thuna

Hade du verkligen viljat så hade du gjort det - åtminstone försökt!

Band of brothers

Kategori: En vardag

Tänkte skriva en liten resension om den bästa serien (enligt mig) som finns!

Den utspelar sig under andra världskriget. Eftersom Steven Spielberg sammarbetat med Tom Hanks så är den så realistisk så det nästan är otäckt. De har verkligen fått med detaljer som gör hela serien bättre. Iallafall..
Serien handlar om E-kompaniet från träningsläkret Tacoa tills kriget tar slut. De har en riktig skitstövel till befälhavare under träningstiden, men utan honom hade de flesta nog inte överlevt. Hans hårda disiplin på grabbarna gjorde att dom stod ut med det mesta som stod i deras väg. Visst, ingen gillade honom. Men han gav dem mycket.
Sedan har vi Dick Whinters, kompaniets underbefäl som tar över kompaniet då den jobbiga människan blir flyttad. Han är en av de bästa befälen i hela armén, med tanke på att han blir befodrad nästan för varje avsnitt. Mot sin vilja.
Jag måste nog säga att serien ger en känsla av hur hemskt det verkligen var. Mycket blod, slagsmål och vapen. Skrik, orättvisor och envishet. Jag har nog sett hela serien minst 10ggr, men tycker den är lika underbar varje gång.
Verkligen värd att se, det kan jag lova! (iallafall om du gillar historia).

Betyg: 10/10.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: