag känner att jag har kontroll över mina tankar.

Stress, panik eller bara ångest?

Kategori: En vardag

Det känns som jag är tillbaks på ruta ett. Jag som äntligen höll på att ta mig ut mina jobbiga tvångstankar och panikångest. Och ja, jag skriver det här för det blir lättare för mig att bearbeta det.
Inte intressant? Sluta läs här.
Efter allt jag gick genom, så kom dom oavbrutet för minsta lilla. Men helt plötsligt fick jag en vändning. Dom slutade komma, och de mesta upphörde helt. Jag var äntligen fri. Fri från ångest och jobbiga tankar som tvingade mig att dra mig ut det mesta. Men nu, helt plötsligt börjar de komma tillbaka. Jag vet inte varför, och inte hur. Men de de är tillbaka. De är inte lika kraftiga som dom var innan, men dom är ändå där och stör min vardag.
Jag försöker att inte låta dem gå så långt att jag inte gör saker igen. Försöker att inte låsa in mig i mig själv som förut. Men jag kan inte undgå att känna de där symptomen.
Symptomen för panikångest:
x illamående
x Kallsvettningar
x Andningsproblem (Hyperventilerar)
x Svimfärdig
Försöker tränga undan dem och tvinga mig själv utstå dem när de dyker upp. Men jag måste fan snart få bort dem. Orkar inte ha en sån vardag där jag får dessa.
"Bara sluta göra dem?"
"Vad tror du händer om du inte för dem?"
"Tror du att du får otur om du inte gör dem?"
Det är kommentarer jag fått många gånger. Och nej jag tror inte jag får otur och sånt skit. Jag måste bara göra dem, precis som jag måste gå på toa när jag är kissnödig. Det är saker som till en början blev en vana, men som nu är en tvångsmässig vana. Oerhört frustrerande.
Vet inte riktigt vad jag ska göra denna gång. Få världens adrenlalinkick genom att att hoppa bunge-jump kanske? Det var ju så dom försvann sist. (Alltså.. hoppade inte bunge-jump.. utan jag fick en stor lättnad över en jobbig
Någon som själva är denna sits, som har några tips?

Helheten är kort idag

Kategori: En vardag

Idag har det väl inte direkt hänt så mycket vill jag påstå. Var ute och åkte lite bil med mor, bla till rusta och citygross. Vi hittade någon skum frukt som jag väljer att referera till som "snusk-frukt". Helskum, men rätt god faktist. Vi frågade en som jobbade där hur dom smakade och såg ut, och svaret blev: "Äckligt men god". Och ja, jag kan väl inget annat än hålla med. Den såg väldigt äcklig ut, men smakade som vindruvor ungefär.
Så blev det även två stycken Cola Vanilla hem. Kunde inte låta bli när mor frågade.

Sen kom Calle förbi ett tag. Lika kul varje gång, då jag alltid hittar något att mobba honom för. Denna gången räckte det med att säga ordet "Get" så blev han smått galen. Höhö.

Imorgon är det körlektion. Ska försöka ignorera de andra i bilen denna gång, se om det kanske hjälper mig att slappna av lite mer. Måste ju klara det förbannade körkortet någon gång!

Och förresten! Ledsen att inte bilden längst upp (ja, jag är kass på sånthär) syns. Blev något skumt när bloggen uppdaterades. Men håller på ändå på med en ny, så det kommer snart upp en.

Innebandymatch idag

Kategori: En vardag

Ja, var med Sara och såg på KFUM Herrarna. De vann, men det var förmodligen bara för att vi var där. Lite show of sådär. Höh. Var väldigt länge sen sist jag såg på match så det var lite kul att gå idag.

Måste ju citera Sara också. Hon störde sig på en spelade i andra laget:
Sara: "AAAAH!! FYFAN den där jävla.. PÄLSMÖSSAN"
Jag: "Öh, va?"
Sara: "JA men hans hår ser ju fan ut som en jävla pälsmössa!!"
Jag "HAHA!"
Sara: "JA MEN TITTA PÅ DET!!!"
Jag: "hahahahahaha!"


(Och lite bilder från idag:)


SötSara som hatar att kallas Rambo:D
(RAMBO RAMBO RAMBO RAMBO!)


Le match!

Släpper taget nu

Kategori: En vardag

Jag har ingen bra kväll ikväll, och därför tänker jag fatta mig kort.
Jag ger upp mina drömmar nu.

