thuna

Hade du verkligen viljat så hade du gjort det - åtminstone försökt!

Halvblått hår

Kategori: En vardag

Här kommer lite bilder på håret. Det har ju tvättats ur rätt så mycket nu så det är lite "fläckigt" här och där tyvärr. Men själva färgen blev bättre efter att jag fått tvätta det ett par gånger. Synd på fläckigheten bara som sagt. Tror dock inte att jag orkar färga det igen. Men det var kul att prova iallafall.



Party @ Cromwells

Kategori: En vardag

Go förmiddag!

Segdag idag. Blev party hos tant igår. Lite blandning utav födelsedagsfest och halloweenfest! Det var riktigt trevligt, och roligt att träffa så många man inte träffat på länge. Hade skitroligt!
Roligt även att Richard fick träffa mina gamla vänner också. Och han verkade med ha roligt!

Tog typ inga bilder. Eller ja, jag tog en. Den är på Richard precis när vi kom dit (vi var där tidigare än andra) så jag fick ett kort på hur han såg ut iallafall. Får hålla koll på fb och se om andra folk fick lite bilder.

Det blev iallafall Cromwells efter festen (var rätt lönlöst att stå i kö till puls då man ändå visste att vi inte skulle komma in!). Men det var trevligt där med! Dock blev jag lite för trött när vi kom in där, så det blev en kort stund för mig och Richard. Men bättre än inget! (Mådde inte på topp kan man säga).

Så ja, segdag idag. Men skönt att inte vara jättebakis iallafall! Dock ska jag nog inte köra bil på ett par timmar åtminstonde. Höhö.

Nostalgirysningar

Kategori: Musik

WAI! OH, idag är en bra dag. På gott och ont. Har fått en hel del nytta gjort OCH (här kommer det bästa med dagen) min älskling kommer om 2½h!! ÅH, som jag har längtat!
Ska bli underbart att få hålla i honom igen! :]

Lyssnade på bandit när jag gjorde lite nytta idag. Och gu vad jag fastnar på gamla låtar lätt!
Jag älskar "gamla låtar" som man lyssnade på när man växte upp. Tex.:
Evanescence - Bring me to life
Evanescence - Going under
Evanescence - Everybody's fool
Sunrise Avenu - Fairytail gone bad
Yngwie Malmsten - Devil in diguise
Dio - Rainbow in the dark
Nomy - Cocain
The hives - won't be long
..
Ja ni fattar grejen. Massor fler, men verkligen de här "gamla" låtarna. Oh, jag får nostalgirysningar!
Ungefär som den kvällen jag satt och lyssnade på musik från 90-talet. Backstreet boys tex! De var min barndomskärlek och guu vad jag spammade deras skivor! När alla mina vänner avgudade Spice Girls så stod jag fast vid Bsb. Då var de helt enkelt bäst!


GRATTIS TANT!<3

Kategori: En vardag

Idag fyller världens bästaste tant hela 20 år!!
GRATTIS KÄRRING!♥ :)

Bilder!

Kategori: En vardag

Här får ni bilder på skorna och min kawaii-ful mössa!

I LOVE THEM! Längtar tills invigningen på lördag!




Den är så ful. Den är så söt.
DEN ÄR SÅ SKÖN!

Och tar man upp flärparna påminner den om en rysk mössa.
Ja alltså, en sån där cool som dom har (hade?) när de är kallt!

Mycket på en gång

Kategori: En vardag

Har precis pratat runt 2 timmar med älsklingen i telefonen. De är nice! Känns så skönt att kunna prata med honom igen. Och ja, det låter väldigt löjligt då han bara var borta i två veckor. Men that's kind of a big deal to me! När man är van vid att kunna prata varje kväll så blir det lite knasigt när man helt plötsligt inte "kan" det. (Kostar ju skjortan att ringa USA!). Så nu är jag nöjd igen!

Har de senaste kvällarna suttit och letat saker på tradera. Mest "kawaii". Åh, hittade världens sötaste blus EVER som jag budade på. Men ack och ve så blev jag överbjuden. Kände att nej, då får det vara. Jag sträckte mig till 200kr för en använd blus (som hade några fläckar), annars fick det vara. Hoppas fler folk snart vill sälja fina blusar! I want'em! I want one sooo bad! Vill ju åandra sidan ha andra saker också.

JUST JA! Min mor var.. vad säger man? På? I? Ullared igår och när hon kom hem hade hon med sig världens sötaste kilklackar och en söööt mössa! Den är så ful så den är söt. ÅH! En pilormössa med lull i. Viker man upp "öronskydden" så ser den ut som en rysk mössa. Den är skitfrän!
Ska försöka ta kort på den imorgon så ni får se. (Och skorna med såklart!)

Hormonerna löper amok

Kategori: En vardag

haha oj, märkte nu att det ser ut som om jag antingen har världens glesaste tänder eller att det sitter massor av skit mellan dem. Men nej, det är bara lite smått mellanrum då tandhygienisten pillat väldigt mycket med tråd, tantpetare, maskiner och en grävskopa. Men det var bra att hon gjorde det, det verkade som det behövdes (trotts en hel del blod). Vill dock inte köra med tanttråd med plastskena, eftersom det alltid blöder och blir sår. Det ömmar alltid ett par dagar vilket bara gör saken värre (det räcker med ilandet).

Annars har jag verkligen en pms dag idag. Vet inte om jag ska skrika, tjuta, slå sönder saker eller springa ett varv runt jorden. Förr blev jag sur för minsta lilla, nu kan jag istället bli ledsen. Men som alltid, det är bara att bita ihop. Hormonrubbningar är verkligen inte att leka med. Det är så jag själv blir irriterad över mina ryck.

Garnityr!

Kategori: En vardag

Var hos tantläkaren idag! DET NI. Har inte varit där på över 1½ - 2 år. Gick rätt bra, trotts att hon bara var tvuuuuuungen att pilla extra mycket på de tänder som ilar värst. SJÄLVKLART. Frågade om det var hål där eftersom hon petade så mycket, men nej det var det inte. Hon måste gillat mina grimarser bara (antar jag?).


smiiiiiile!

Studier?

Kategori: En vardag

Till anonym från förra inlägget: Tack! Det känns verkligen som jag behöver komma härifrån! Önskar bara att det vore så enkelt att bara flytta! :/

Nu börjar faktiskt färgen i håret att bli riktigt nice! Efter tre tvättar dvs. Den blir lite mer "naturlig lyster". Självklart är det lite ojämnt här och där och topparna tappar mer färg än resten. Men det är ändå fint fortfarande. Har dock inte tagit någon nyare bild på håret (det är rätt svårt att ta kort på sig själv med systemkameran). Men ska försöka komma ihåg det tills senare! 

Har faktiskt börjat fundera helt på att börja plugga! Dock finns det påtok för mycket alternativ. Jag blir helt snurrig! Sen är det ju även för och nackdelar med allt. En del linjer finns i lund, en del i kalmar och en del på LiU. Dock vill jag inte studera på LiU (av en del personliga själ) och så är det här med varaktigheten. 

TEX. Psykologi. Fem år, enbart huvudet i böcker. Nog för jag kan logiskt tänkande, perspektivtänkande och en del i hur kroppen reagerar. Men jag är långt ifrån en kapabel psykolog. Vet inte om jag skulle klara av det fullt ut. Jag kan bara gå till en viss gräns innan jag själv exploderar. Jag kan oftast bara "hjälpa till" när jag själv sätter mig in i en situation. Vilket inte alltid går. 

BAH!

Sen övervägde jag andra ouppnåeliga mål som jag inte ens tänker bemöda mig att läsa om då det krävs en viss form utav matte. Och jag kan inte räkna. Eller jo, jag kan ju. Men det kan ta mig 1½ timme att få ut ett tal i A-kursen. (Och då måste någon förklara för mig).

Men min största fråga är egentligen: Hur går jag till väga?

Inget händer

Kategori: En vardag

Jag har verkligen haft fantasitorka. Det har inte hänt allt för mycket. Var på stan med min syster iförr går, men inget som hängde med hem. Stan här i Norrköping är så TRÅKIG! Vet inte varför, men det är väldigt sällan man hittar saker. Och skorna jag suktade efter då? Tror ni inte att de satt dåligt? JO! Blev så satans besviken.

Nej, håller mig nog till Ingelstad! Där hittar jag alltid det jag behöver/vill ha! :)

Dagens klumpbord!

Kategori: En vardag

Thinkerbell ligger med huvudet på pappas fötter:

Jag: naah stackars thinkerbell, jag förstår om du snart däckar!
Pappa: höredu, dom är faktiskt nytvättade!
Jag: naaaw, hon svimmar ju snart!
Pappa: jaha, du menar fötterna..

Nostalgi!

Kategori: Musik



En av mina älskade mössor

Kategori: En vardag

oooh jag måste visa den absolut sötaste mössan jag äger! (Har väl snart upp mot 10 stycken).
Köpte den på Närcon (i augusti). I love it! Vet inte hur många människor jag har fått att le med hjälp av denna underbara sak :) (Btw, kanske ska slänga upp di andra sakerna jag köpte?)



Dagens klumpbord!

Kategori: En vardag

Far och syster diskuterar olika profeter.

Cila: Men vad var det han uppfann?
Far: Eureka menar du?
Cila: Ja?
Far: Jo de vet ja! Han upptäkte att när man badar i kallt vatten så blir det varmt om man kissar i det! Och EUREKA!

--

Far: Kyskhetsbältet!
Cila: Ja?
Far: Ja, men nu vet jag ju hur de kom fram att det kallas stålfjong!
...
Far: Ja, men när killen skulle hoppa på blev det ju STÅLfjong!!

---

Fortsätter på profeter:

Jag: Jag tycker det är mer farsinerade med profeterna som kommer fram till saker om molekyler mm.
Far: NEJ! Leonardo Davinchi var större!
Jag: Ne?
Far: JOOO!!! Han ritade ju helikoptrar och flygplan på ett århundrande som man inte ens kunna tänka att det borde existera!!
..
Mor (från köket): Men Leonardo Davinshi heter ju han i Turtles!!
Jag: NEJ det gör han inte!
Mor: JOOO!
JAG: NEJ DET GÖR HAN INTE! Han heter ju fan inte davinshi!!

-----

Far: CILA DRA MITT FINGER!!!
Cila: NEJ!
Far: jooo SNABBT!
Cila: men nej!!
-far brakar-
..
Far: Cila kommer göra mig förstoppad (med ledsen röst)
Jag: Ja jo, jag hörde det!
Far: Jaa, men den hade konstigt ljud..

---

Den här behöver lite förklaring. Det hände då när våran katt blev dålig (Spookie). Hon hade svårt att kissa och hade kiss i hela rumpan.

Cila: Kiss-i-pälsinen!
Far: Bonk-i-bävernen!
Cila: va?
Far: Ja? Det är så det kallas i Finland! Bonk-i-bävernen!

Skojakt!

Kategori: En vardag

Oh! Jag har fått så mycket kläder nu att jag dör lite inombords av lycka! Har fått en hel del kläder av min framtida svägerska (TACK SNÄLLA ALEXANDRA!!) och så fick jag världens sötaste tröja av min mor då hon inte använder den. ÅH! Jag blir så glad! (Mest för att de har bra smak och jag hittar själv aldrig sådana kläder när jag går på stan). Åandra sidan, det är så tråkigt att shoppa så jag ibland blir till slime efter bara en halvtimme. 

Nu är jag på jakt efter skor. (ja, jag vet älskling vad du tycker om det.. men jag måste!). Har inga hela skor alls till vintern, det är hål i alla sulor. Och de enda paren jag har kommer inte vara varma nog. Så måste verkligen hitta nya skor! Sen vill jag även hitta nya finskor att ha i vinter. De jag har är ju sommarskor med öppningar vilket blir snorkallt vid minusgrader och snö. Men prio ett: Vinter-vardags-skor!

Hittade ett par dösnygga på skopunkten. Lite dyra, men ååh så jag dreglar!



Hur snygga är dom inte?!

(Bild lånad från skopunkten.se)

Bruna ögon = Inte blåa linser

Kategori: En vardag

Det här är nackdelen med bruna ögon. Beställde ju hem blåa linser, om ni kommer ihåg?
Ja, det blev fail. Det hade varit skitsnyggt, om det inte vore för att pupillen är för stor, och min egna är för liten. FAIL. Så tråkigt! Annars täcker den blåa färjen perfekt över det bruna. OM pupillmåttet varit mindre!




På avstånd ser det bra ut!


Men kommer man nära = FAIL! :(

Nattsällskap av Thinkerbell

Kategori: En vardag

Allå!

Blev en rätt slö dag igår. Hockey till maten med pappa och sedan iväg hem till tant för lite film med henne och hennes mor. Riktigt trevligt! Såg en film jag inte sett på minst 15 år - Rockadoodle! 
Åh vilken nostalgi. Det blev även Ps. I love you. Lika sorglig som alltid. Ush, alla tre satt i sofforna och var allmänt sentimentala. Avslutade natten med att hämta mor vid tolvslaget från jobb.

Det var dock lite gulligt när jag precis hade bäddat ner mig i sängen. Det kraffsade lite försynt på dörren, och en liten thinkerbell ville vänligen med bestämt sova hos mig i natt. KAWAII! åh, det var länge sedan hon ville sova hos mig en hel natt. Det brukar oftast bara vara när mor och far jobbar då de släpper in hundarna till mig.
Mindre trevligt var väl att hon gick upp och spydde klockan tre. Stackars tösen! 


Fina tösen när vi var på landet i somras (:

Bad i duschen

Kategori: En vardag

Badade hundarna idag! Eller ja.. badade dem inte, snarare duschade.
De var inte riktigt inne på min fina briljanta idé om att de skulle bli så fina rena. De var mer: "vad gör du kärring?! LÅT MIG VARA!". Men de fann sig i det iallafall. Inte många rymningsförsök iallafall!
Och nalah, åhåhå! Hon såg så lidande ut! Det såg precis ut som "men.. men.. titta på mig".




Titta på henne! "Det är så synd om mig".
Och hon led verkligen inte, hon njöt faktiskt :)




Thinkerbell fann sig i det!
Det här var mer:" Leave..me.. the fuck.. ALONE!" ^^

Färgat håret!

Kategori: En vardag

Så här blev resultatet av färgning av underhåret. Valde turkosa färg :)





Vem är jag?

Kategori: En vardag

Vet ni vad? Jag är allmänt förvirrad igen. Vet inte vad det är för fel på mig. Är det något fel på mig ens? Vad har hänt med mig? HAR det hänt något med mig? Är jag kapabel till att lösa mina knutar? HAR jag några knutar? Jag överanalyserar allt just nu. Precis som vanligt. Försöker att vifta bort det, men på sätt och vis förföljer det mig ändå. Vem är jag? Vad gör jag? Hur gör jag? Hur kan jag? Varför gör jag? 

Jag börjar bli yr.

Åandra sidan kan det ju ha något att göra med att jag är sån till naturen. Jag vill gärna ha koll på läget. Vill gärna veta allt i förväg. Kunna styra saker och ting. Ja, en tråkig ospontan människa helt enkelt. Kontrollfreak om ni så vill. Men det är okej. Någon måste ju vara det också!

Satte mig precis i köket för att hålla pappa sällskap under matlagningen. Spelar lite ammotrack (hittade bandet hos spidershick.se). De är faktiskt helt okej! Gillar de flesta låtarna jag lyssnat på än så länge. 
TUMMEN UPP TILL DEM! :]

annars? SKA FÄRGA HÅRET IMORGON! oooh, spännande!

Mor sa vad?!

Kategori: En vardag

Min mamma är taskig.. hon kallar mig CRUELLA DEVIL! 
Men åandra sidan, det är betyder ju åtmonstonde att jag avancerat.
Från skunk till Cruella devil.
Ska jag ta det som en komplimang..? (orkar inte bemöda mig att cencurera bilden..)


Och JA, min näsa ser knas ut.
Och JA, den ÄR sne.
(Tack vare min tant♥)

Blekt håret igen!

Kategori: En vardag

Yey! Har blekt underhåret igen! (Tack mor för hjälpen ♥). Vi drog även med rätt mycket utav luggen.
Det blev skaaaaapligt mycket ljusare kan jag lova. Längtar dock tills mitten av veckan. DÅ BLIRE FÄRG! Tar ju mors råd. Det där om att "bättre att låta håret vila i ett par dagar". Blekning är ju inte att leka med har jag märkt. Tar det säkra före det osäkra. Men förhoppningsvis kan det bli färgning på onsdag! 
DET ska bli intressant.

Dels: Kommer det fastna någon färg? Kommer det bli mörkare än jag vill? Kommer det bli skiftningar? 
Men största frågan är ändå det första.. KOMMER DET STANNA KVAR?
Jag har ju den oturen att all färg brukar försvinna direkt. Oavsätt om det är toning eller permanent.

Om så, är det ju iallafall en rolig grej!

VARNING! Jag ser allmänt sliten och trött ut. Och jag gör konstiga.. poser. Men det var skapligt svårt att få bra bilder utan di muppiga poserna. Ni får stå ut.
Och jag ÄR sliten och trött.

NU: Bilder :]







Lilla vän

Kategori: Mina skapelser

Bit ihop lilla vän, det hjälper inte att gråta. 
Bit ihop lilla vän, du klarar det.
Bit ihop lilla vän, allt löser sig.

Öppna dina ögon lilla vän, se världen omkring dig.
Öppna dina ögon lilla vän, du har möjligheter.
Öppna dina ögon lilla vän, du har ett val.

Le lilla vän, allt kommer gå bra.
Le lilla vän, under smittar av sig.
Le lilla vän, det döljer din smärta.

Gå lilla vän, visa din stolthet.
Gå lilla vän, du är starkare.
Gå lilla vän, då ser dom inget.

Släpp det lilla vän, släpp taget.

Mitt lilla gulle!

Kategori: En vardag

NAAAW! Thinkerbell är så söööööt just nu! 

Stackarn löper. Hon är lite hängig och imellanåt väääldigt tillgivet. Mysig. Det svider lite i lillmattes hjärta att se henne ha lite mensvärk :/

Kategori: Musik


Slöhet får ett ansikte

Kategori: En vardag

Jag har blivit slö.. extremt slö. 
Orkar inget. känner inte för något, vill inget, kan inget.
Ja, det är en sån svacka då jag heller ligger kvar i sängen och håller mig en stund till istället för att gå upp och kissa. För jag orkar inte.

Så regnar det massa mycket på det också. Och kan inte göra så mycket nytta därborta. Allt är suck-bart idag. Jag har åtminstonde lite serier att titta på nu. Och en film jag inte sett på ett tag.
La över FairyTail till datorn, och till mitt stora förtret märkte jag EFTERÅT att det fattas massor avsnitt. BAJS! Och då menar jag inte "det fattas de tre sista", nej utan det finns 1, 4 & sedan från 20 och uppåt. Så i princip hela början är borta. Får helt enkelt kolla klart på Fullmetal alchemist och sedan börja på någon annan.

Ja, ja det blir bra!

Jag blev så söt!

Kategori: En vardag

Har varit och handlat idag med mor. Bland annat några presenter åt min kära tant! Hon fyller ju år snart och blir väldigt gammal! HÖHÖ!

Så hittade vi en ny mössa till mig. Så kom igen, ge mig ett ärligt svar. Vad tycker ni?



Underbar helg

Kategori: En vardag

Go förmiddag!

Har haft en riktigt bra helg, dock gick den lite för snabbt som vanligt. Firat två födelsedagar både fredag och lördag! Fullt upp alltså kan man säga. Passade på att mysa och pussa extra mycket på min älskling då han åker till USA på måndag (nästa vecka) och vi inte kommer ses på nästan en månad. Kommer sitta hemma som ett nervvrak och bara sakna honom! Kommer förmodligen gå och oroa mig hela tiden att det ska hända honom & hans vän något. Eller som jag sa till dem båda "Får jag reda på att något hänt er så får ni stryk!". Hehe.

Tåget igår var förstårs en stor nackdel. Inte bara för att jag skulle hem (det är alltid en nackdel) utan tåge var en timme försenat. Sen när det väl kom så ropade de upp i högtalaren att en vagn saknas. Tåget vi skulle åkt hade gått sönder under dagen, så de var tvugna att hämta ett annat från stockholm vilket gjorde att vi var en vagn kort. 

Vagn 1 var borta + Tåget var fullbokat till linköping = 42 personer hade ingen sittplats.
Guu jag tyckte så synd om de personerna! Jag hoppas verkligen att det löste sig för dem!
Vi i min vagn oandra sidan, vi flyttade omkring hela tiden. Men det var faktiskt kul att se. Nästan alla gjorde allt för att folk skulle få chansen att sitta ner! 

Just det. Födelsedagarna! I fredags firade vi älsklingens vän som fyllde år! Var hur roligt som helst att få träffa alla nya vänner igen! Det känns som det var länge sedan nu! 
Och sen firade vi älskligens farbror + fru i lördags. De hade "100 års kalas" där både fyllde 50. Vilket drag det blev! Hans släckt kan verkligen göra fester! DOCK glömde jag ju SÅKLART kameran!! SÅKLART! åååh, varför fick jag inte med mig den?! :(

Ae, känner mig rätt hängig just nu. Ska väl ta och äta lite och vila en smula och göra lite nytta sen!