De senaste åren har jag stått på mig och haft rak rygg för det jag verkligen velat och för det jag satt upp som mål. Jag har försökt planera allt, lagt upp en bild på hur det skulle se ut. Kollat runt, övervakat allt. Men jag orkar för tillfället inte leva på hoppet om att mina största drömmar ska slå in.
Så tillsvidare ger jag upp mina drömmar.

Just drop it.


(Nej det är inte riktat till någon, så ingen av er ska ta åt er!)

Blåmärken och träningsvärk = VÄRT

Kategori: En vardag

Calle kom hit mot kvällen, så vi drog ut med madde och åkte stjärtlapp och miniskidor i någon backe i vilbergen. Jag klarade typ 4m på miniskidor, sen föll jag pladask på baken. Precis som planerat.
Men det bästa var nog ändå när Calle skulle åka miniskidor där det var väldigt djup snö. I slutet av backen flög han av och åkte med huvudet först rakt ner i snön! Jag fick andbrist för jag skrattade så förbannat mycket. Ja jävlar så kul det var.

När vi tröttnade på den backen så kom jag att tänka på backen i Hageby. Vrinneviskogens überlånga backe. Vi var bara tvugna att åka dit. Det var sådär mindre lyckat, men roligt var det. Jag fick inviga backen och åka först. Halva backen rakt i ansiktet påvägen ner, och sedan helt plötsligt kom det världens gupp som inte syntes överhuvudtaget. Där flög jag helt av stjärtlappen och voltade 4 meter och rullade ytterliggare 2 meter. Jag skrattade så jag fick kramp i magen. Det gjorde så fruktansvärt ont att det var värt det.
Åkte minst en 8 - 10 gånger nedför den där backen, och jag skrattade lika mycket varenda gång. Ännu bättre var det ju när de andra åkte. De skrek som stuckna grisar, men dom flög åtminstonde inte av stjärtlappen eller påsarna (som vi hittade där och åkte på).

Totalt värt alla blåmärken och träningsvärk. Utan tvekan! =D

Dock ska vi nog ta på oss termobyxor och ett par bättre skor nästa gång. Kanske ta med sig en termos med varm oboy eller te. För det blev skapligt kallt, och jag har tamefan brännmärken över hela baken.

Karma biter mig i baken

Kategori: En vardag

Jag gillar inte den här dagen än så länge. Och den verkar inte gilla mig.
Hade körlektion 13.25, och med fullsatt bil. JA, fullsatt bil! Båda mina körskolelärare och en som pluggar till körskolelärare. Gick skit. Dåliga planeringar och jag var enormt stressad. Prestationångest. VAD I HELVETE HÄNDER MED MIG?! Nej, nu skakar vi av oss det här och försöker imorgon igen! Då jävlar.

Jag kommer inte riktigt överrens med karma just nu.

En bild för att beskriva min känsla nu:

Det här är illa

Kategori: En vardag

Nae.. alltså.. nae!
Jag är så satana trött. Det är nästan jobbigt hur trött jag är.
Var på innebandyträning förut för att bara lira lite. Efter 15 minuter kunde jag knappt andas. Efter 45min satte jag mig ner och strejkade. Även knät. Slutade precis lagom för att jag inte ska ha ont i det imorgon.
Men ja jävlar vilken träningsvärk jag kommer ha. Jisus!

Nämen

Kategori: En vardag

Precis när jag postade förra inlägget kom syster in med.. med.. EN FJÄRRKONTROLL. Och inte vilken fjärrkontroll som hellst, nej nej, utan den till min sterio! Jag säger bara WOHO, nu slipper jag resa på mig för att byta låt och sänka när jag ligger skönt i sängen. Grr, me like.
Vi (jag) har letat och tjatat om den ett tag nu.. och.. ja.. syster fick helt enkelt nog.

Kallt var det ja

Kategori: En vardag

DET ÄR PLUGRADER UTE! OOOHO!
Men jag kan inte låta bli att sitta med fullpackning på mig ändå. Och jag är väääldigt misstänksam idag. Mina händer och fingrar har egna liv idag. Jag tror jag fick i mig lite för mycket koffein igår. Det verkar bestämt som det inte har gått ur kroppen än.
2 Pepsi Max
1 Powerking
1 glas Cola hos tant
1 Cola på McDonalds

Det är konstigt det här.

In the Navy

Kategori: En vardag

Sitter just nu och fixar en spellista på spot-och-fy med bara massor av musik från 50 - 90talen. Pappa kom in för en stund sen och skrattade åt mig, men vadå? Det är ju skön musik. Inte min musiksmak, men what the heck! Det som gör dig glad, det är bra för dig. Så är det helt enkelt!

Och jag är lite misstänksam idag: